top of page

Toni Kohosen ura ei jatku Koplassa

Kaikkien aikojen pesäpalloilija Toni Kohonen (45) ei jatka uraansa Kouvolan Pallonlyöjissä kaudella 2022. Kohonen pelasi Pallonlyöjissä vuosina 2007-2010 sekä 2020-2021. Menneellä kaudella Kohonen kärsi loukkaantumisista ja pelasi runkosarjassa 14 sekä pudotuspeleissä neljä ottelua. Hän saavutti heinäkuussa 2021 kaikkien aikojen ensimmäisenä pelaajana 1000 pelatun Superpesisottelun rajan.


Toni Kohonen on voittanut urallaan kaiken mahdollisen. Palkintokaapista löytyy 10 SM-kultaa, 9 hopeaa ja yksi pronssi. Hänet on valittu pesäpallon Itä-Länsi -otteluun peräti 23 kertaa. Tätä tilastoa hän johtaa yksinoikeudella. Menneellä kaudella Kohonen sai ensimmäisenä aktiivipelaajana kunnian valita Idän joukkueen Porissa pelattuun arvo-otteluun. Hän saavutti samalla uransa 23. Itä-Länsi -edustuksen.


Vuoden pesäpalloilijan tittelin Kohonen on voittanut kolme kertaa ja vuoden lukkariksi hänet on valittu peräti 13 kertaa. Lisäksi hän on voittanut parhaan ulkopelaajan Kultainen räpylä -palkinnon seitsemän kertaa. Hän on täysin ylivoimainen pesispörssin ykkösnimi.


KPL kiittää "Kodea" lämpimästi Kopla-vuosista ja toivottaa kaikkea hyvää jatkoon!


Kuva: Vesa Sailio

Comments


bottom of page