top of page

Tyrmäävä paluu kotikentälle!


KPL palasi kahden viikon tauon jälkeen KSS Energia Areenalle yli 1800 silmäparin alle, kun Kempeleen Kiri saapui vastustajaksi. Kopla oli avausjaksolla tyrmäävä isäntä ja tykitti peräti 13 juoksua. Toinen jakso oli kireämpi, mutta lopulta kolme pistettä jäi Kouvolaan lukemin 2–0 (13–0, 3–2). – Pelin alku oli sellainen, että vastustaja oli hyvin latautunut, mutta tekivät siinä vuorossa virheitä ja käynnistivät meidän touhuamme. Saimme pelin käyntiin ja sieltä tuli todella paljon onnistumisia ja nousi paljon onnistujia, Koplan pelinjohtaja Matti Iivarinen kehui.

KPL ei ottelun alussa kauaa katsellut, ennen kuin alkoi lyömään palloa väliin ja miestä kotiin. Koplan 13 juoksusta ensimmäisellä lyöntivuorolla tuli lähes puolet.

Ottelun parhaana pelaaja palkittu Juho Hacklin aloitti karkelot lyömällä Tommi Mäentaustan ja Antti Hartikaisen kotiin. Käytännössä jakson ratkaissut tapahtuma nähtiin, kun Iiro Nokkala asettui purkamaan ajolähtöä.

Nokkala löi kovan lyönnin keskelle kenttää, joka upposi lopulta koppareiden läpi ja painui maisemiin. Nokkala löi pajatson tyhjäksi ja kiersi itse kunniaa. Kunnari oli Nokkalalle uran ensimmäinen Superpesiksessä!

Tämän jälkeen KeKi lamaantui eikä kempeleläisistä ollut kirin aloittajiksi. Hacklin kotiutti jakson aikana vielä kolmesti ja Nokkalakin kerran. Loput kolme juoksua lähtivät Matti Latvalan, upean pelin ulkokentällä pelanneen Valtteri Luoman sekä lukkari Janne Kivipellon mailoista.

– Viime aikoina treeneissä ja alkuverryttelyissä tänään oli hyviä osumia, niin se on vähän odottanut tuloaan. Tänään se pää aukesi ensimmäisessä vuorossa ja siitä lähti hyvä kierre eteenpäin, Hacklin kommentoi päivän lyöntivirettään.

Toinen jakso olikin täysin erilainen kuin ensimmäinen. Jaksolla nähtiin yhteensä vain viisi juoksua ja peli oli todella tiukkaa.

KPL meni ensimmäisessä vuoroparissa Luoman lyönnillä juoksun johtoon, mutta KeKi meni toisessa ja kolmannessa ohi Matti Korhosen sekä Ossi Meriläisen lyönneillä. Jakson ratkaisu nähtiinkin lopulta jakson viimeisellä lyöntivuorolla.

Kopla rakensi neljännen aloittavalle palottoman ajolähdön, jota asettui purkamaan viisi juoksua ottelussa lyönyt Hacklin. ”Hakki” ei paikkaa tuhlannut vaan löi Mäentaustan kotiin ja näin KPL varmisti ottelun voiton.

Tämähän ei tietenkään mustakeltaisille riittänyt, vaan joukkue lähti tietysti hakemaan kolmen pisteen voittoa. Hacklinin jälkeen lyömään asettui Latvala, joka täräytti saumavedolla Matti Saukon kotiin ja KPL otti kolmannen pisteen plakkariin.

– Saimme kyllä paljon juoksuja, mutta ulkopeli on se mihin olen erittäin tyytyväinen. Toisella jaksolla oli vaaran merkit ilmassa, että peli löpsähtäisi, mutta ulkopeli piti ja se mahdollisti sen, että viimeisessä vuorossa riitti yksi juoksu voittoon. Onneksi saimme myös kolmannen pinnan kaivettua. Kolmen pisteen voitot ovat arvokkaita tässä vaiheessa, Hacklin kommentoi.

– Toinen jakso oli nihkoinen. Saimme siinäkin kohtuullisesti tilannetta, mutta kotiuttaminen ei meinannut onnistua ja silloin siitä meinaa nihkeää tulla. Täytyy kuitenkin muistaa, että kun se meni oikein kireäksi, niin pelasimme todella hyvin ja pystyimme riittävät, Iivarinen kertasi.

Vaikka toinen jakso olikin tiukempi, ei ottelun hallitsijasta ollut epäselvyyttä. Pelin kolmostilanteet menivät Koplalle peräti 30–5 ja juoksut siis 16–2.

– Mäentaustalla oli tänään kärjessä hyvää tekemistä ja Hartikainen vaihteli hienosti. Luoman Valtterin sisäpeli nousi hienon ulkopelin lisäksi esiin. Nokkalakin sai kunnarin lyötyä, joten kyllä tässä todella paljon onnistumisia oli, Iivarinen iloitsi.

Pesisherkkua nähdään Kouvolassa heti keskiviikkona, kun KPL pelaa KSS Energia Areenalla Koskenkorvan Urheilijoita vastaan. Liput matsiin TÄSTÄ! Tervetuloa!

Comments


bottom of page