top of page

Otteluraportti: Loppu hyvin, kaikki hyvin

KPL joutui tekemään siipirikkoista Oulun Lippo Pesistä vastaan täyden päivätyön pisteiden eteen. Työ palkittiin lopulta 0–2 (4–6, 2–3) voitolla. KPL nousi voiton myötä tasapisteisiin Sotkamon Jymyn kanssa 44 pisteellä. KPL:n kärjessä Anssi Lammila (0 lyötyä/2 tuotua/6 kärkilyöntiä) ja Juho Hacklin (0/1/6) jatkoivat varmaa peliä. Toni Laakso (3/2/4) palkittiin KPL:n parhaana.

Ottelun ratkaisijaksi nousi KPL:n jokeri Juha Korhonen (4/0/6), joka tasoitti toisen jakson 2–2:een varsinaisella mummonloikalla keskisaumasta tappimies Pekka Hepokankaan ohi. Korhonen löi vielä neljännen tasoittavalla kakkossaumasta 2–3:een, jolla KPL pääsi tuulettamaan täyttä pistepottia.

– Tappi hyppäsi siinä tasoituksessa paikaltaan, ei kaksinen lyönti. Tärkeään paikkaan kuitenkin. Voittojuoksu oli hyvään suuntaan. Kaikkiaan hyviä ja huonoja osumia, mutta kokonaisuuteen tyytyväinen. Vähän jäi harmittamaan ekan jakson yhden lyöntivuoron hyvät osumat, jotka kantoivat. Kokonaisuutena ehjä peli, Korhonen kertasi.

– Loppu hyvin, kaikki hyvin. Aloitettiin hyvin ja eka jakso hoidettiin tyylikkäästi, pelinjohtaja Eero Pitkänen kertoi.

Toni Laakso palkittiin KPL:n parhaana

KPL sai otteluun loistavan alun, kun kärki rakensi saman tien palottoman ajon. Matti Latvala ei vielä onnistunut, mutta sen jälkeen Toni Laakso, Sasu Toikka ja Juha Korhonen sivalsivat 0–3:een yksittäisillä lyönneillä.

Oulun Lippo Pesis sai kavennettua Matti Korhosen kakkosrajalyönnillä, joka otti kentästä virhepompun Latvalan yli. Hepokankaan välilyönnillä Lippo tuli jo juoksun päähän. Laakso sivalsi toisen aloittavalla jälleen juoksun, KPL karkasi 2–4:ään. Matti Korhonen sivalsi kolmannen tasoittavalla Lipon jälleen iholle 3–4:ään. Konsta Hyötyläinen teki komean palon, kun Lippo haki tasoitusta näpäytyksellä. Laakso ja Juha Korhonen ottivat KPL:lle kuitenkin hallinnan komeilla lyönneillä. Ennen viimeistä tasoittavaa KPL pääsi ulkovuoroon turvallisessa 3–6 johtoasemassa. Matti Korhosen kavennus 4–6:een jäi lopulta jakson viimeiseksi juoksuksi.

– Ei pitäisi selitellä, mutta seitsemään päivään neljä peliä. Vaikka ulkona kaveri jäi toisella jaksolla kolme vuoroa nollille, tehtiin räpylävirheitä varmaan enemmän kuin kertaakaan tänä vuonna. Ei saatu oikein hallintaa peliin, ulkonakaan. Erikseen pitää mainita Vatun (Luoma) hienot suoritukset. Ulkona kaveri pelasi inhottavasti. Tulivat lähelle, antoivat korkeaa syöttöä ja antoivat lyödä välilyöntejä. Ne eivät tippuneet, ja kun yritettiin haastaa niin nekään ei tänään oikein osuneet. Kore (Korhonen) löi tärkeät pinnat. Siinä kokemus taas punnittiin, Pitkänen jatkoi.

Janne Kivipelto ja Valtteri Luoma jatkoivat hyvää peliä

Toisella jaksolla Lippo karkasi saman tien 2–0-johtoon Hannu Huuskosen ja Jonne Luhtavaaran lyönneillä. KPL sai tilannetta aikaan kahdessa ensimmäisessä vuorossa, mutta juoksujen teko oli tuskaista. KPL tiivisti myös omaan ulkopeliään, eikä Lippo enää saanut miestä kolmospesälle. Varsinkin Valtteri Luoma oli oikeassa paikassa oikeaan aikaan.  KPL lähti takaa-ajoon kolmannen tasoittavalla kakkoskärjestä. Konsta Hyötyläisen vaihtonäpäys ykkösrajaan pakotti Hepokankaan heittämään vaikeasta asennosta. Hepokankaan heitto viuhui reilusti kolmospesän ohi ja Nurmio karkasi 2–1:een. Kun Juha Korhonen löi vielä mummonloikalla ottelun tasoihin, oli Lipon tehtävä vähintään juoksu omalla sisävuorolla.

Lippo siirtelikin yhdellä palolla etenijän kolmoselle, mutta ykkös-kolmostilannetta purkamaan tullut Jali-Matti Kurkela epäonnistui pahasti aiheuttamalla omalla lyöntivuorollaan takavaihdossa kaksi paloa ja vuoron päätökseen. KPL siirteli neljännen tasoittavalla Nurmion kahdella palolla kolmoselle. Aikalisän jälkeen Juha Korhosen kakkossaumalyönti upposi polttajien räpylöiden alta kopparille saakka ja KPL pääsi juhlimaan täyttä pistepottia.

KPL:n ottelut jatkuvat tiistaina Kiteen Pallon vieraana. Ottelu tulee suorana Nelonen Prolta ja Ruudusta. Kotiottelut jatkuvat perjantaina 21. heinäkuuta Kankaanpään Mailaa vastaan.

teksti: Harri Liekola kuvat: Teemu Parta