top of page

Vajaalla kokoonpanolla puhtaaseen voittoon!KPL joutui pelaamaan ottelun loppuun vajaamiehisenä, mutta otti silti matsista täydet kolme pinnaa!

KPL pelasi viimeisen kotimatsin ennen juhannustaukoa sunnuntaina sarjanousija Siilinjärven Pesistä vastaan. Jobinpostia tuli pitkin ottelua, kun peräti kolme eri pelaajaa joutui jättämään ottelun kesken. Tämä kuitenkin avasi mahdollisuuksia muille ja lopulta kolme pistettä jäi Kouvolaan lukemin 2–0 (9–1, 7–2).

– Tilanteita tuli paljon ja hieman ehkä saatiinkin vastustajalta apuja, mutta kyllä sieltä ihan kunnon lyönneilläkin juoksuja tuli. Hyvä peli meiltä, pikkaisen nihkeät alut, niin kuin se tuppaa olemaan, kun taistellaan, että kumpi sen hallinnan ottelussa ottaa, KPL:n pelinjohtaja Matti Iivarinen kommentoi.

Kopla sai murheellisia uutisia jo alkulämmittelyissä, kun kapteeni Anssi Lammila joutui jättämään pelin väliin. Tämän myötä Roope Koskelainen nousi kokoonpanoon ja lyöntijärjestystä hieman rukattiin uusiksi. Antti Hartikainen ja Sasu Toikka muun muassa nousivat yhden paikan ylöspäin.

– Lämmittelyssä, kun Anssi jäi ottelusta sivuun, niin nopealla varotusajalla, jokainen joutui vähän miettimään uusia juttuja. Pohjalla toki on minulla kakkosena pelaamista ja Sasulla kolmosen peliä, niin aika jouhevasti ottelu meni itseltä ja koko joukkueelta, pelin parhaana palkittu Antti Hartikainen kertasi.

Hartikainen oli ottelussa aivan liekeissä, sillä mies täräytti peräti 14 kärkilyöntiä viidestätoista ja toi kotiin neljä juoksua.

Ensimmäisen jakson alku oli lyöntijärjestysmuutosten vuoksi Koplalta hieman nihkeä, mutta kun koneet käynnistyivät, niin ottelu ratkesi kahdessa viimeisessä vuoroparissa, jossa KPL kumautti seitsemän juoksua.

– Kun me sen hallinnan saimme, niin pelimme vapautui ja sitä kautta pystyimme ottelua voitokkaasti viemään ja kohtuu paljon juoksujakin lyömään.

Lisää murheellisia uutisia tuli aivan ensimmäisen jakson lopussa, kun Toni Laakso joutui jättämään kentän loukkaantumisen takia. Loukkaantumisen myötä jokerina aloittanut Ville Pesu siirtyi sieppariksi ja Toikka puolestaan polttolinjaan.

Ensimmäiset kaksi ja puoli vuoroparia oli jaksosta erittäin tiukkaa taistelua ja juoksut olivatkin kolmannen aloittavan jälkeen tasan 2–2. Tässä välissä myös Toikka oli loukannut jalkansa ja tämän myötä Matti Saukko siirtyi ulkokentälle ja KPL joutui pelaamaan ottelun loppuun vain yhdellä jokerilla.

– He tekivät juuri sen, mitä pitikin tehdä. Pikakomennuksilla ja yllättäen kentälle, niin hoitivat oman ruutunsa ja, kun pelikin päättyi voitokkaasti, niin enempää ei heiltä voi vaatia, Iivarinen kommentoi Koskelaisen, Saukon ja Pesun suorituksia.

Kolmannen tasoittavalla KPL kuitenkin painoi kaasun pohjaan ja meni menojaan. Lähes kahdenkymmenen minuutin lyöntivuorolla lyöjät löivät kolme kierrosta ja juoksuja tuli viisi. Matti Latvala löi kolme ja Janne Kivipelto kaksi.

– Ensimmäinen jakso vähän repsahti, mutta toisella jaksolla väänsimme tiukasti, mutta sitten pääsimme rummuttamaan tilannetta ja Latvalan Masa löi tärkeitä juoksuja, joten kunnia myös hänelle, Hartikainen kehui.

– Haasteita toki tuli, kun Laakso tippui pois ja sitten vielä lopussa ”Sape”. Osoitti, että Saukko ja Pesu pystyvät pelaamaan hyvin myös ulkona.

Ottelun kuva oli osittain melko samanlainen, kuin aiemmissakin otteluissa, joissa Kopla on voittanut ensimmäisen jakson ylivoimaisesti, mutta toinen jakso on ollut huomattavasti tasaisempaa. Hartikainen näkee syyn osittain jaksopelin luonteessa.

– Jaksopelissä peli alkaa aina uudestaan ja joka kerta joutuu tekemään tilanteet ja juoksut, ja toki vastustajallakin on siinä osuutta asiaan. Tänään tosin haasteita toi Laakson ja Toikan tippumiset, niin omalla tavallaan se ehkä vähän hankaloitti meidän peliämme.

KPL pelaa vielä yhden ottelun ennen pientä juhannustaukoa. Keskiviikkona joukkue matkaa aina niin kovaan paikkaan, kun pisteistä taistellaan Vimpelin Vedon vieraana Saarikentällä. Seuraavan kerran Kopla pelaa kotiyleisön edessä KSS Energia Areenalla vasta sunnuntaina 30.6.

Comments


bottom of page