top of page

Viikon pelaaja nro 9: Matti Saukko


Matti Saukko jatkaa seuraavana Viikon pelaajana. Saukon viikkoa voi seurata KPL:n sosiaalisen median kanavissa. Viikonloppuna Saukko ottaa KPL:n Snapchatin haltuunsa.

Alajärven Ankkureiden kasvatti pelaa KPL:ssä jo neljättä kauttaan. Saukko on KPL:n nopeimpia etenijöitä, jonka ponnistusvoima on valtava. Ulkopelissä Saukko häärii polttolinjassa. Kaudella 2016 Saukko pelasi sisäpelissä tehokkaasti kakkoskärjen etenijänä. Saukon viikko huipentuu Halli-SM-alkusarjan otteluun sunnuntaina Joensuun Mailaa vastaan.

Matti Saukko

Syntymäaika? Öö…muistaakseni äiti-Saukko on sanonut, että olen keskipäivän poikanen…Kätilön kello taisi näyttää aikaa 12:02.

Sisäpeli, ulkopelipaikka? Etenijä ja polttolinja

Milloin aloitit pesäpallon ja miksi? 4- tai 5-vuotiaana, kun isoveli ja kaveri aloittivat

Esikuvasi? Kimi Räikkönen

Erikoistaito? Valtavan taitava kokki

Mikä on pelaajana sun vahvuus? Liike/eteneminen

Mitä tarkoittaa Hetjärvi? Siellä asiat tapahtuu het, eikä hetkenpäästä.

Kuka on KPL:n hauskin tyyppi? Ja miksi? Juho Hacklin, onnistuu aina kertomaan jutun mille itse repeää pahimmin. Lopulta muidenkin on sitten pakko nauraa, kun yhdellä on niin hauskaa!

Oletko Snapchatissa? Yes I am my friend

Mitä teet työksesi? Olen luokanopettaja

Miksi liityit Koplaan? Hyvät treenipuitteet. Opiskelin Savonlinnassa, joten Alajärvelle oli suhteellisen pitkä matka. Koplasta otettiin yhteyttä ja olin kuullut hyvää Koplasta, joten tänne päädyin.

Mitä teet vapaa-ajalla? Vapaa-aika on tällä hetkellä treenien ja töiden takia todella vähäistä, joten suurempaa tekemistä ei ole. Yritän levätä ja syödä hyvin.

Mikä on peliuran hienoin onnistuminen tai muisto? Kyllä viimeisin SM-kulta taitaa olla se hienoin muisto.

Karmaisevin pettymys? Niitä on lukuisia…

Tavoitteet peliuralla? Mennä koko ajan askel askeleelta eteenpäin ja auttaa joukkuetta kohti tavoitetta.

Outo fakta sinusta? Rakastan bonusten keräilyä.

Ketä vastaan on ärsyttävin pelata? Jyväskylän Kiri.

Mikä on vaikein vieraskenttä? Vimpeli

Mihin veisit turistin Kouvolassa? Mihin sinut on jo viety? Koplan matsiin. Minua ei valitettavasti ole viety mihinkään. Toivottavasti joku kaunis päivä, joku esittelee Kouvolan minulle kunnolla.

Lempiurheilu pesäpallon lisäksi? Tennis ja jääkiekko

Mitä KPL tuo mieleen? Tällä hetkellä toimivan organisaation, joka huolehtii pelaajista sekä menestysnälkäisen joukkueen.

Mitä teet pelimatkoilla? Dominoin korttipöytää

Pelipäivän rutiinit? Normi aamutreeni, ruokaa ja lepoa.

Eka hallipeli takana, miten meni? Ihan ok esitys. Ulkopeli toimi mallikkaasti ja etenkin takanen kesti hyvin. Oli mukava piristysruiske pääkopalle päästä pidemmän loukkaantumisen jälkeen nyt jo pelaamaan, vaikka aluksi huoletti, että avausmatsi odottaa vielä.

Onko Mehu Mäkisellä vakioparturi Alajärveltä? Tämä on vähän samanlainen kysymys, kuin että paskooko karhu metsään?

Konsta Hyötyläisen kysymys: Mistä on peräisin valtaisa tekeminen ja tulos korttipöydässä? Kyllä se varmaan juontaa juuret tuolta yläkoulu ajoilta, kun alettiin poikien kanssa pelata live-pokeria. Sieltä se korttikärpänen puraisi ja sitten on tullut netissä pelailtua enemmän ja vähemmän sekä tietty pelimatkoilla.

Kysymys seuraavalle viikon pelaajalle Juho Hacklinille? Milloin Juho ajattelit lähteä kanssani kasvisruokalinjalle?? Maapallo ei kestä näin suurta lihan kulutusta enää kauaa…


bottom of page