top of page

Viikon pelaaja nro 3: Valtteri Luomaviikonpelaaja_luoma

Valtteri Luoma on 18-vuotias Kouvolan Pallonlyöjien oma kasvatti. Luoma jatkaa viikon pelaajana Valentin Ikosen ja Matti Latvalan viitoittamaa tietä. Viikon pelaaja esittelee omaa viikkoaan KPL:n sosiaalisessa mediassa ja viikon lopuksi pelaajan viikosta koostetaan video. 

Valtteri Luoma pelasi ensimmäisen Superpesis-ottelunsa 16-vuotiaana kaudella 2015 Alajärven Ankkureita vastaan. Yhteensä Luoma on pelannut Superpesiksessä 6 ottelua. Kaudella 2016 Luoma pääsi mukaan myös pronssiotteluihin. Nuorukaisen kausi päättyi A-poikien SM-kultaan ja B-poikien SM-hopeaan. Luomalle kertyi kesän 2016 aikana peräti 62 ottelua.

Luoma taistelee tiukasti paikasta edustusjoukkueen pelaavassa kokoonpanossa kaudelle 2017. Kauden 2016 Luoma pelasi pääasiassa Imatran Pallo-Veikoissa Ykköspesistä, mutta kovakätinen Luoma hamuaa suurempia saappaita.

luoma_pieni

Q&A

Valtteri Luoma Vatu

Syntymäaika? 07.07.1998 (joukkueen nuorin)

Sisäpeli, ulkopelipaikka? Vaihtaja, Kotiuttaja. Etukentällä.

Milloin aloitit pesäpallon ja miksi? Esikuvasi? Vuonna 2003 ollessani 5-vuotias. Kiinnostus pallopeleihin oli suuri jo pienenä, ja kun isäni oli pesäpalloilija ja ryhtyi valmentajaksi niin sitä kautta innostuin lajista. Esikuvat Iskä ja Toni Kohonen.

Erikoistaito? Parkettien partaveitsi!

Oletko Snapchatissa? Tottakai.

Mitä teet vapaa-ajalla? Rentoudun, Olen kavereiden ja pelailen pelikonsoleilla.

Mikä on peliuran hienoin onnistuminen tai muisto? Suomen mestaruudet B- ja A-pojissa, nousu superiin IPV:ssä ja Itä–Lännet ovat parhaita muistoja.

Karmaisevin pettymys? Kaikki viisi hävittyä finaalia yhtä paljon.

Tavoitteet peliuralla? Päästä Superpesikseen pelaamaan pitkä ja ansiokas ura ja voittaa miesten suomenmestaruus.

Outo fakta sinusta? En ole ikinä ollut lentokoneessa.

Ketä vastaan on ärsyttävin pelata? Ei ole mitään erityistä inhokkia

Mikä on vaikein vieraskenttä? Vimpelin Saarikenttä.

Mihin veisit turistin Kouvolassa? Repovedelle.

Lempiurheilu pesäpallon lisäksi? Paljon mahtavia lajeja, mutta jääkiekko mieluisin.

Mitä KPL tuo mieleen? Rakkaan kasvattajaseuran.

Pelipäivän rutiinit? Ei mitään erityistä. Aamulla veryttely ja ei yleensä lajia, sitten kotiin syömään, lepäämään sekä keskittymään ja ajoissa kentälle.

Latvalan kysymys: Mikä teos alkaa virkkeellä: Niin kuin hyvin tiedetään, on Jumala kaikkivaltias, kaikkitietävä ja kaukaa viisas? Kyllähän tämä pitää tietää! Tuntematon sotilas.

Kysymys seuraavalle viikon pelaajalle Teemu Nurmiolle? Mitä mieltä olet siitä, että kesykyyhkyt eli Pulut sotkevat kaupunkeja?

Katso aiemmat viikon pelaajat:

Comments


bottom of page