top of page

Voittoputki sen kuin jatkuu – KPL:n historian paras kauden avaus jaksopeliaikana!

Helatorstaina pelattiin jälleen KSS Energia Areenalla miesten Superpesistä, kun Kouvolan Pallonlyöjät sai vastaansa Pattijoen Urheilijat, joka matkasi suoraan Kouvolaan Joensuussa koetun tappion jälkeen. Torstai-iltapäivän kamppailusta tuli ennakkoon odotetusta poiketen vähäjuoksuinen, hieman nihkeähkö taisto, jonka Kopla lopulta vei nimiinsä 1-0 (2-2, 2-0).

– Tyytyväinen täytyy voittoon olla, kuusi ottelua ja kuusi voittoa. Erityisesti tuohon ulkopeliin täytyy olla tyytyväinen, kun ollaan näin vähän annettu tilanteita. Kaksi vuotta ollaan huideltu siellä seiskan pinnassa, mutta nyt on saatu hyvin tätä hommaa parannettua, Koplan pelinjohtaja Eero Pitkänen iloitsi.

Ottelu oli juoksujen osalta todella nihkeä, kun yhteensä juoksuja nähtiin kuusi kappaletta. Molempien joukkueiden kotiuttamisessa oli paljon parannettavaa, sillä kolmostilanteita oli molemmilla toistakymmentä.

Eero Pitkänen oli tyytyväinen voittoon


Matsin avausjuoksu nähtiin avauslyöntivuorolla, kun Matti Latvala iski vastustamattoman pystymailalyönnin väliin ja Anssi Lammila kirmasi kotipesään. Seuraavaa juoksua saatiinkin sitten odotella aina ensimmäisen jakson viimeisille lyöntivuoroille, kun Matti Saukko käytti hyväkseen Pattijoen karkean harhaheiton kolmospesältä.

PattU kuitenkin taisteli itsensä tasoihin, kun ensin Tapio Salo löi ja Paavo Pelto toi kavennuksen. Tasoitusjuoksu lähti puolestaan Eino Järvelän mailasta, kun mies näpytti Ville Majavan kotipesään.

– Seitsemän nollavuoroa ulkopelissä ja kaksi annettua juoksua, joista ensimmäinen oli sellainen, mistä piti tehdä palo kotia, mutta Tommi (Mäentausta) lähti ottamaan paloa kakkoselta, joka olisi toki ollut tärkeä palo sekin, mutta siellä ei ollutkaan ketään ja siitä tilanne päälle. Se taas oli anteeksiantamatonta, että annettiin Raahelle näpyllä juoksu, Pitkänen harmitteli.

– Ensimmäisellä jaksolla pojat tekivät satasella tilanteita, mutta ei saatu miestä kotia ja tyrtelöitiin etenijät muutaman kerran pesällä, eikä saatu oikein sellaista jatkumoa siihen peliin, mies jatkoi.

Vahva ulkopeli ratkaisi voiton

Myös toisella jaksolla joukkueiden ruuti oli märkää kotiutustilanteissa. Lopulta Juha Korhonen onnistui pienellä Pattijoen avustuksella kotiuttamaan Sasu Toikan. Ottelu oli Korhoselle vaikea, eikä pallo meinannut totella miehen kumautuksia lainkaan.

Teemu Nurmio löi vielä samassa lyöntivuorossa pallon väliin ja Valentin Ikonen taisteli tilanteesta täpärän juoksun ja näin ollen PattU joutui lähtemään viimeiseen lyöntivuoroonsa 2–0 tappioasemasta.

Konsta Hyötyläinen palasi Koplan miehistöön


PattU sai vielä rakennettua ajolähdön, jonka lukkari Janne Kivipelto kuitenkin sai purettua loistavalla kärpäsellä. Kopla otti vielä selvän palon kotipesään ja tämän myötä paketoi pelin ja nappasi matsista kaksi pistettä takataskuun.

– Toinen jakso edelleen hyvää ulkopeliä ja koko ajan oli luottavainen olo, että jos joka vuorossa tekee kolmostilanteita, niin kyllä se juoksu tulee kohta jo huonollakin lyönnillä ja niinhän se vähän huonolla lyönnillä sitten tulikin. Teemu laittoi sitten siitä hienosti pallon väliin, Pitkänen kehaisi.

Kopla joutui hieman muuttamaan kokoonpanoaan vielä ottelun alla, kun Toni Laakso tippui aamulla sairastuvan puolelle. Huikean alkukauden pelannut Valtteri Luoma huilasi Pattijoki-ottelun. Luomaa ja Laaksoa paikkasi kauden ensimmäisen Superpesis-matsinsa pelannut Konsta Hyötyläinen ja Superpesis-debyytin tehnyt Antti Tuhkanen.

– Ihan ei päästy sillä porukalla ulkopeliin, mitä oltiin eilen suunniteltu. Luoma tiedettiin eilen, että tippuu pois ja Laakso saatiin tietää tänä aamuna, ettei pysty pelaamaan. Hieman oli sekaista ajoittain siitä johtuen, Pitkänen kommentoi.

– Meillä oli hyvin Pattijokea mietittynä, että päästäisiin noihin pieniin kiinni ja päästäisi Topinkin (Kosonen) pieniin kiinni, mutta satastahan siellä taas ukoilla vilkkuu, ei siinä kyllä onnistuttu. Kolmonen ja nelonen tekivät tilanteita hyvillä lyönneillä, kaikki kunnia Pattijoelle.

Lahden Maila-Veikkojen kasvatti Antti Tuhkanen debytoi Superpesiksessä


Koplan parhaana pelaajana palkittiin Juho Hacklin, jonka pomput osuivat ruutuun jälleen täydellisesti ja muutenkin miehen lyönnit onnistuivat sataprosenttisesti. Myös Janne Kivipelto oli oivalla lyöntipäällä ja hänenkin lyönnit onnistuivat sataprosenttisesti.

Ulkopelissä varsinkin etukentällä pelanneet Sasu Toikka ja Valentin Ikonen saivat hyvin napsittua Pattijoen etenijöitä kiinni.

Pattijoki ei tehnyt Koplan iltapuhdetta millään tavalla helpoksi, mutta niin vain kotijoukkue sai kaivettua kuudennen perättäisen voittonsa. Kouvolan Pallonlyöjät ei ole jaksopelin aikana koskaan aloittanut kautta näin vahvasti.

– Ajatus pojille oli, että vastaan tulee laadukas ja inhottava vastustaja ja niinhän se sitten hieman inhottava olikin, Pitkänen päätti.

Kausi jatkuu sunnuntaina Superpesiksen kärkikamppailulla Vimpelin Vetoa vastaan kello 16.00.

teksti: Tommi Manninen kuvat: Teemu Parta

Commenti


bottom of page