top of page

Viikon pelaaja nro 7: Janne Kivipelto


Seuraava Viikon pelaaja on Alajärven Ankkureista KPL:n paitaan siirtynyt Janne Kivipelto. Viikon pelaaja on suurennuslasin alla KPL:n kotisivuilla ja sosiaalisen median kanavissa. Kivipellon viikkoa voi seurata Snapchatissa koko viikon ajan!

26-vuotias Kivipelto katkaisi akillesjänteensä viime kauden alkupuolella ja pitkä toipuminen on ohi. Uutena pelaajana KPL:ään liittynyt Kivipelto on yksi joukkueen reissumiehistä, kun miehen arki sujuu Jyväskylässä.

Janne Kivipelto

Syntymäaika?

 1. 30.5.1990

Sisäpeli, ulkopelipaikka?

 1. Vaihtaja/kotiuttaja ja lukkari

Milloin aloitit pesäpallon ja miksi?

 1. 1996 pelasin ensimmäisen kauden F-pojissa. Toki maila on lyöty käteen paljon ennen sitä ja pihapelejä tuli pelattua mm. Tallbackan Roopen, Iivarisen Sasun ja Myllyniemen Juuson kanssa. Pesäpallo oli aika luonnollinen valinta, olihan se silloin jo ja on edelleenkin Alajärven ykköslaji. Kyllähän myös perinteet ”velvoitti” pelaamaan pesistä sillä isäni ja ukkini pelasivat aikanaan Ankkureissa.

Esikuvasi?

 1. Varsinaista esikuvaa minulla ei ole koskaan ollut, mutta esimerkiksi nykypelaajista kunnioitan suuresti Oravan Akia ja Haapakosken Samia. Monet pelaajat vähän elvistelee mitä kaikkea tekisivät, jos pääsisivät lautasen ääreen, mutta tosipaikan tullen totuus on toinen. Aki kuitenkin pelasi oikein mallikkaasti lukkarinkin tontilla ja osoitti ettei se huutelu ollut ihan tuulesta temmattua. Se kertoo kuinka kova pelimies on kyseessä. Haapakoskessa arvostan sitä nöyryyttä mikä hänestä huokuu, vaikka hän on ollut superin parhaimpia pelaajia jo pitkään.

Erikoistaito?

 1. Sakkojen välttäminen. Viimeisen kolmen vuoden aikana sain vain kaksi sakkoa joukkueen säännöistä lipsumisesta ja toinenkin näistä sakoista menee erään toisen piikkiin, koska myöhästyttiin silloisen sakkokeisarin kanssa reeneistä.

Mikä on lukkarina vahvuutesi?

 1. Yksittäisinä asioina sanoisin heittäminen ja pelin rytmittäminen. Laajemmin ajateltuna vahvuutena on ollut ja tulee olla jatkossakin jatkuva kehittyminen. Kun katsoo taaksepäin, niin ainakin omasta mielestä olen vuosi vuodelta pystynyt ottamaan askelia kohti huippua ja kehittämään omaa peliä. Toki muutama vuosi meni pienin kehitysaskelin, mutta niin kehitys kulkee. Kun jaksaa tehdä hommia niin jossain vaiheessa tulee isojakin harppauksia ja onhan niitä tullutkin.

Kumpi oli kovempi lukkari Matti Iivarinen vai Olli Hartikainen?

 1. Kyllähän se Masa oli kovempi. Täytyy tunnustaa, että kummankaan pelejä en livenä muista (enkä montaa muutakaan asiaa 90-luvun alusta…) ja videolta on tullut katsottua vanhoista peleistä lähinnä vuoden -88 ja -89 finaalit, missä Iivarinen pelasi, mutta Hartikainen ei.

Kuka on KPL:n hauskin tyyppi? Ja miksi?

 1. Onhan meillä joukkueellinen hauskoja tyyppejä, mutta Hakin nostan tässä esiin. Hauskuus tulee siitä, että hän on paljon äänessä ja usein siihen ajatuksenjuoksuun on vaikea päästä sisälle. Se saattaa olla myös yksi syy miksi hän pelaa kopparina; tarpeeksi kaukana jotta mahdollisimman harva kuulee mitä se siellä höpöttää…

Oletko Snapchatissa?

 1. Kuluvalla viikolla tulen opettelemaan sitäkin maailmaa Koplan snapissa. Yleisesti ottaen en ole kovinkaan aktiivinen jakamaan kuvia tai kirjoituksia somessa.

Mitä opiskelet? Mikä tulee isona?

 1. Kesällä valmistuin kauppatieteiden maisteriksi ja nyt toimin sijoituspäällikkönä Suomen Pankkiiriliikkeellä, eli koko ajan tulee opiskeltua finanssialaa ja eri sijoitusmahdollisuuksia.

Miksi liityit Koplaan?

 1. Siihen on totta kai montakin syytä. Ensinnäkin maisemanvaihdos tuo ison muutoksen ja tällaiset isot muutokset mahdollistavat kehittymisen pelaajana. Sitä tietyllä tavalla joutuu epämukavuusalueelle, kun vaihtaa pelikulttuurista toiseen, mutta se on se juttu mikä kehittää. Koplasta on jäänyt erittäin positiivinen kuva niin kentällä kuin kentän ulkopuolellakin. Kopla on kulkemassa kohti menestystä ja halusin liittyä mukaan, kun siihen oli mahdollisuus.

Mitä teet vapaa-ajalla?

 1. Kyllä vapaa-aika lähinnä kuluu koiran ulkoiluttamiseen ja lepäämiseen.

Mikä on peliuran hienoin onnistuminen tai muisto?

 1. Superiin nousu 2011 ja junnumestaruudet 2006 (c-pojat) & 2008 (b- ja a-pojat). Eka mestaruus on erityisesti jäänyt mieleen, koska sitä edelsi neljä finaalitappiota. Ekalta tai tokalta superin kaudelta jäi mieleen ajolähtö ja lyöjänä Kohonen. Heitin liian pienen linkun ja Kode ehti lyömään, mutta löi suoraan kohti ja sain lyönnin kopiksi -> kaikilta pesiltä etenijät irti ja vuoronvaihto. Jossain virheellisesti kirjoitettiin Koden lyöneen näpin kopiksi, mutta haluan korjata tämän vääryyden. Kyllä se lyönti oli, koska kädet pysyivät yhdessä.

Karmaisevin pettymys?

 1. Ehdottomasti viime kesän loukkaantuminen. Kauden kaikki pelit (halli-, harkka- ja runkosarjapelit) olivat menneet omalta kohdalta hyvin ja odotukset olivat korkealla. Aiempiin kausiin verrattuna tasaisuutta oli tullut, kun pelistä toiseen taso pysyi hyvänä. Toki aina voi miettiä miten hyvin oikeasti pelasi, jos kuokkaan tuli yhtä peliä lukuun ottamatta kaikissa peleissä.

Tavoitteet peliuralla?

 1. Voittaa mestaruus.

Outo fakta sinusta?

 1. Omistan haitarin.

Ketä vastaan on ärsyttävin pelata?

 1. Tyttöystävää vastaan sulkapalloa, syytä en saanut kertoa (hymiö)

Mikä on vaikein vieraskenttä?

 1. Joensuussa en ole tainnut koskaan voittaa ja monesti tulosvedossa Jomalle on tullut merkki +16.

Mihin veisit turistin Kouvolassa? Mihin sinut on jo viety?

 1. Kyllähän minä sen meidän peliin veisin KSS Energia Areenalle. Tähän mennessä olen lähinnä tutustunut Kouvolan urheilupaikkoihin.

Lempiurheilu pesäpallon lisäksi?

 1. Jääkiekko, mutta kiinnostus sitäkin kohtaan on laantunut vanhetessa.

Mitä KPL tuo mieleen?

 1. Nopea joukkue ja pomppu. Varhaisin muisto KPL:stä taitaa olla 2000-luvun alusta kun valtakunnallisella leirillä kinasteltiin Koplan pelaajien kanssa kumpi on parempi, KPL vai AA. Kinastelu oli niin kovaa, ettei pikku poikien välinen kahakkakaan ollut kaukana.

Mitä teet pelimatkoilla?

 1. Nukun, luen, pelaan korttia tai seuraan korttipeliä, koska siinä lentää hyvin juttu.

Pelipäivän rutiinit?

 1. Aamureenissä kunnon hiki ja jonkin verran syöttelyä. Harvemmin lyön palloa. Siitä sitten lounasta, päikkärit ja ajoissa hallille. Päivän aikana pyrin pitämään ajatukset muualla kuin pesäpallossa, jotta itse pelissä pysyy fressinä.

Valtteri Hämäläisen kysymys: Mitä odotat tulevalta kesältä?

 1. Ekana tuli mieleen, että menestystä joukkueelta. Viime kauden jälkeen odotan myös ehjää kautta.

Kysymyksesi Konsta Hyötyläiselle?

 1. Kuka on Juvan kovin ihminen ja miksi?


Comentarios


bottom of page