top of page

Valtteri Hämäläinen: "Voittaminen kiinnostaa"

Päivitetty: 18. maalisk. 2023Halli-SM lopputurnaus pelataan viikonloppuna Joensuu Areenassa. KPL kohtaa lauantaina välierässä Sotkamon Jymyn. Toisessa otteluparissa finaalipaikasta taistelevat Joensuun Maila ja Vimpelin Veto. KPL:n ottelu alkaa lauantaina klo 17.00 ja se näkyy Ruudun päälähetyksenä.


Kopla selviytyi lopputurnaukseen voittamalla Manse PP:n 1-0 (2-1, 1-1) ja Tahkon 2-0 (4-1, 5-1). KPL:n koppari Valtteri Hämäläinen on tyytyväinen, kun joukkue saa lisää kovia pelejä.


- Loistavat mietteet lopputurnauksesta, ollaan pelattu nousujohteisesti. Saadaan kovia pelejä, se on arvokasta treeniä meille. Voittaminen kiinnostaa, Hämäläinen kertoo.


Hämäläiselle alkava kausi on kolmas KPL:n Superpesis-joukkueessa. Tampereella opiskelevalle Hämäläiselle talvikausi on ollut pitkä, mutta antoisa.


- Talvikausi on ollut pidempi kuin aiemmin, mutta mitään harjoittelua haittaavia tekijöitä ei ole ollut. Urku auki on saanut mennä. Nyt saadaan kerätä omenia puusta, toivottavasti ne ovat isoja ja makeita, Hämäläinen pohtii.


Sotkamon Jymy oli hallialkusarjassa vakuuttava. Joukkue nappasi voitot Pattijoesta 2-0 (5-4, 4-0) ja Kempeleen Kiristä 2-0 (5-1, 3-0). Viime kauden päätteeksi joukkue vahvistui Elmeri Purmosella ja Hannes Pekkisellä. Pelinjohtajaksi palasi muutaman sapattivuoden jälkeen Mikko Kuosmanen. Menopuolella olivat Joni Rytkönen, Riku Niemi, Ville Viita ja Antti Kiiskinen (vuokralla PattUssa).


- Sotkamo on kova jengi niin kuin aina. Siellä on ollut paljon muutoksia. Pelataan hyvää, tasavahvaa peliä ja onnistutaan monella osa-alueella, niin täysi mahdollisuus on voittaa. Muuten Jymystä ei ole vielä tarkempaa tietoja. Alkulohkossa keskityttiin omiin vastustajiin, tällä viikolla paneudutaan sitten Jymyyn. Toisaalta mitä enemmän keskittyy itseensä, sitä paremmin pärjää.


Viikonloppuna Joensuussa on ehdoton talvikauden huipennus, johon on odotettavissa paljon yleisöä. Joensuu Areena tarjoaa mainiot puitteet myös pelille, joten luvassa on huippujoukkueiden vääntöä.


- Imatran ja Tampereen hallit ovat pinnaltaan hitaita, nyt päästään nopeimmalle. Joensuu on varmasti lähimpänä kesän olosuhteita, olosuhteissa ei ole valittamista. Siellä nousee pomppu aiempien vuosien kokemuksella ja muutenkin pelataan nopeampaa pesistä. Kehotan kaikkia tulemaan paikalle, pelataan kuitenkin hallimestaruudesta. Voisi ajatella, että olisi minipleijarit. Urheilujuhlan tuntua on varmasti luvassa.


Lauantain välieristä voittajat selviävät sunnuntain finaaliin. Selvää on, että sunnuntaina kruunataan hallikaudelle uusi valtias, kun viime kauden mestari Manse PP ei ole mukana karkeloissa.


- Joensuussa on tuttuja miehiä ja hyvin ovat pelanneet. Vimpelillä on nuori ja kyvykäs porukka voittamaan. Siinäkin parissa on vääntöä. Päivän kunto ja joukkueiden loukkaantumistilanne on varmaan ratkaisevaa. Kova peli tulee myös siellä.


Videolla Iiro Haimin haastatteluComments


bottom of page