top of page

Tiukka vääntö kääntyi Tahkolle - torstaina jatkuu!

KPL:n kunnarit eivät riittäneet tiistaina, kun Tahko kävi ryöstämässä kotiedun itselleen. Sarja on katkolla torstaina Hyvinkäällä. KPL:n toisen jakson juoksuilottelu ei kantanut voittoon asti, kun Hyvinkään Tahko haki kotiedun itselleen kuittaamalla ottelun nimiinsä supervuoron jälkeen (0-1, 9-0, 0-1).

Ensimmäisellä jaksolla Kopla loi hyvin tilanteita ja pelasi Tahkon tavoin tarkkaa ulkopeliä, mutta kotiutusyrityksissä ei ollut tarvittavaa laatua. Jakson ainoa juoksu nähtiin toisessa vuorossa, kun Santtu Patovan lyönti lipsahti KPL:n takakentältä aina mainosaitojen taakse, ja Patova kiersi kunnarin. Kopla sai vielä neljännen aloittavalla rakennettua kahden palon ajolähtötilanteen, mutta kun Ossi Meriläinen ei onnistunut kotiuttamaan Tommi Mäentaustaa, jakso merkattiin vierailijoille lukemin 0-1.

Toisen jakson KPL vei näytöstyyliin, kun ensin avausvuoron lopettavalla Janne Kivipelto tyhjensi pajatson ajolähtötilanteessa komealla kolmospuolen lyönnillä, ja heti perään Jasperi Luoma kiskaisi pallon kakkospuolelta maisemaan. Nämä kaksi onnistumista tuottivat yhteensä seitsemän juoksua. Kopla kaunisteli vielä lukemia kolmannessa vuorossa kahden juoksun arvoisesti, näin toinen jakso kotijoukkueelle peräti 9-0.

Supervuoroon hutunkeiton voittanut KPL päätti lähteä sisävuorolla, mutta haasto ei tuottanut tulosta. Tahkon ulkokenttä sai tehtyä nopean palon Patrik Vartamasta, ja vaikka KPL sai vielä rakennettua ajolähtötilanteen, se ei tuottanut tulosta. Tahkon sisäpeli alkoi vaisun toisen jakson jälkeen rullata oikeassa paikassa, ja vierailijat pääsivät lyömään ottelun voitosta rakennettuaan palottoman ajolähdön. Tulosta tuli heti ensimmäisellä yrittämällä, kun Valentin Ikosen lyönti tippui väliin, ja Teemu Nurmio sai tuoda ottelun voiton ratkaisseen juoksun.

-Tiukoissa paikoissa ei sitten onnistuttu, kertasi KPL:n parhaaksi valittu Janne Kivipelto ottelun jälkeen. Hän antoi tunnustusta myös Tahkolle. -Ei se pelkästään meidän huonoutta ole, kyllä vastustajakin pelaa hyvin, moninkertainen vuoden lukkari totesi.

KPL:n pelinjohtaja Iiro Haimi oli samoilla linjoilla. -Semmoista tää peli on, että silloin kun on itse oma tilaisuus voittaa, se pitäisi silloin käyttää. Jos et käytä niin käy näin. Samalla Haimi kuitenkin suuntasi katseensa jo seuraavaan otteluun. -Voittamalla pääsee vielä yrittämään. Torstaina on uusi peli.

Ottelusarja jatkuu torstaina 25.8. Hyvinkäällä kello 17:30. Ottelu on myös Ruudun päälähetys.