top of page

Tervetuloa kotiin Valtteri


Valtteri Hämäläinen (22) palaa kasvattajaseuransa Kouvolan Pallonlyöjien paitaan. Pallonlyöjien kasvatti siirtyy Kouvolaan Kankaanpään Mailasta. Hämäläinen on pelannut superpesistä myös Haminan Palloilijoissa. Tämän lisäksi hän on pelannut ykköspesistä Imatran Palloveikkojen riveissä.

– On ilo tulla takaisin Kouvolaan ja varsinkin hienoa tulla takaisin Kouvolan Pallonlyöjiin. KPL on hieno seura ja on kunnia päästä edustamaan sitä ensi kesänä, Hämäläinen tarinoi.

Kysyttäessä, miten oma peli on kehittynyt muualla vietettyjen vuosien aikana, Valtteri toteaa:

– Uskon, että oma pelaaminen on kehittynyt monella eri tavalla. Kouvolasta sai hienon peruskoulutuksen pesäpalloon, mutta kun on kiertänyt eri joukkueita ja nähnyt pesäpalloa eri näkövinkkeleistä, on oppinut ymmärtämään erilaisia pelityylejä. Kun on saanut paljon vastuuta ja päässyt yrittämään, on pystynyt kehittämään itseään monipuolisemmaksi ja oppinut paljon pelistä.

Ulkopelissä kopparin tontilla häärivä kovakätinen Hämäläinen on juniori-ikäisenä saavuttanut mm. Suomen mestaruudet Pallonlyöjien B-pojissa 2015 ja A-pojissa 2016. Päättyneellä kaudella hän pelasi Kankaanpään Mailassa kaikki 24 runkosarjan ottelua lyöden 1+3 juoksua. Kärkilyöntejä Hämäläisen tilille kirjattiin 57.

– Heittokäsi varmaan lukeutuu omiin vahvuuksiin. Ulkopeli on kuitenkin paljon muutakin kuin heittämistä, ja omaa ulkopeliä olen pystynyt hyvin kehittämään viime vuosina. Mielestäni olen kehittynyt kopparina, ja sisäpelistäkin on löytynyt omia vahvuuksia, kuten pomppulyönti ja ylipäätään vaihtolyömiseen erikoistuminen, Hämäläinen kertoo.

Kouvolaan paluusta Hämäläinen on iloinen todeten, ettei pelien välillä tule varmastikaan oleiltua pelkästään omassa asunnossa seuraavaa peliä odotellen. Kouvolassa on perhe ja paljon kavereita ja tuttuja, joten tekemistä varmasti riittää.

– On hienoa päästä edustamaan Kouvolan Pallonlyöjiä ja omaa kotikaupunkia, Valtteri iloitsee.

Pelinjohtaja Haimi on tyytyväinen oman kasvatin saamisesta takaisin KPL:ään ja toteaa Hämäläisen roolista joukkueessa:

– Valtterista on tarkoitus tehdä ensi kaudelle kolmoskoppari. Tämä tarkoittaa Juho Hacklinin siirtymistä jokeripaitaan. Valtterilla on kaikki ominaisuudet edetä urallaan supepesiksen huippukoppariksi ja nyt oli hänen aikansa palata takaisin Kouvolaan isoon rooliin, etenkin ulkopelissä.

Hämäläisen sopimus on kaksivuotinen.

Teksti: Tesma Schmidt

Kuvat: Vesa Sailio

Comments


bottom of page