top of page

Vimpeli finaaliin – KPL taistelee pronssista

Kouvolan Pallonlyöjistä ei ollut Saarikentän valtiaiksi, vaikka avausjaksolla KPL löikin kaikki peliin. Isäntäjoukkue Vimpelin Veto marssi välieräsarjasta finaaliin kolmella voitolla. Tiistaina Veto oli parempi 2–0 (6–5, 13–2) lukemin.

KPL oli avausjaksolla vahvasti voitossa kiinni neljännen tasoittavalle saakka. Ossi Meriläisen kolmella, Juho Hacklinin ja Valentin Ikosen yhdellä lyödyllä KPL johti 3–5 ennen Vimpelin viimeistä sisävuoroa. Jakson ratkaisu syntyi läpilyönnillä, kun jokeriksi vaihdettu Henri Puputti löi unelmavedon koppareiden väliin. Kenttä rullasi ja Veto voitti 6–5.

– Oltiin kiusaajan roolissa. Otteluvoitot 3–0, jaksot 6–0, joten ei ole paljon seliteltävää. Vimpeli oli parempi, KPL:n pelinjohtaja Eero Pitkänen myönsi.

– Loppuottelupaikka maistuu erittäin hyvältä. Kouvola oli tänään hyvä. Pelasivat laadukkaan ensimmäisen jakson. Puputin lyönti oli siinä kohtaa tietysti käänteen tekevä. Tauolla tiesin, että nyt se on menoa. Tultiin myrskyn lailla. Jos miettii ottelusarjaa kokonaisuutena, niin ensimmäisen pelin tunnetila pelin alkuun oli tärkeä. Päästiin hyvin liikkeelle ja hallitsemaan ottelua. Hyvillä suorituksilla hallittiin ottelua. Kotiuttaminen parani ottelusarjan aikana. Etenkin Rinta-aho löi hyviä lyöntejä, ViVen pelinjohtaja Sami-Petteri Kivimäki pohti ja antoi kiitosta välieräsarjassa hurjat 2+12 juoksua lyöneelle Rinta-aholle.

Vimpeli juhli finaalipaikkaa

KPL hallitsi, mutta ei kestänyt

KPL tuli peliin vahvasti. Ossi Meriläinen aloitti juoksutehtailun komealla vedolla kakkossaumasta. Valentin Ikonen lisäsi johdon 0–2:een kolmosjatkekumuralla. Veto kavensi 1–2:een Henri Puputin lyönnillä. Jatkotilanteet KPL onnistui torjumaan. 1–3 oli jälleen Meriläisen käsialaa. Veto vetäytyi viimeistä lyöntiä varten niin sanottuun säilytyskuvioon ja Ossi paiskasi pallon kovalla lyönnillä keskisaumaan.

KPL puolusti Vedon sisävuoron jälleen hyvin ja Juho Hacklin lisäsi johdon kakkosluukkuläpärillään, jolla neljä juoksua ottelussa tuonut Joni Rytkönen ehti kotiin, mutta Matti Latvala paloi niukasti. Kakkoskoppari Mikko Haukkala haki pallon jälleen käsittämättömän nopeasti. Kavennus tuli halvasti. Jere Saukon kentällemenolyönti nollatilanteessa painui kopparin räpylän ali ja taululla seisoi 2–4. Puputin käsialaa oli kavennus 3–4:ään, mutta KPL sai taas hyökkäyksen pysäytettyä ennen viimeistä vuoroa.

Meriläisen lisättyä johdon 3–5:een jakso oli hyvin hallussa, kun ulkopelissäkin Veto ei saanut horjutettua KPL:n kenttää. Vedolla oli enää kolme lyöjää jäljellä ja takapesät täynnä, mutta joukkueensa kapteeni Puputti ratkaisi jakson pistämällä pallon vastustamattomasti Savonjokeen koppareiden välistä.

Ossi Meriläinen palkittiin KPL:n parhaana

Toisella jaksolla kiusaajan rooli

Veto sai toiselle jaksolle lentävän lähdön, kun Matias Rinta-aho avasi juoksujen teon. Lisää tuli Janne Mäkelän puhkaistua kolmospuolen. Toisen aloittavalla Veto lisäsi Rinta-ahon lyönnillä johdon 4–0:aan ja moni luuli pelin olevan selvä.

KPL ei kuitenkaan ollut vielä valmis myymään finaalipaikkaa. Veto lahjoitti KPL:lle kavennusjuoksut 4–2:een, ja ulkopelissä KPL nollasi Vedon yritykset. Kolmannen tasoittavalla KPL:llä oli paikat iskeä jaksoa jännäksi, mutta kunnon paikat jäivät tekemättä. Veto rankaisi ja takoi peräti yhdeksän juoksua neljännen aloittavalla. Tästä KPL ei enää noussut, vaan joutui poistumaan Saarikentältä tappio niskassa.

KPL:n kausi jatkuu pronssiotteluissa. Vastaan tulee joko Sotkamon Jymy tai Joensuun Maila. Ensimmäinen pronssiottelu pelataan torstaina 8.9. vieraskentällä. KSS Energia Areenalla mitalit ovat jo valmiina jaettaviksi ensimmäisen ottelun voittajalle. Toinen ottelu pelataan Kouvolassa lauantaina 10.9.

Ennen pronssiotteluita edessä ovat A-poikien toinen välierä perjantaina ja B-poikien välierät.