top of page

Valtakunnallinen Tenavaleiri Kouvolaan 2018

Kouvolan Pallonlyöjät ja Kouvolan kaupunki saavat järjestettäväkseen valtakunnallisen pesäpallon Tenavaleirin vuonna 2018.

Pesäpalloliiton johtokunta on myöntänyt kokouksessaan valtakunnallisten pesäpalloleirien järjestämisoikeudet vuosille 2018-2020. Kouvola tekee paluun leirijärjestäjäksi 27 vuoden tauon jälkeen ottamalla vastuun valtakunnallisesta Tenavaleiristä 2018.

Tulevan kesän valtakunnalliset leirit ovat saavuttaneet ennätysmäisen suosion. Neljälle leirille on ilmoittautunut yhteensä jo lähes 400 joukkuetta, mikä näkyy myös kiinnostuksena tapahtumien järjestämiseen.

– Leirit ovat haluttuja tapahtumia myös järjestäjien näkökulmasta. Saimme peräti 41 hakemusta vuosille 2018-2020, joten järjestelyoikeuksien myöntäminen oli haastava tehtävä. Päätöksissä painotettiin pesäpalloliikkeen tulevaisuuskuvatyön asettamia suuntaviivoja, Pesäpalloliiton seuratoiminta- ja nuorisopäällikkö Jari Malinen kertoo.

Tenavaleirit ovat olleet vuosien aikana huippusuosittuja. Kesän 2017 Tenavaleirille Sotkamoon on ilmoittautunut ennätyksellisesti 116 joukkuetta.

– Koskaan aiemmin ei ole Tenavaleirille osallistunut kolminumeroista määrää joukkueita, joten suosio on hurjaa, seuratoiminta- ja nuorisopäällikkö Jari Malinen Pesäpalloliitosta toteaa.

Tenavaleiri edellisen kerran Kouvolassa 1991

Kouvolassa on järjestetty edellisen ja ainoan kerran valtakunnallinen pesäpalloleiri vuonna 1991. Tuolloin leirillä pelasi 83 joukkuetta. Kouvolan Pallonlyöjissä valtakunnallisen Tenavaleirin saamiseen suhtaudutaan iloiten.

– Tämä on aivan upea uutinen KPL:lle ja Kouvolan kaupungille. Meillä on 2000-luvulla hyvät kokemukset Itä–Länsien järjestelyistä. Toki Tenavaleirin järjestäminen vaatii meiltä taas ison panostuksen, mutta erittäin tyytyväisinä lähdemme järjestämään yhtä pesäpallokesän suurtapahtumista, Kouvolan Pallonlyöjien junioripäällikkö Harri Liekola kertoo.

Kommentare


bottom of page