top of page

Viikon pelaaja nro 1: Valentin Ikonen


viikonpelaaja_ikonen_some

Valentin Ikonen aloittaa ensimmäisenä viikon pelaajana. Viikon pelaaja esittelee omaa viikkoaan KPL:n sosiaalisessa mediassa ja viikon lopuksi pelaajan viikosta koostetaan video. Katso kaikki viikon pelaajat tästä!

Valentin Ikonen saapui kaudella 2016 KPL:ään Hyvinkään Tahkosta. Ikosen kausi huipentui A-poikien SM-kultaan yhtenä joukkueen ratkaisupelaajista. Ikonen pelasi myös nousujohteisen Superpesis-kauden KPL:n siepparina ja kakkoskärjen vaihtajana. Vasemmalta lyövä Ikonen tilastoi runkosarjassa kolme lyötyä ja pudotuspeleissä hienosti kuusi juoksua.

Ikonen on ikäluokkansa lupaavimpia pelaajia

Ikonen on ikäluokkansa lupaavimpia pelaajia


Q&A

Valentin Ikonen

Syntymäaika? 27.11.1995

Sisäpeli, ulkopelipaikka? Vaihtaja/kotiuttaja, etukenttä

Milloin aloitit pesäpallon ja miksi? 6-vuotiaana aloitin Järvenpäässä, siellä oli kova pesisbuumi vuonna 2003, joka tempaisi minut pesiskoulun kautta mukaan. KiPen superpesisjoukkue sijoittui kyseisenä vuonna hopealle ja joukkueessa pelasi kovia pelimiehiä, kuten esimerkiksi Junnu Rantatorikka, Eko Partanen ja Simo Eerikäinen. Pikkupoikana tuli seurattua tarkasti pelejä ja koin lajin heti omakseni.

Esikuvasi? Markus Meriläinen, Jani Komulainen sekä Toni Kohonen.

Erikoistaito? Omaan poikkeukselliset tanssitaidot.

Mitä teet vapaa-ajalla? Pääosin lepään.

Mikä on peliuran hienoin onnistuminen tai muisto? Juniorijoukkueissa voitetut mitalit, etenkin viime kesän A-poikien suomenmestaruus. Lisäksi junioreiden Itä-Länsi ottelut ovat olleet hienoja kokemuksia. Miesten puolella debyyttiottelussa heti ensimmäinen lyöty juoksu on jäänyt mieleen. Uskon, että hienoimmat muistot ovat edessäpäin.

Karmaisevin pettymys? Viime kesän pronssiottelussa Joensuulle häviäminen ja myös Hyvinkään Tahkon paidassa vuonna 2014 pronssin häviäminen, niin ikään Joensuulle. Viime kesän A-poikien Itä-Lännestä ulos jääminen oli myös kova pettymys.

Tavoitteet peliuralla? Kehittyä miesten Itä-Länsi tason pelaajaksi ja voittaa Suomen mestaruus.

Outo fakta sinusta? Sisäpelissä jos olen numero kolme, laitan aina toisen kolmosen väärinpäin hihaan.

Ketä vastaan on ärsyttävin pelata? Viime vuosina Joensuu.

Mikä on vaikein vieraskenttä? Viime vuosina Vimpelin Saarikenttä.

Mihin veisit turistin Kouvolassa? Tykkimäelle hurvittelemaan.

Lempiurheilu pesäpallon lisäksi? Hiihto on lähellä sydäntäni.

Mitä KPL tuo mieleen? Ammattimaisuuden.

Pelipäivän rutiinit? Aamutreeneissä pitäisi päästä aina lyömään. Tärkeintä on tehdä kaikki suhteellisen samalla tavalla aina.

Kysymys seuraavalle viikon pelaajalle Matti Latvalalle? Suomen kielen pisin sana on epäjärjestelmällistyttämättömyydellänsäkäänköhän, miten se tavutetaan?


Comments


bottom of page