top of page

Jere Dahlström haluaa haastaa itsensä


Urallaan Superpesiksessä Kankaanpään Mailaa, Seinäjoen Maila-Jusseja, Koskenkorvan Urheilijoita, Vimpelin Vetoa ja Imatran Pallo-Veikkoja aiemmin edustanut Jere Dahlström matkasi tulevalle kaudelle KPL:n jokeripaitaan. Kaikkien aikojen lyöjätilaston kärkipaikkaa hallussaan pitävä Dahlström saapui Koplaan motivaatiota puhkuen.

– Imatralla oli kaksi ihan hienoa vuotta, mutta jäi kaipuu, että haluan haastaa itseäni. Uralla on jäljellä vähemmän pelejä kuin takana. Halusin tuoda kultamitaliehdokkaalle apuja kotiutuspuoleen. Haluaisin vielä tämän puolen nähdä. Uskon, että mulla on paljon annettavaa. Sitä en tiedä, miten pojat jaksavat mun juttuja, hersyvistä jutuistaan tunnettu 9 Itä–Länsi-ottelun Dahlström nauraa.

KPL on pelannut kolme ottelua hallissa ja kyennyt kääntämään kaikki pelit voitoksi. Dahlströmin mukaan KPL:n vahvuus on kokemus ja luotto siihen, että vaikeistakin paikoista voi nousta. Halliolosuhteissa tapahtui yksi selkeä muutos, kun KPL siirtyi Imatran hallista Tampereelle.

– Tampereella jää pallo eturessuun, ja pallot palautuu nopeasti takaisin. Siinä oli töitä pysyä pelissä mukana. Se toi tiettyä hermostuneisuutta.

KPL avasi viime lauantaina halli-SM-alkusarjan niukalla 2–0 (1–0, 3–2) voitolla Hyvinkään Tahkosta. Myös lauantaina vastaan tuleva tamperelainen Manse PP otti puhtaan voiton Tahkosta, joten lauantaina ottelun panos on selkeä: voittaja etenee Kuortaneella maaliskuussa pelattavaan lopputurnaukseen. Dahlström pääsi Tahkoa vastaan viisi kertaa kotiutuspaikkaan, joista syntyi yksi kotiutus.

– Joukkue pelasi vahvaa ulkopeliä Tahkoa vastaan ja pidettiin vastustaja pienellä määrällä. Sitten lyötiin ratkaisut niin kun piti. Se on hyvän joukkueen merkki, kun jaksaa tehdä töitä, niin se palkitsee sitten lopussa, 39-vuotias Dahlström pohtii.

Jatkuuko KPL:n juhlat lauantaina?


Hallipelien merkitys on kokeneelle pelaajalle muuttunut vuosien myötä. Kun nuorempana hallipelit olivat vielä erityisasemassa, nykyisin niiden merkitys on menestyksen kannalta vähäisempää.

– Pelien merkitys on muuttunut erilaiseksi, nyt tavoitteena on saada peliä valmiiksi kesään. Pyritään keskittymään omaan pelitapaan ja siihen, että peli kulkee kesällä.

Nousijajoukkue Manse PP tekee paluun Superpesikseen 29 vuoden tauon jälkeen. Joukkue vahvisti rivejään tuntuvasti, kun Tuomas Tuohisaari, Juuso Myllyniemi, Mikko Haukkala ja Juha Niemi pukeutuvat Mansen paitaan. Mansella on myös mielenkiintoinen paluumuuttaja, kun naftaliinista joukkue kaivoi esiin Joonas Eirolan. Joukkueen pelinjohtajana on Superpesiksen kokenein viuhkamies, KPL:stä siirtynyt Matti Iivarinen.

– Siellä on paljon vanhoja pelikavereita. Paljon vahvistusta tuli. Kovasti on tehnyt töitä ykkösessä ja ansaitusti nousivat. Heidän oli pakko hankkia pelimiehiä, jotka tuovat vahvuutta ja laajuutta. Meidän ei sovi lähteä yhtään takki auki. Jos saavat hurmosta, niin voi tulla kylmää kyytiä. Hyvä kärki ja lyöjiä löytyy, Dahlström pohtii Mansen vaarallisuutta.

Reissumies purkaa asioita automatkoilla

Jyväskylässä asuva pesäpalloilija ajelee reissumiehenä Kouvolaan ja kokee matkat tärkeänä omalle valmistautumiselleen. Vaasan Mailan kasvatille kilometrejä on tullut runsaasti pesäpallon perässä.

– En ole koskaan urallani pelannut siellä missä asun. Tietynlainen oma tapa purkaa, kun ajelee kotia päin tai peleihin ja treeneihin. Itselle se on sopinut hyvin. Leireille tulen aina paikalle, tilanteen mukaan yrittänyt käydä muutenkin esimerkiksi Hyypiä-Areenalla treeneissä. Tähän asti se on toiminut erittäin hyvin. Jyväskylässä pystyn tekemään peruskuntoa, voimailua ja sellaisia juttuja mitä voi tehdä yksin. Lyömiseen tarvitsee sitten apuja muilta, mies myöntää.

KPL oli viime kesän ilman kotiuttajajokeria ja pärjäsi vahvalla numeropelaajien kotiuttamisella. Nyt Dahlström saapuu täyttämään roolia, jossa häneen kohdistuvat odotukset ovat erilaiset kuin aiemmin.

– Ehkä rooli on hyvin samanlainen kuin ennenkin. Vastuu on enemmän joukkueella, pelitapa on sellainen. Kotiuttajia löytyy numerolta kuin numerolta. Koen silti, että päävastuu jää itselle. Nautin kyllä siitä, että löytyy muitakin avauspinnan lyöjiä. Itse saan lähteä lyömään yhtä juoksua, materiaalia meillä riittää. Se tuo tietyn vapauden ja rentouden. Oma opettelu varmasti on siinä, että aina en ole ekana kotiuttamassa. Itse koen sen kuitenkin enemmän positiivisesti, urallaan yhden Suomen mestaruuden voittanut pelaaja kertoo.

Yksi jokerikotiuttajan tärkeimmistä työkaluista on kuitenkin viime kausien aikana ollut heikossa kunnossa. Mailan kestävyys on myös tänä talvena ollut suuri ongelma. Mailat eivät kestä kaikkien aikojen lyöjätilaston kärkimiehen käsittelyä.

– Mailojen kanssa on ollut suuret ongelmat. Mailat kestää 1-3 lyöntiä ja sen huomaa tekemisen määrässä. Olen varmaan sen takia 60-70% kunnossa, onneksi vielä ei tarvitsekaan olla täydessä iskussa. Jos kalusto kestäisi, niin olisi enemmän annettavaa.

Mailaongelma on äitynyt ajoittain niin pahaksi, että lyönnit ovat jääneet minimiin.

– Jos kymmenen lyöntiä kestää, niin hyvä. Siihen on yritetty löytää valmistajan kanssa ratkaisuja. Ensi viikonlopulle pitäisi löytyä malli, mikä kestäisi. Jos saisi sellaiset 30-50 toistoa yhdellä mailalla, niin siinä pääsisi jonkinlaiseen jamaan. Varmaan noin kymmenen mailaa mennyt jo talvikaudella, vaikka olen lyönyt vain leireillä. Toivon, että siihen löytyisi kultainen tie, muuten se on sellaista lottoarvontaa. 3-4 mailaa meni heti ekalla leirillä. Viime kaudesta en uskalla edes veikata, varmaan kolminumeroinen määrä meni mailoja, mies laskeskelee.

KPL ja Manse PP kohtaavat lauantaina 15. helmikuuta Tampereen Messuhallissa kello 18.00. Ottelu nähdään suorana lähetyksenä Ruudun Fanikamerasta.

teksti: Harri Liekola kuvat: Juuso Koro (Manse PP)

Comentarios


bottom of page