top of page

Koplan maskotti on lajityypiltään nelisormimangusti eli niin sanottu surikaatti. Meidän oman vekkulin syntymäpaikka sijoittuu Afrikan eteläosiin, Kalaharin aavikolle. Ajankohta tälle on ollut mitä mainioin, nimittäin vuoden 2009 syksy, jolloin KPL palasi pitkän tauon jälkeen mitalikantaan.

Mangustin taival Koplan maskotiksi ei ole ihan se tavallisin.

Mangustimme isotäti kertoi joka syksyisen hiekkamyrskyn aikoihin hurjia tarinoita eläinpuistossa vietetystä ajastaan. Isotäti oli kuullut suomalaisesta pesäpallosta oltuaan vuoden Zimbabwessa Imiren eläinpuistossa. Imiren eläinpuistoon oli juuri tuotu Ruokolahdelta leijona, joka kertoi ihmeellisestä suomalaisesta pallonlyöntipelistä muille eläintovereille.

Myöhemmin, eräänä aurinkoisena kevätaamuna Kalaharin aavikolla mangustien päiväkerhossa kerrottiin kaukaisesta Suomesta ja sen suuresta eläinpuistosta, johon mangusteja toivottiin asumaan. Korkeasaaren suunnitelmissa oli nimittäin rakentaa kaksi surikaattitarhaa. Rohkeana yksilönä Koplan Mangusti nosti käpälänsä saman tien pystyyn: Minä haluan Suomeen!

Mangusti hyppäsi kyytiin Kalaharin lentokentältä, otti mukaansa evääksi paketillisen äidin leipomia donitseja ja aloitti pitkän matkan kohti Suomea. Matka kesti yli vuorokauden, kunnes viimein lentokapteenin kuulutus kertoi Suomen olevan alapuolella. Mangusti laittoi eväänsä vyölaukkuun ja laskuvarjon selkään. Hyppy oli täydellinen, mutta Mangusti ei voinut aavistaakaan, että hän hyppäisi keskelle kouvolalaista pesäpallokenttää.

Pesäpallokentällä Mangusti ihastui. Mangusti näki edessään valtavan hiekkakentän, johon hän voisi rakentaa itselleen pesäkolon uusien kavereidensa kanssa. Samanlaisiin asuihin hänen kanssaan pukeutuneet pelaajat syöksyivät pallon kimppuun kuin mangustit konsanaan aavikolla skorpionien perässä. Mangusti koki Suomeen saavuttuaan Koplan perheen saman tien omakseen.

Tänä päivänä Mangusti nauttii täysin siemauksin Koplan pelien tunnelmasta ja antimista. Hän herkuttelee usein lakulla, joka tuo mieleen kotikonnut ja isotädin turvallisen pesäonkalon. Arnoldsin donitsit eivät ole äidin leipomia, mutta ne maistuvat ainakin yhtä hyviltä.

Mangusti on käynyt talvisin tanssikursseilla, joten luvassa on hurjaa kannustusta ja ällistyttäviä temppuja. Mangusti tykkää halailla ja nauttii, kun hänestä otetaan valokuvia. Nappaa siis Mangusti kainaloon ja ota kuva. Muista hymyillä!

Huolestuneille tiedoksi, että Mangusti asuu kesät edustusjoukkueen kopin suojassa. Talvisin Mangusti viihtyy joukkueen pelaajien hellässä huomassa ja toisinaan Mangusti käy myös saunassa. Varsinkin kenttäkuuluttaja Markus Laaksosen saunassa Mangusti viihtyy useita tunteja.

MANGUSTI

s. 2.10.2009 Kalahari

KUMMIYRITYS: Kouvolan Lakritsi

 • Mangustin Pallonlyöjien kasvatti

 • Sopimus KPL:ssä toistaiseksi

 • KPL:ssä kaudesta 2015. Avausottelu 10.5.2015

 • Sisäpelissä tarjoilee lakua

 • Ulkopelissä vastustajan nollavuoron jälkeen tarjoilee Arnoldsin donitseja

 • Lempiruoka: Donitsi ja Kouvolan laku

 • Lempivärit: Musta ja keltainen

 • Suosikkielokuva: Leijonakuningas

 • Lempilaulu: KPL voitosta voittoon (Kaikko-Jarva, orkesteri Takalaiton + lapset)

 • Paras tv-ohjelma: Avara luonto

 • Suosikkikirja: Pesäpallokirja vuodelta 2010

 • Erityistaito: Kujeilu

bottom of page