top of page

Voitto perjantai-illan ottelusta ja paluu sarjakärkeen

Kuva: Raine Martikainen

KPL kohtasi perjantai-illassa Siilinjärven Pesiksen KSS Energia Areenalla. Ottelu oli ulkopelin juhlaa. Pallonlyöjät piti vastustajan lyötyjen juoksujen sarakkeen nollassa ja kun se kirjasi omaan sarakkeeseensa kolme juoksua, kolme pistettä jäivät Kouvolaan. Voittonsa myötä KPL siirtyi jälleen sarjataulukon kärkipaikalle. Se on pelannut nyt 18 ottelua, joista on kirjannut nimiinsä 16 voittoa ja kaksi tappiota.

KPL aloitti ottelun sisävuorolla. Kakkoskärjestä Ville Pesu saatiin Jasperi Luoman ja Juho Hacklinin toimesta juoksutettua kolmospesälle asti. Kotiutus jäi kuitenkin haaveeksi, kun Hacklinista tuli kolmas palo epäonnistuneen kopinnoston seurauksena. SiiPen ensimmäinen sisävuoro lähti vieläkin nihkeämmin; yhtään miestä ei joukkue saanut ykköspesää pidemmälle.

Toisessa vuoroparissa Pallonlyöjien onnistui rakentaa paloton ajolähtö keulasta. Matti Latvalan kotiutuslyönnit eivät onnistuneet, mutta Toni Kohonen kotiutti Arttu Ruuskan, joka siirsi Koplan 1-0 johtoon. Myös SiiPe sai tehtyä palottoman ajon kärjestä, mutta KPL:n ulkokenttä hoiti tyylikkäästi palot taululle, eikä vieras saanut juoksutiliään auki.

Kolmannessa vuorossa Juho Hacklin esitti erinomaisia vaihtolyöntejä, kuten ottelussa muutenkin (kl 6/7). Koppikin nousi tällä kertaa ja Matti Latvala pääsi lyömään ajolähtöön. Arttu Ruuskasta, joka ilmeisimmin loukkasi jalkaansa, tuli palo kotipesään. Latvala onnistui täyttämään pesät uudelleen. Toni Kohonen löi lempipaikalleen kolmospuolelle ja Ville Pesu toi lukemiksi 2-0. Tasoittavalle vuorolle ja koko loppuottelun ajaksi Ville Pesu vaihdettiin jokeripaidasta siepparin tontille sekä numerolle yksi, kun edellisen pelin parhaana palkittu Arttu Ruuska puolestaan jalkavammaisena puki jokeripaidan päälleen. Pesu esittikin vallan erinomaista ulkopeliä tehden muutaman tärkeän palon. SiiPen tasoittava kolmas vuoro oli vallan lyhyt näytös. Ykköskärki Eemeli Paldanius paloi laittoman kolmannen lyönnin seurauksena, eikä pässyt etenemään, kuten ei koko illassa muutenkaan päässyt (kl 0/6). Tämän jälkeen Valtteri Luoma tuhosi etenijän kakkospesälle, josta pallon linkosi takaisin ykköspesälle Matti Latvala tehden kolmannen palon.

Kun kumpikaan joukkue ei saanut sisäpeliään rullaamaan neljännessä vuorossa, päätettiin ensimmäinen jakso Koplan voittolukemiin juoksuin 2-0.

Toisen jakson aluksi SiiPe rakensin palottoman ajolähdön. Matti Latvala poltti peräkkäisissä tilanteissa kahdesti etenijän kotipesään. Kolmannen palon hoiti taululle Valtteri Luoma. KPL:n peli ei lähtenyt rullaamaan kärjestä sisävuorolla, mutta kokeneet Latvala, Hacklin ja Kohonen hoitivat pesät täyteen. Kotiutusyritykset eivät kuitenkaan tuottaneet juoksuja.

Toisessa vuoroparissa SiiPen sisäpeliyritykset murskattiin Ville Pesun, Valtteri Luoman ja Matti Latvalan loistavilla ulkopelisuorituksilla. Tasoittavalla vuorolla Iiro Nokkala yritti kotiuttaa lyhyellä Ville Pesua, josta tuli selkeä palo kotipesään. Nokkala itse paloi ykköselle - tilanne, josta sekä Nokkala että kotiyleisö olivat eri mieltä. Tommi Mäentausta saatiin ainoana pelaajana kolmospesälle asti, kun muut pesät tyhjenivät kopilla. Juho Hacklin kotiutti kovalla lyönnillä Mäentaustan ja näin KPL sai tehtyä toiselle jaksolle ainokaisen juoksun. Lisäjuoksuja ei ottelussa kumpikaan joukkue saanut aikaiseksi, joten KPL vei voiton jaksoin 2-0 ja pisteet jäivät Kouvolaan.

Vaikka ottelu oli numeroiden valossa tiukka, KPL:n ulkopeli oli läpi ottelun niin vahvaa, että hallinnan tunne pelissä oli koko ajan vahvasti kotijoukkueella. KPL:n parhaana palkittiin Matti Latvala, II-palkittu oli tänään Juho Hacklin. Ruudun parhaan tähtipelaajan palkinnon sai jälleen kerran Janne Kivipelto. SiiPen palkitut olivat Ville Lantiainen ja Teemu Kinnunen. Ottelun tilastot näet tästä.

Kouvolan Pallonlyöjät vs. Siilinjärven Pesis 2-0 (2-0, 1-0)

Seuraavan kerran KPL pelaa sunnuntaina 1.8. Imatralla. Imatran Pallo-Veikkoja vastaan käytävä ottelu alkaa klo 17. Seuraava kotiottelu puolestaan pelataan tiistaina 3.8. klo 18:00. Tuolloin Kouvolaan saapuu Hyvinkään Tahko. Liput tuohon otteluun tästä.