top of page

Veto nappasi voiton supervuoroparissa – runkosarjan kärkipaikka tiivistyi


Vimpelin Vedon Perttu Ruuska oli vierasjoukkueen sankari, kun Veto haki voiton KSS Energia Areenalta 1-2s (3-4, 7-6, 0-1). Joukkueet ovat tasapisteissä, kun runkosarjaa on jäljellä KPL:n osalta kolme kierrosta. Yleisöä oli paikalla upeasti 2902 katsojaa!

– Kirpaisee, kun häviää. Se on päällimmäisenä. Ensimmäinen jakso oli sellaista, että ulkopeli oli levotonta ja tuli vastustajalle apuja. Meni hankalaksi. Sisälläkään ei ollut jouhevata, vaikka saatiin muutama juoksu alkuun, KPL:n pelinjohtaja Matti Iivarinen pohti.

– Lähtökohtiin nähden pelin panos tietäen, näin siellä sellaista henkisen puolen juttua, minkä tiedän joukkueessa olevan. Kunnon panos ja hieno tunnelma, tykkäsin siitä miten joukkue heittäytyi peliin. Hieno voitto, Vedon pelinjohtaja Sami-Petteri Kivimäki iloitsi.

Valtteri Luoma haki toisen jakson päätteeksi upean syöksykopin


KPL aloitti ottelun terävämmin ja Juha Korhosen kahdella kotiutuksella KPL siirtyi 2–0-johtoon. Vedon kavennus 2–1:een lähti Henri Puputin mailasta toisen tasoittavalla. Jakson ratkaisu nähtiin kolmannen tasoittavalla, kun ensin Mikko Kanala iski kakkossauman puhki ja Perttu Ruuska sekä Puputti löivät palloa väliin. Juha Korhosen lyömä kavennus 3–4:ään oli enää laiha lohtu.

– Tuntui, että vyöryi ja odoteltiin että koska Vimpeli lyö. Paska maku jäi siitä. Nuhainen alku, mutta yksi pinna ja kaveri nollilla. Tuloksellisesti hallussa, mutta luu jäi käteen, KPL:n kapteeni Anssi Lammila mietti.

Toinen jakso alkoi Vedon komennossa, kun KPL jatkoi hermoiluaan ulkopelissä. Tasoittavalle KPL tuli 0–5 tappioasemassa, mutta heräsi pelaamaan Juha Korhosen ja Konsta Hyötyläisen komeilla juoksuilla. Kahden palon ajotilanteessa mailan varteen tullut Anssi Lammila huudatti lähes 3000-päistä kotiyleisöä puhkaisemalla kolmosluukun kunnarin arvoisesti. Yhtäkkiä KPL oli noussut 6–5 karkumatkalle.

– Syötön aikana tuli mieleen. Kerran kesässä, Lammila naurahti lyönnistään.

Lammila vaihdettiin toiselle jaksolle numeroksi seitsemän. Mies loukkasi etenemistilanteessa jalkaansa.

– Tutkitaan. Säikähdin enemmän mitä onkaan, katsotaan rauhassa. Tärkeimmät pelit on edessäpäin, mies totesi.

Anssi Lammila löi kärkilyönnit 9/9


KPL:n ulkopeli terävoityi jakson alun jälkeen ja Vedolla oli hankaluuksia sisäpelissä. Matti Latvala rouhaisi kolmannen tasoittavalla tilanteeksi 7–5, eikä Perttu Ruuskan kavennus 7–6:een enää auttanut, kun Janne Kivipellon oiva taktinen väärä päätti jakson.

– Tosi tiukka isku toisen jakson alkuun, se herätti meidät pelaamaan. Supervuorossa ei oikein pystytty mitään tekemään. Siinä on meillä opittavaa. Vastustajalla ripaus enemmän kokemusta, me oltiin siinä hieman takamatkalla. Ei olla kaukana. Ruuvissa on varaa täälläkin kiristää, sitä ei vaan saatu irti tänään. Pitää mietiskellä, miten jatkossa saadaan. Isossa kuvassa pelit kovenee, parantaa pitää. Laakson paluusta en osaa sanoa, ilmoitellaan kyllä, kun se on mahdollista, Iivarinen kertoi.

Henri Puputti pelasi mallikkaasti


Supervuoroparissa Ruuskan komea välilyönti siivitti kotiin nopean Mikko Kanalan. KPL ei saanut kunnon painetta tasoittavalla, joten voitto matkasi Vimpeliin.

– Täältä ei tule helpolla ikinä voittoa. Oltiin pikkuisen parempia ja ansaittiin mielestäni voitto, Vedon ykköspalkittu, lyöjätilastoa johtava Perttu Ruuska kertoi. Ruuska löi ottelussa viisi juoksua.

Ruuska pelasi ulkopelissä kelvollisesti lukkarin tontilla loukkaantuneen Janne Heimosen tilalla.

– Pääsin lukkaroimaan. Kova haaste, kun Suomen parhaat pomputtajat on vastassa. Paremminkin olisin voinut saada niitä kuriin, nuorukainen jatkoi.

Vedon pelinjohtaja Sami-Petteri Kivimäki jakoi auliisti pudotuspelien alla kehuja KPL:n suuntaan.

– Olen ihaillut Kouvolan peliä koko kauden ja on pomminvarmaa, että KPL nähdään finaalissa, Kivimäki totesi.

KPL ja Veto jatkavat runkosarjan kärjessä nyt tasapistein. KPL:llä on yksi ottelu vähemmän pelattuna. Joukkueet tulevat ratkaisemaan runkosarjan voiton keskenään, sillä Joensuun Maila on jäänyt kuuden pisteen päähän. JoMalla on kaksi kierrosta jäljellä.

Jäljellä olevat ottelut:

Su 12.8. JoMa–KPL Ti 14.8. KPL–SoJy To 16.8. JymyJussit–KPL

Ti 14.8. ViVe–JoMa To 16.8. SoJy–ViVe

 kuvat: Teemu Parta

Commentaires


bottom of page