top of page

Ykköspesis-joukkue koossa, nuoreen porukkaan täsmähankintoja

Kouvolan Pallonlyöjien Ykköspesis-joukkue kaudelle 2022 on koossa. Uusina pelaajina joukkueeseen liittyvät Atte Brandt (Kiri), Matias Rauhala (SMJ/VäVi) ja Aleksi Vainio (UPV).

- Ideana oli, että ei tehdään turhaan hankintoja, vaan omat pelaajat pääsevät pelaamaan. Täsmähankintoina Atte tulee lyöjäjokeriksi ja Matias kopparin paikalle. Aleksi saatiin omana miehenä takaisin taistelemaan lukkarin paikasta, pelinjohtaja Juuso Ilander kertoo.

- Mielenkiintoiset ajatukset Ykköspesiksestä. Lukkaritilanne on varmasti eliittiä, Elias (Pitkänen) ja Aleksi takaavat siihen hyvän combon. Meillä on nopea joukkue, saatiin lyöjäjokeri siihen täydentämään. Ne on varmasti meidän vahvuuksia. Kauden alku on tärkeä, meitä ei välttämättä heti tunneta. Uskon, että me osataan pelata fiksusti sisä- ja ulkopeliä, Ilander pohtii.

KPL:n Ykköspesisjoukkue kokoontui ensimmäistä kertaa viikonloppuna. Tulevasta kaudesta Ilander ottaa ilolla vastaan kovat pelit. Nuorten pelaajien kannalta hyppäys Ykköspesiksestä Superpesikseen on pienempi.

- Ykköspesiksessä keula on kova. Oulu ja Hamina ovat varmaan ne suurimmat suosikit. Lohi osoitti viime kaudella, että ne pystyvät pelaamaan hienosti varsinkin kotikentällä.

- Jokainen vastustaja on meille varmasti kova. Joka peliin on meidän laitettava kaikki likoon, meillä tuskin on varaa huonoihin peleihin. Kauden aikana tulee tasaisesti kovia pelejä, ne kehittävät ja antavat valmiuksia pelata kovimmalla tasolla.

Ykköspesis-joukkueen rinki on laaja ja Ilanderin mukaan joukkueen koostumus tulee kesän aikana elämään. Oman mausteensa antaa Superpesis-joukkueen ryhmä, jossa on 14 sopimuspelaajaa.

- Jos kaikki on kunnossa, niin Superista jää kaksi pelaajaa yli. Ne olisi sitten meillä käytettävissä.

Pelinjohtajana Ilander on marinoitunut junioreiden valmentajana. Suomensarjassa viisi kautta pelinjohtajana ovat kartuttaneet viuhkamiehen työkalupakkia kiitettävästi. Kakkospelinjohtajaksi Ilander saa viime kaudella naisten suomensarjassa Puhdissa valmentaneen Jani Pursiaisen.

- Mielenkiintoinen asia, kun pääsee mukaan miesten peleihin. Aikaisemmissa sarjoissa on käyty vastustajan tietyt pelaajat, nyt käydään vielä tarkemmin. Meille siellä on myös paljon tuntemattomia pelaajia. Treenataan isolla porukalla, ei ole erikseen Ykköspesiksen porukkaa ja poikien Superin porukkaa. Monella pelaajalla on mahdollisuus pelata Ykköspesiksessä. Syyskaudella osa pelaajista on edustuksen mukana, vuoden vaihteessa tsekataan millainen rinki on. Eko (Pitkänen) vastaa kokonaissuunnittelusta, hänellä on nuorimmat pelaajat ja mulla vanhemmat. Pelkosen Jere tulee uutena poikien Superpesiksen viuhkaan. Jere on todella innokas pesismies. Lipossa hän toimi aiemmin scouttauksessa, sieltä saa varmasti apuja vastustajan pelaamiseen. Myös kokenut kehäkettu Halosen Mika auttaa valmennuksessa, Ilander kertoo laajasta valmennusporukasta.

Talvikauden harjoitusottelut ovat vielä avoinna, mutta ainakin Haminaa vastaan nähdään pelejä. Ykköspesiksen sarjajärjestelmä ja ohjelma valmistunee joulukuussa.

- Kunhan saadaan Superpesiksen hallipelit ja ilmeisesti myös poikien Superissa tulee hallisarja, niin pystytään sopimaan pelejä.

Ykköspesiksen harjoitusrinki

Atte Brandt, Titus Fihlman, Leo Gardemeister, Leo Heikkilä, Ville Holmi, Jiri Joukainen, Timi Joukainen, Onni Kauppinen, Aapo Kinnunen, Samuel Kortesluoma, Eemeli Lain, Miki Likander, Roope Lukander, Aleksi Niinivuori, Aleksi Pihkala, Elias Pitkänen, Lauri Saaristo, Karo Soininen Santeri Soininen, Joni Tamminen, Carlo Toivari, Toni Tossavainen, Santeri Pasi ja Aleksi Vainio

Pelinjohto, valmennus: Juuso Ilander (pelinjohtaja), Jani Pursiainen (kakkospelinjohtaja), Mika Halonen, Aleksi Pihkala, Eero Pitkänen, Jere Pelkonen, Ari Pakarinen (juoksu), Lassi Reinikainen (fysiikka), Ira Pasi (joukkueenjohtaja), Jani Lankila (joukkueenjohtaja), Jouko Kauppinen (huoltaja)Juuso Ilander

Comments


bottom of page