top of page

KPL otti arvokkaat pisteet ja taistelu pudotuspelien kotiedusta on Koplan käsissä

Pallonlyöjät kaatoi KSS Energia Areenan torstai-illassa IPV:n ja nappasi kolme tärkeää sarjapistettä. Voitto varmisti KPL:n suoran puolivälieräpaikan.

Kopla aloitti ottelun vahvalla ulkopelillä, kun IPV ei saanut avausvuorossa etenijää edes kakkospesälle. Kotijoukkueelle näytti ensin tosin käyvän samoin, mutta joukkue onnistui kuitenkin siirtymään juoksun johtoon, kun ottelussa neljä juoksua lyönyt Patrik Wahlsten kotiutti Eemeli Laineen. KPL:n ryöpytys alkoi toisen tasoittavalla, kun se iski peräti neljä juoksua siirtyen 5-0-johtoon. Ennen ottelua 400 lyödyn juoksun johdosta palkittu Wahlsten sai merkinnän myös tuotujen sarakkeeseen, kun Valtteri Luoman tolpasta lyömä kumura painui kenttään, ja lyöjäjokeri jolkotteli kolmoselta kotiin. Kopla iski vielä kolmannessa vuoroparissa, lyöjänä jälleen Wahlsten ja etenijänä Jasperi Luoma. IPV:n kiri alkoi neljännen aloittavalla. Paluun pesiskentille tehnyt Toni Laakso kotiutti ensin Nino Muuruvirran, ja perään Roope Seppäsen lyönnillä vahvasti esiintynyt Joona Mäkelä ennätti kotiin. Vieraiden juoksut jäivät kuitenkin tähän, joten jakso merkittiin Koplalle lukemin 6-2.

Toisen jakson sankariksi nousi kokenut sotaratsu Matti Latvala, jonka kakkospuolen kumura pomppasi kopparin yli toisessa vuoroparissa ja rullasi mainosaitojen taakse. Itä-Länsi-otteluun viikonlopuksi matkaava Latvala sai kiertää rauhassa kunnarin samalla, kun Tommi Mäentausta ja Eemeli Laine juoksivat kotiin. Kun vielä Teemu Nikkanen kotiutti hetkeä myöhemmin Latvalan IPV:n ulkokentän avustuksella, lukemat olivat Koplalle jo ratkaisevan oloisesti 4-0. IPV heräsi kuitenkin taisteluun. Ensin toisen lopettavalla vahvan ottelun pelannut Ville-Veikko Olli kotiutti kouvolalaisyleisölle tutun Sasu Toikan. Vieraiden kiri jatkui kolmannessa vuoroparissa: ensin Olli kotiutti Miitri Pesosen, ja sen jälkeen Roope Räsäsen lyönnillä Mikko Kosonen toi tilanteeksi jo 4-3. KPL:stä esiin astui kuitenkin jälleen hurjassa lyöntivireessä oleva Wahlsten, jonka kiskaisulla Eemeli Laine ennätti kotiin neljännen aloittavalla. Imatralaisten tasoittava vuoro kuivui kasaan kaksi paloa aiheuttaneen ja tunteita herättäneen estämistuomion takia. Jakso päättyi lukemiin 5-3 ja ottelu KPL:n 2-0-voittoon.

Kopla pelaa runkosarjassa vielä yhden ottelun, kun Koskenkorvan Urheilijat saapuu KSS Energia Areenalle 10.8. Ottelu alkaa kello 18.