top of page

Teemu Nurmion viikko 12.-18.12.2016

No niin, se oli mun vuoro olla Viikon pelaaja 12. – 18.12.2016. Multa ei tällä kertaa tulekaan videopätkää viikostani, vaan kirjoitan pienen tekstin raportiksi. Viikko venähti myös suunniteltua pidemmäksi, kun Krakovan reissu jatkui seuraavalle viikolle. Sieltä oli tarkoitus saada videomateriaalia, mutta videokamera koki teknisen häiriön.

Asun siis viikot Tampereella Poliisiammattikorkeakoulun asuntolassa, jossa viikot vierivät hirmuista vauhtia treenien ja koulun käynnin ohella. Normaaliin päivääni kuuluu, että koulua on 8 – 16 ja illalla, taikka tuntien välissä käyn treenaamassa. Tampereella tulee treenattua enimmäkseen voimaa ja nopeutta, mutta vuodenvaihteen jälkeen pikkuhiljaa myös lajia. Viikonlopuiksi ajelen Kouvolaan, jossa treenit koostuvat pääasiassa lajiharjoituksista. Normaaliin viikkooni kuuluu noin 3-4 voimaharjoitusta ja 2-3 nopeusharjoitusta. Lajiharjoituksia tulee myös kahdesta kolmeen. Lajiharjoitusten osalta määrä on hyvin pieni, mutta jaksaapahan ainakin keskittyä jokaiseen lajiharjoitukseen huolella.

Maanantai 12.12.2016

No niin. Viikko alkoi melkoisen väsyneissä merkeissä. Meillä oli ollut viikonloppuna toinen leiri, jossa testasimme heitto- ja lyöntinopeuksia, sekä nopeutta. Nopeustesteihin oli tullut uusi laji 45 metriä, toivottavasti muutkin kokeilevat tätä matkaa. Testit sujuivat itseltäni hyvin, parannusta oli tullut, joka lajissa jonninverran verrattuna viime vuoden joulukuuhun. Vaikka sunnuntai olikin lepopäivä, tuntui olo vielä maanantainakin sen verran väsyneeltä, että huilasin vielä toisenkin päivän putkeen. Tunnustan siis skipanneeni maanantaille merkityn nopeusharjoituksen. Koulussa maanantai, kuten myös koko viikko muutenkin, oli suhtkoht köykänen päivä. Tämä siksi, että meillä oli kolme tenttiä.

Tiistai 13.12.2016

Tiistaina olo olikin jo huomattavasti pirteämpi. Tiistaille oli merkitty voimaharjoitus. Silloin oli vuorossa rinnallevetoa, kyykkyä, sekä henkilökohtaista suosikkiliikettäni eli yhden jalan kyykkyä. Lisäksi punttitreenien lopuksi on aina hyvä tehdä vähän huoltavia liikkeitä, sekä keskivartaloa (eli Korea). Koulussa tiistai oli ainoa pidempi päivä, joten treenin pääsin tekemään vasta illemmalla. Kouvolassa treenatessa tottuu, että tukiharjoitukset tulee tehtyä jo aamupäivällä.

Keskiviikko 14.12.2016

Keskiviikkona oli kaksi tenttiä. Koska ne olivat vasta puolen päivän jälkeen, pääsi nopeustreenin tekemään itselle mielekkäämpään aikaan eli aamupäivällä. Nopeuden päälle kävin salin puolella tekemässä myös ylävartalovoimaa, sekä jumppaamassa ja rullailemassa jalkoja. Vatsat taisivat tällä kertaa jäädä kiireessä tekemättä. Taas tunnustus. Tähän väliin voisi mainita, että normaalisti verryttelyineen kaikkineen pelkän nopeusharjoituksen kesto on 1h 20min-1h 40min. Riippuen tietysti vetojen tehosta, pituudesta ja palautuksesta. Nopeusharjoituksiimme kuuluvat oleellisesti myös erilaiset loikat, hypyt ja koordinaatioliikkeet. Tentit muuten sujuivat hyvin, jos joku miettii.

Torstai 15.12.2016

Torstaina oli jälleen alavartalovoiman vuoro. Perjantaina alkava joululoma alkoi jo mukavasti keventämään mieltä, ja siinä samalla painotkin tuntuivat köykäsiltä. Normaali punttitreeni hyvillä alku- ja loppuverryttelyillä kestää sellaisen parisen tuntia (Huom! Eero on tunnettu pitkistä ohjelmista).

Perjantai 16.12.2016

Perjantaina oli viimeinen tentti aamupäivällä, joten pääsin hyvissä ajoin lähtemään kohti Kouvolaa. Tavaraa tuli tällä kertaa normaalia enemmän autoon lastattua, sillä seuraavan kerran Tampere kutsuu vasta loppiaisen jälkeen. Normaalisti olen ehtinyt perjantai-iltaisin lajitreeneihin Kouvolaan, mutta tällä kertaa salivuoromme oli peruttu, joten pääsin tekemään viikon toisen nopeusharjoituksen perjantaina.

Lauantai 17.12.2016

Lauantaina meillä oli lajiharkat Myllykoskella. Porukkaa oli kipeänä ja parantelemassa vaivojaan sen verran, että treeneihin osallistui vain seitsemän ukkoa. Toisaalta välillä on mukavaa, kun on iso halli ja vähän miehiä niin jää paljon tilaa temmeltää. Myllykoskella treeni koostui lähinnä verkkoon lyönnistä ja ulkopelipaikkakohtaisista harjoitteista. Loppuun tietysti kisailtiin hieman. Laakson Toni ja Toikan Sasu taisivat olla parhaita loppukisassa, jossa yksittäisen lyönnin onnistuessa ansaitsi pisteen. Se olikin vuoden viimeinen yhteisharjoitus ja seuraavan kerran kokoonnutaan porukalla vasta uuden vuoden jälkeen. Itselleni joulu alkaa jo sunnuntaina, kun lähden pyörähtämään Puolaan Krakovaan.

Krakovassa selvisi, että Ossi Meriläisellä ei olekaan maailman suurin pää, kuten olen ennen luullut


Mukavaa uutta vuotta kaikille! Eero Kuitunen ottaa 2.1.2017 alkaen Viikon pelaajan-tittelin haltuun!

Comments


bottom of page