top of page

Tyylipuhdas vierasvoitto Pattijoelta!

KPL päätti runkosarjan vierasottelut tyylipuhtaaseen 0 – 2 (2-6, 0-3)*klikkaa* -voittoon Pattijoen Urheilijoista. Kierroksen muutkin ottelut menivät suotuisasti KPL:n kannalta ja kolmen pisteen voitolla tiistain ottelusta KPL nappaa itselleen pudotuspelien kotiedun.

Ensimmäisellä jaksolla KPL oli tyly vieras. Jokaisella sisävuorolla yhden kärjen taktiikkaan pakotettu pumppu takoi kaksi juoksua. Matti Latvala aloitti juoksutehtailun pistämällä pallon kakkosjatkeelta maisemiin. Pallo hidastui kuitenkin matkalla sen verran, että kakkoskoppari Timo Ehrola ehti toimittaa sen parin taiton kautta kotiin ennen Juho Hacklinia. Latvala ehti itse kakkoselta kolmoselle, mutta pelituomari Jari Saarasen mukaan pallo oli kenttäalueella ennen kuin Latvala aloitti 2-3-taipaleen taittamisen. KPL järjesteli kuitenkin pesät täyteen ja Ossi Meriläinen sivalsi täydellisen lyönnin kakkosjatkeelle ja Latvala toi 0-2:een.

Jakson voittojuoksuksi merkattu kolmas juoksu oli myös Meriläisen käsialaa. Tekotapana oli keskikumura, joka meni koppareista läpi. Tähtiin on kuitenkin kirjoitettu, että Meriläinen ei kunnaria tällä kaudella tee. Pallo pysähtyi mainosaitoihin. Tällä kaudella Ossin läpärit ovat pysähtyneet koivuun, mäntyyn, aitaan, mainoksiin ja vaikka mihin. Hyvässä vedossa tällä viikolla ollut Konsta Hyötyläinen löi jatkuneesta tilanteesta pallon koppareiden eteen ja tuulennopea Latvala toi. PattUn ensimmäisen löi nuori jokeri Antti Väänänen. Kakkospolttaja Sasu Toikka luki lyöntiä tappikumuraksi, mutta Väänäsen lyönti menikin kakkossaumasta aina kakkoskopparille saakka. Tuojana kunnostautui Paavo Pelto. KPL vastasi hyökkäyksellä ja 2-3-tilanteessa Eero Pitkänen pisti merkkiä päälle – Toikan kakkosrajanäpy riitti Tommi Mäentaustan kotiuttamiseen. Hyötyläinen jatkoi vahvaa kumuravirettään kotiuttamalla Hacklinin. Kavennus oli taas Eino Järvelän käsialaa ja jälleen kakkossauman kohdalta. KPL tyytyi tilanteessa takapaloon kolmoselta, jolloin ainoa etenijä jäi kahden palon tilanteessa ykköselle.

Merkityksellistä ensimmäisellä jaksolla oli, että Pattijoen Urheilijat onnistuivat tekemään tilanteita jokaisella sisävuorolla, mutta juoksut tulivat vasta KPL:n sulkiessa läpilyöntien paikat, jolloin saumoihin jäi enemmän tilaa. KPL puolestaan teki kaksi juoksua jokaisella sisävuorollaan. KPL:n ykköspalkittu Anssi Lammila (kl 6/7) järjesteli kärjen joka kerta kakkoselle, muttei aina onnistunut täyttämään itse ykköstä. Sen homman hoitivat jokerit Matti Saukko ja Joni Rytkönen. Sama kaava tuli tutuksi myös toisella jaksolla.

Toinen jakso alkoi KPL:n sisävuorolla ja tutulla kaavalla. Tilanne kärjestä päälle ja Latvalan kumura väliin. Meriläinen jatkoi samaa rallia ja pisti palloa koppareiden eteen Hacklinin (3 tuotua, kl 5/6) tuodessa 0-2:een. Pattijoki teki jokaisessa sisävuorossaan tilannetta pääkotiuttajille (Topi Kosonen, Marko Nikula & Järvelä), mutta pihviosasto onnistui vain kerran. Loppulukemat 0-3:een viimeisteli Latvala kotiuttamalla Rytkösen kumurallaan.

Pelinjohtajien (Eero Pitkänen & Jari Törmänen) ja palkittujen (Lammila & Pelto) kommentteja löytyy täältä: https://twitter.com/KoplaLive

Kauden viimeisessä kotiottelussa KPL – Kiteen Pallo suoralla voitolla saisi siis kotiedun pudotuspeleihin. Otahan kaverit ja kavereiden kaveritkin mukaan tiistaina ja tulkaa kannustamaan Kopla voittoon!

Kouvolan Pallonlyöjät – Kiteen Pallo -90 Ti 9.8. klo 18:00 KSS Energia Areena, Kouvola

Alle 16-vuotiaat ilmaiseksi, esittelyssä KooKoon kauden 2016-2017 edustusjoukkue

Comments


bottom of page