top of page

Sotkamon Jymy kaatui ja runkosarjan ykköstila varmistui


2551-päinen kotikatsomo sai tuulettaa runkosarjavoiton sinetöineitä kolmea pistettä vähäjuoksuisesta ottelusta Sotkamon Jymyä vastaan. KPL oli etevämpi lukemin 2 – 0 (4-1, 2-1). Voiton takeena oli tiukka ulkopeli.

Ensimmäisellä sisävuorolla peräpään miehet rakensivat tilanteen ja Juha Korhonen pääsi yrittämään kahdesti, mutta vielä ilman tulosta. Toisella sisävuorolla ”Kore” löi avaavaan pinnan Janne Kivipellon ja Konsta Hyötyläisen jatkaessa juoksutehtailua omilla lyönneillään. Jymy sai oman tilinsä auki harhaheitolla, kun pallo lensi ohi kolmosvahti Hyötyläisen ja Riku Niemi kipitti kotiin. Matti Latvala onnistui vielä kertaalleen ja Janne Kivipellon johtama tiukka ulkopeli jätti Sotkamon ilman kolmostilannetta.

Juha Korhonen iski tänään kolme juoksua


Toisella jaksolla Juha Korhonen iski kotiin Anssi Lammilan ja Matti Saukon. Etenkin Lammilan kakkoselta kotiin saakka saatellut lyönti viimeisenä lyöjänä oli upea sivallus kakkosjatkeelle. Jymyn ainokainen syntyi Lauri Rönkön mailasta, kun pallo ei tarttunut nopeaa suoritusta tehneen Valtteri Luoman räpylään.

Matti Saukko ehti kotiin ennen palloa ja irvistys vaihtui hymyyn


”Olen tyytyväinen, että linja ja etukenttä sai paloja alle. Se helpotti takakentällä seisoskelua”, veisteli KPL:n ykköspalkittu, kaksi juoksua tuonut Juho Hacklin. ”Hakin” puheenvuorolla ensimmäisen Superpesis-ottelunsa lukkarina pelannut Jymyn Matias Litmanen sai osakseen kehuja pomppujen saamisesta laittomaksi.

”Sisäpeli oli todella nihkeää, kolmostilannemäärä kertoo sen”, harmitteli Litmanen itse. KPL voitti ottelun kolmostilanteet 17-9.

”Olen tyytyväinen meidän ulkopeliin paria pientä lipsahdusta lukuun ottamatta. Hyvin päästiin ulkopelissä kaveriin kiinni. Sisäpeli on toinen tarina”, pohti Jymyn pelinjohtaja Jani Komulainen.

Konsta Hyötyläinen on taipunut jos jonkinlaisiin asentoihin kiinniotoissaan tällä kaudella


Matti Iivarinen oli luonnollisesti tyytyväinen kolmen tappiopelin jälkeen voittoon: ”Ulkona oli kohtuullisen hyvää pelaamista läpi pelin. Sisäpeliin jäi korjattavaa. Jaksettiin kuitenkin painaa eteenpäin, vaikka siellä tuli töllösiä.”

Sotkamon Jymy oli liikkeellä ilman Toni Kohosta, Antti Hartikaista, Topi Korhosta, Niko Korhosta ja Niilo Piiponniemeä. Jani Komulaisella oli perustelu valmiina miesten puuttumiseen: ”Meidän kotona olevat miehet ovat terveenä, mutta tämä oli hyvä paikka lepuuttaa heitä. 21 tuntia on tämän reissun pituus ja meillä ei ole mitään panosta.”

KPL pelaa vielä yhden ottelun ennen pudotuspelien käynnistymistä. Torstaina joukkue matkustaa Seinäjoelle JymyJussien vieraaksi. Puolivälierät aloitetaan KSS Energia Areenalla sunnuntaina kello 13:00, kun alemman loppusarjan selvästi voittanut Kiteen Pallo saapuu vieraaksi. Puolivälieräsarjan voittaa kolmella otteluvoitolla.

Kouvolan Pallonlyöjät – Kiteen Pallo -90 Sunnuntaina 19.8. kello 13:00 KSS Energia Areena, Kouvola

Comments


bottom of page