top of page

Voitto kotiavauksesta


Kuva Vesa Sailio

KPL haki voiton kotiavauksesta voittaen Seinäjoen JymyJussit puhtaasti jaksoin 2-0 (3-2, 6-4). Helteisellä KSS Energia Areenalla ottelua seurasi 1123 silmäparia.


Toni Kohonen voitti hutunkeiton ja näin KPL aloitti ottelun sisävuorolla. Ajolähtö saatiin aikaan ensimmäisessä sisävuorossa, mutta kotiutus jäi vielä piippuun. Niinpä JymyJussien sisävuorolle siirryttiin 0-0 tilanteessa. KPL esitti vahvaa ulkopeliä ottelun alkuun, eikä JymyJussien tilanteen rakentelu onnistunut.


Toisen vuoron aloittavalla KPL siirtyi kahden juoksun karkumatkalle. Ensin Valtteri Hämäläinen kotiutti Iiro Nokkalan ja sitten Matti Saukko Valtteri Luoman. Arttu Ruuska saatiin myös saateltua kolmospesälle asti ja hyvin pelannut Matti Saukko iski samaan vuoroon toisenkin juoksun. Vahvat ulkopeliesitykset jatkuivat JymyJussien sisävuorolla, joten tulosta vieraat eivät toisessakaan vuorossa saaneet.


Kolmannessa vuorossa Koplan sisäpeli ei ottanut rullatakseen. Valtteri Luomaa päästiin kotiuttamaan, mutta tuloksetta. Jos ei rullannut KPL:n sisäpeli, niin ei rullannut kyllä JymyJussienkaan; KPL jatkoi erittäin vahvaa ulkopeliä.


Neljäs vuoro ei tuottanut Koplalle lisäjuoksuja. Näytti jo siltä, että jakso taputellaan lukemin 3-0, mutta vieraat saivat kuin saivatkin aikaiseksi kahden palon ajolähdön, johon lyömään asteli armoitettu kotiuttaja, Jukka-Pekka Vainionpää. Valtteri Hämäläinen oli jo saada pallon kiinni, mutta se pääsi kuitenkin livahtamaan kopparin räpylästä ja näin JymyJusseille kaksi juoksua. Kun lisäjuoksuja ei syntynyt, voitti KPL ensimmäisen jakson lukemin 3-2.


Toisen jakson alkajaisiksi Seinäjoki sai aikaan yhden palon ajolähdön. Jukka-Pekka Vainionpää tuli kotiutushommiin, mutta kotiutus jäi haaveeksi, kun KPL:n ulkokenttä suoritti varmasti. KPL:n tasoittavalla ajolähtöön pääsi lyömään Toni Kohonen. Ville Pesusta kuitenkin palo kotipesään. Janne Kivipelto yritti vuorollaan myös kotiutusta, mutta hänestä tuli toinen palo, kun kolmas lyönti kantoi laittomaksi. Ossi Meriläinen onnistui kuitenkin kahden palon tilanteessa kotiuttamaan Juho Hacklinin ja näin kotijoukkue pääsi 1-0 johtoon.


Toisessa vuoroparissa kumpikaan joukkue ei saanut aikaan mainittavia sisäpelisuorituksia. Mainittakoon toisen vuoron aloittavalta Janne Kivipellon oivallinen suoritus, jolla hän poltti JymyJussien kärjen kakkospesälle. Samoin Toni Kohonen pääsi esittelemään yhtä bravuureistaan ja nappaamaan pallon paljaaseen käteen polttaen Atte Kontion niin ikään kakkospesälle.


Kolmannessakaan sisävuorossaan JuymyJussit eivät toisen jakson juoksutiliään avanneet. Valtteri Hämäläinen poltti ensin kärjessä viilettäneen Tuomas Raunion kakkospesälle komealla suorituksella. Tämän jälkeen Hämäläis-show jatkui, kun hän poltti etenijän kotiin kaamean kovalla heitolla! Ajolähtöön lyömään päässeen Vainionpään viimeinen lyönti suuntautui Toni Kohoselle, joka poltti etenijän varmasti kotiin. Kolmannen tasoittavalla vuorolla Ossi Meriläinen pääsi myös kokeilemaan kotiuttamista kahden palon ajolähtötilanteessa ja löikin tilanteeksi 2-0 kotiuttaen Tommi Mäentaustan.


Neljännen vuoroparin aluksi nähtiin, miksi Jukka-Pekka Vainionpää on valtakunnan ykköskotiuttaja. Hän pääsi lyömään palottomaan ajolähtöön ja tyhjensi pajatson kotiuttamalla Atte Kontion, Mikko Kytömäen sekä Veeti Kettusen. Vainionpää itse kiersi kunniaa ja näin tilanteeksi muuttui hetkessä 2-4. Toni Kohonen loukkasi kättään yrittäessään syöksyä Vainionpään lähettämän pallon kolmospuolelta kiinni. Hän poistui kentältä pukusuojan puolelle ja numerolle siirtyi jokerina pelannut Tommi Mäentausta. JymyJussit saivat pesät täytettyä uudelleenkin, mutta lisäjuoksuja ei enää syntynyt. Tästä on kiittäminen mm. sieppari Arttu Ruuskaa, joka teki näyttävät kaksi paloa.


KPL sai neljännen vuoroparin tasoittavalla vuorolla kärjestä pesät täyteen ja kotiutuspaikalle asteli Matti Latvala. Latvala kiskaisi lyöntinsä vastustamattomasti kakkosjatkeelle ja kiersi kunniaa. Kotiin kiiruhtivat Latvalan lyönnillä Pesu, Saukko sekä Hacklin. KPL voitti kuin voittikin toisen jakson lukemin 6-4.


Pelinjohtaja Haimi oli erityisen tyytyväinen päivän ulkopeliin, joka oli jaksojen loppuja lukuunottamatta erinomaista. Hän muistutteli lehdistötilaisuudessa siitä, että loppuun asti täytyy muistaa pelata fiksusti, jotta voitto tulee. Haimin mukaan joukkueessa on otettu huomioon, ettei kausi tule olemaan välttämättä mitään juoksujuhlaa, mutta jos ulkopeli toimii, on mahdollista voittaa vähemmilläkin juoksuilla.


KPL-JymyJussit 2-0 (3-2, 6-4)


KPL: 1-palkittu Tommi Mäentausta, 2-palkittu Juho Hacklin, Ruutu-tähtipelaaja Valtteri Luoma

Lyödyt: Matti Latvala 3, Ossi Meriläinen 2, Matti Saukko 2, Valtteri Hämäläinen 1

Tuodut: Juho Hacklin 2, Matti Saukko 1, Arttu Ruuska 1, Matti Latvala 1, Iiro Nokkala 1, Valtteri Luoma 1, Tommi Mäentausta 1, Ville Pesu 1

- kolmostilanteet 17

- kärkilyönti% 64


JymyJussit: 1-palkittu Jukka-Pekka Vainionpää, 2-palkittu Tuomas Raunio

Lyödyt: Jukka-Pekka Vainionpää 5

Tuodut: Atte Kontio 2, Mikko Kytömäki 1, Veeti Kettunen 1, Jukka-Pekka Vainionpää 1, Viljo Sillanpää 1

- kolmostilanteet 10

- kärkilyönti% 43Comentários


bottom of page