top of page

Iiro Nokkala jatkaa Koplassa!


Kuva: Vesa Sailio

Pallonlyöjät ja Iiro Nokkala ovat solmineet jatkosopimuksen. Sopimus kattaa kaudet 2022 ja 2023.


Nokkala (s. 1997) on Kouvolan Pallonlyöjien oma kasvatti, joka pelasi ensimmäisen ottelunsa Superpesiksessä kaudella 2016. Kyseisellä kaudella Superpesis-otteluita kertyi seitsemän. Yhteensä mies on pelannut 93 ottelua Superpesistä, näistä 21 menneellä kaudella. Vaikka Nokkala on vielä nuori pelaaja, on hänellä voitettuna jo yksi miesten SM-pronssi (2019) sekä kolme hopeaa (2018, 2020 ja 2021).


Kotiyleisön suosikiksi Nokkala on epäilemättä päässyt taiturimaisten lyöntiensä sekä räväkän luonteensa ansiosta. Komean lyöntivalikoiman lisäksi pesiskenttien ilopillerin valikoimasta löytyy railakkaita tuuletuksia, unohtamatta varmaa ulkopelityöskentelyä. Sopivan paikan tullen vastustaja saa armotonta kuittailua omista suorituksistaan. Kotikatsomoissa tätä jatkosopimusta on varmasti toivottu ja odotettu.


Iiro Nokkala itse on luonnollisesti tyytyväinen jatkosta menestyvässä joukkueessa.

”Jos fiilis ei olisi hyvä jatkaa Koplassa, en olisi jatkanut. Peli on omasta mielestä kulkenut hyvin ja tosi hyvillä fiiliksillä jatkan Kouvolassa”, Nokkala tokaisee.


”Omalla kohdalla junnumenestystä sekä sulkapallosta että pesäpallosta on tullut niin paljon, että miestenkin peleissä on tullut ikään kuin automaattisesti tavoitteeksi aina voittaa mitaleita. Se on itselle suurin motivaattori, vaikka itse olenkin vielä nuori pelaaja ja paljon on asioita vielä kokematta. Syksyn peleissä pystyn aina ulosmittaamaan tasoni parhaiten. Kouvolassa tähän on loistavat mahdollisuudet vuodesta toiseen. Viime kaudet ovat menneet loistavasti ja omasta mielestä Kopla on paras paikka menestymiseen”, Nokkala kertoo jatkaen:


”Joukkue on pärjännyt hyvin ja nyt tulee mukaan vielä kaksi uutta, hyvää pelaajaa. Joukkue senkun paranee, joten ylpeänä saa mustakeltaisen paidan päälle pukea KPL:n kasvattina ja kantaa mahdollisimman isoa roolia. Pitää olla todella iloinen, että on tämän mahdollisuuden saanut ja pääsee jatkamaan tarinaa kahdella vuodella.”


Nokkala antaa tunnustusta kouvolalaisyleisölle ja muistaa mainita, että nimenomaan yleisölle hommaa tehdään: ”Kouvolassa on pudotuspeleissä paljon katsojia paikalla ja aina muutenkin hyvin yleisöä katsomossa. Jokaisessa pelissä tulee joukkueelle hyvin kannustusta. Jos ei Kouvola ole paras, niin ainakin yksi parhaista paikoista pelata pesistä, myös harjoitusolosuhteiden puolesta. On tärkeää, että itse pystyy myös antamaan fiiliksiä katsomoon. Hienoa, jos omalla toiminnalla pystyy lisäämään kiinnostusta lajia kohtaan.”


Kun puhe kääntyy seuran omiin kasvatteihin, jollainen Nokkala itsekin on, hän innostuu: ”Tämä kesä todisti sen, että koko joukkueella voi pelata, vaikka lähtökohtaisesti loppupään numeroilla pelaavat ovat pienemmällä vastuulla. Tästä saivat varmaan muutkin joukkueet vähän mallia, kun Kopla teki tulosta koko miehistöllä. Prosentuaalisesti loppupään pelaajien on onnistuttavakin useammin kuin kärjessä pelaavat, koska tilanteita ei osu pelissä kohdalle ihan niin paljon. Joukkueessa on nyt pelaajia, joiden kanssa junnuissakin ollaan jo pelattu yhdessä ja menestytty. Kaikkien nuorempien KPL-kasvattien puolesta voin sanoa, että kaikilla on halu menestyä ja näyttää omaa osaamista.”


Pelinjohtaja Haimin mielestä Iiro Nokkala pelasi päättyneellä kaudella hyvin nousujohteisesti:

”Kun paikka vakiokokoonpanosta tuli, niin Iiro vastasi siihen hienosti ja oli meidän yksi kulmakivistä ulkopelissä. Sisäpelissä hän hoiti hienosti omaa rooliaan. Jatkosopimus on meille tärkeä asia ja lisää mahdollisuuksia entisestään.”


Kuva: Vesa Sailio

Koplan kausarit kaudelle 2022 ovat jo myynnissä verkkokaupassa! Toimisto alkaa myydä kausikortteja 1.11.2021. Lisätietoa kausikorttimyynnistä löydät täältä.

Comments


bottom of page