top of page

Ulkopeli takasi yhden pisteen Joensuusta


Joensuun Maila sai kuitattua osan kalaveloista voittamalla KPL:n supervuoron jälkeen lukemin 2-1s (0-1, 7-0, 2-0). Kauden kaksi aiempaa kohtaamista KPL vei nimiinsä puhtaasti 2-0. Sisäpeli oli erittäin nuhaista Kerubi Stadionin lähes 2200 katsojan edessä. ”Eka jakso pelattiin hyvää ulkopeliä ja sen ansiosta voitettiin. Toisella jaksolla ei räpylä kestänyt. Sisäpelissä oltiin saamattomia”, tuumaili KPL:n ykköspalkittu Juho Hacklin.

JoMa asetti ulkopelin riman erittäin korkealla jo toisella ulkovuorollaan, kun Iiro Kuosa ja Tuomas Jussila katkaisivat jo juoksuilta näyttäneet lyönnit. KPL sai oman ulkopelinsä etenkin takatilanteen pidettyä samalla tasolla läpi jakson. Ensimmäisen jakson ainut juoksu syntyi Hacklinin mailasta, kun mies tinttasi pallon neljännen vuoroparin viimeisenä lyöjänä kolmoskoppari Jonne Kemppaisen räpylän kautta kenttään ja Tommi Mäentausta toi jakson ainoan juoksun. Konsta Hyötyläisen, Iiro Nokkalan ja Valtteri Luoman tekemät palot päättivät ensimmäisen jakson KPL-juhliin.

Anssi Lammila voitti hutunkeiton Tuomas Jussilaa vastaan


Toisella jaksolla JoMa löi hyvin ja KPL antoi apuja silloin, kun lyönneistä jäi tehoa uupumaan. JoMan toinen ja kolmas juoksu syntyivät harhaheitoilla ja lumipallo lähti pyörimään väärään suuntaan. JoMan Henri Litmanen ja Juha Niemi iskivät pari pinnaa mieheen. Litmanen palkittiin JoMan parhaana: ”Ihan hyvin näytti napsuvan. Meillä oli todella hyvä ulkopeli tänään. Oli ilo olla osana tuota joukkuetta tänään. Jos pidetään Kouvola alle kymmenessä kolmostilanteessa, niin tosi hyvin on mennyt.”

Janne Kivipelto tuuletti ensimmäisen jakson voittoa


Supervuorossa JoMan duo Litmanen-Niemi iski pari kertaa pallon väliin ja KPL:n vastaus jäi piippuun. Oman sisävuoron aloitti heti kaksi paloa kakkospesälle. Pelinjohtaja Matti Iivarinen oli luonnollisesti pettynyt: ”Ei pärjätty ollenkaan. Ensimmäinen jakso oli hyvin tiukkaa peliä. Odotus oli, että toisella jaksolla se jatkuu. Eipä jatkunut, vaan vastustaja sai peliään auki ja meni menojaan ja sama jatkui superissa.”

Palavereissa haettiin uutta otetta, mutta JoMa meni menojaan


”Pelin taso tuollaisenaan ei riitä. Vastustaja oli tänään huomattavasti meitä edellä ja meidän täytyy parantaa”, tuumaili Iivarinen tulevaisuutta ajatellen.

JoMan pelipomo Petri Pennanen oli tietenkin innoissaan tuloksesta: ”Minun mielestä koko peli oli sellaista, että jauhettiin aika kovalla tasolla. Ensimmäisellä jaksolla meidän kotiutus vain pätki. Tilanteita oli varmaan kymmenkunta. Tuolla lailla kun pelaa, niin tuloskin seuraa. Kun meillä on tuollainen selkänoja (ulkopeli), niin meidän ei tarvitse tehdä kymmentä juoksua voittaakseen jakson.”

Tappiosta huolimatta KPL siirtyi takaisin sarjakärkeen yhden pisteen turvin. Voitot Sotkamosta ja Seinäjoen JymyJusseista takaisivat runkosarjan voiton.

Seuraava ottelu on tiistaina 14.8. kello 17:30 alkava KPL – Sotkamon Jymy. Tervetuloa kannustamaan!

Comments


bottom of page