top of page

Ylempi jatkosarja alkaa KSS Energia Areenalla Koskenkorvan Urheilijoita vastaan


Kouvolan Pallonlyöjät – Koskenkorvan Urheilijat Ke 1.8. klo 18, KSS Energia Areena Kouvola

Jatkosarjat pyörähtävät käyntiin keskiviikkona 1. elokuuta ja KPL saa ensimmäisenä vastaansa alkusarjassa kuudenneksi tulleen Koskenkorvan Urheilijat. Päivän iloisin uutinen on se, että keuhkoveritulpista kärsinyt kakkospelinjohtaja Jukka Mäkinen palaa takaisin kaarelle! Otteluennakossa ääneen pääsee Juho Hacklin.

”Ollaan pelattu melkein kaikki pelit loistavalla keskittymisellä ja valmistautumisella. Ei olla mietitty liikaa tulevaa ja ollaan keskitytty hetkeen. Ja kyllä tässä näkyy jo pidempiaikainen työ mitä Kouvolassa ollaan tehty vuosia. Nyt se on tullut esiin”, tuumaa kaudesta 2007 KPL:ssä pelannut Hacklin vahvasti sujuneesta kaudesta.

Alkusarjan peleistä käteen tarttui 24 voittoa ja vain kaksi tappiota. Runkosarja jatkuu kuitenkin vielä kuuden ottelun verran, joten jalkaa ei passaa ottaa vielä kaasulta.

KPL löii Juho Hakomäen (kuvassa) orkesteroimasta ulkokentästä 19 juoksua kesäkuun alun kohtaamisessa


Kotijoukkue KPL on joutunut pelaamaan ilman pienestä vaivasta kärsivää Toni Laaksoa, mutta muuten joukkue on pysynyt läpi kauden pääosin terveenä. Laaksoa tuurannut Iiro Nokkala on suoriutunut ruudustaan hyvin. Tämän kauden joukkueessa on käytännössä pelkästään onnistujia. Usein puhutaan Sasu Toikan hurjasta tuotujen juoksujen määrästä (59 tuotua juoksua, etenijätilaston kärki) tai Juha Korhosen (3+110, lyöjätilaston kärki) hurjasta lyöntivireestä, mutta joukkue on pärjännyt ennen kaikkea tasaisuudellaan. Jos yksi tai kaksi pelaajaa epäonnistuu, muut paikkaavat. Juho Hacklinkin (1+37) on jo tässä vaiheessa rikkonut aiemman lyöntiennätyksensä. Mies on numeroistaan vaatimaton.

”Minulla on ollut enemmän kotiutuspaikkoja, niin on tullut samalla enemmän onnistumisia.”

Anssi Lammila löi kunnarin ja kaksi tavallista Koskenkorvaa vastaan kesäkuun alussa


Vierailija Koskenkorva keräsi alkusarjasta 14 voittoa ja 12 tappiota. Kaksi joukkueiden aiempaa kohtaamista tällä kaudella päättyivät KPL:n voittoon. Koskenkorva veti juhannuksen jälkeen tiukan putken, jossa se voitti kahdeksan ottelua yhdeksästä. Putken aikana kaatui muun muassa Vimpelin Veto. Viidestä viime ottelustaan Kossu on voittanut kolme. Pelinjohtaja Jukka Latvala on kierrättänyt miehistöään runsaasti. Joukkueen kärkipelaajiin kuuluvat hyvin näpyjä hakeva lukkari Juho Hakomäki, kokenut etumies Antti Kuusisto, monitaituri Veli-Pekka Yli-Hirvelä, nuori kotiuttajajokeri Patrik Wahlsten (4+71) ja ex-KPL Juho Toivola.

”Kossu ei ole helppo joukkue – sillä on paljon lyöntivoimaa. Jos lyödään yksi kerrallaan, niin ollaan vahvoilla”, päättää Hacklin.

Otteluisäntänä toimii STARK Kotka.

Irish Pub Old Tomin loppuverryttelyillä KPL-kapteeni Anssi Lammila.

Comments


bottom of page