top of page

Vuoden lukkari Janne Kivipelto jatkaa Koplassa kauteen 2021!


Vuoden lukkariksi kaudella 2018 valittu Janne Kivipelto on solminut Kouvolan Pallonlyöjien kanssa jatkosopimuksen, joka ulottuu kauden 2021 loppuun saakka. Kivipelto on Alajärven Ankkureiden kasvatti, jolle tuleva kausi on kolmas KPL:n paidassa.

– Tykkään olla Kouvolassa. Seuralla ja itsellä on samat intressit, mestaruus halutaan voittaa. Pakko nostaa myös fanit esiin, arvostus meitä pelaajia ja pesäpalloa kohtaan on Kouvolassa kova. Näen, että sekä seuralle ja mulle on hyvä asia, että saatiin asiat sovittua tässä vaiheessa, Kivipelto kertoo.

KPL:n pelaajaneuvotteluista vastaava Stefan Sburatura iloitsee Kivipellon jatkosta ja muistuttaa, että lukkarin tontti on yksi tärkeimmistä paikoista joukkueen rakentamisessa.

– Kun joukkuetta rakennetaan, katsotaan jo seuraavien kausien yli. Lukkarin kiinnitys on erinomainen asia jatkon kannalta ja siitä haluttiin lähteä liikkeelle. Janne oli ykkösvaihtoehto, puhutaan kuitenkin tämän hetken Suomen parhaasta lukkarista. Janne on noussut meillä terävimpään kärkeen, pelillinen puoli on ollut megatärkeä. Jatkosopimus antaa muun joukkueen kasaamiseen tukevan selkärangan, Sburatura myöntää.

Matti Latvala ja Janne Kivipelto jatkavat pitkillä sopimuksilla KPL:n paidassa


Kivipellolle mennyt kesä oli henkilökohtaisesti uran paras. Kivipelto tilastoi mailan varressa 31 ottelussa 4+33 lyötyä juoksua ja mies valittiin ensikertalaisena Itä–Länsi-otteluun. Lukkarin paikalla Kivipelto nousi lopullisesti sarjan eliittiin.

– Kukaan ei varmaan ole pelannut täydellistä peliä, eikä koskaan ole valmis henkilökohtaisella puolella. Siksi tämä kiehtoo. Joukkueen menestys on silti tärkein asia.

Ekonomin opinnot Jyväskylässä suorittanut Kivipelto panostaa tällä hetkellä täysipäiväisesti pesäpalloon. Talvet Jyväskylässä asuvalle Kivipellolle panostus ei ole tuonut suuria muutoksia normaaliarkeen.

– Panostan pesäpalloon tässä vaiheessa ja tulevaisuudessa voi miettiä sitten niitä muita työkuvioita, Kivipelto pohtii.

KPL on myös ottanut option käyttöön koppari Juho Hacklinin sopimuksesta. Hacklinin sopimus kattaa nyt kauteen 2020 saakka.

– Meillä on nyt perusrungosta kiinni tärkeitä palasia. Siihen on hyvä tehdä jatkoa. Pelinjohtajakysymys on tärkeä ja sitä totta kai jumpataan mahdollisimman pian. Milloin se saadaan sitten eteenpäin, on toinen kysymys. Siinäkin pyritään löytämään ratkaisu hyvissä ajoin, Sburatura kommentoi.

Sopimustilanne 29.3.2019

Juho Hacklin 2020 Antti Hartikainen 2019 Janne Kivipelto 2021 Roope Koskelainen 2019 Toni Laakso 2019 Anssi Lammila 2019 Matti Latvala loppu-ura Valtteri Luoma 2019 (optio 2020) Santeri Löppönen 2019 (optio 2020) Tommi Mäentausta 2020 (optio 2021) Iiro Nokkala 2019 Jere Paananen 2019 (optio 2021) Ville Pesu 2019 (optio 2021) Matti Saukko 2019 Sasu Toikka 2020

Matti Iivarinen 2019, pelinjohtaja Saku Kapanen 2019, kakkospelinjohtaja

Comments


bottom of page