top of page

Talvisuperin finaaliviikonloppu on täällä - ennakon haastattelussa pelinjohtaja Petri Tuuva ja Koplacastin uusi finaaliviikonloppua ruotiva jakso kuunneltavissa

Kuvassa Kouvolan Pallonlyöjien pelaaja Valtteri Luoma on lyöntivuorossa Talvisuperin ottelussa Seinäjoella. Taustalla kaarella näkyvät Patrik Vartama ja Patrik Wahlsten.

Talvisuper huipentuu finaaliviikonloppuun, jolloin ratkotaan kautta aikain ensimmäinen miesten Talvisuperin suomenmestari! Kouvolan Pallonlyöjät saa lauantain välierissä vastaansa Kempeleen Kirin ja ottelu vihelletään käyntiin klo 17.00. Sunnuntaina vuorossa on mitalipelit. Liput viikonlopun otteluihin ennakkoon myy Ticketmaster ja Ruutu+ näyttää tuttuun tapaan ottelut suorana.


Upeasti päättyneen alkusarjan tuloksena Kouvolan Pallonlyöjät suuntaa viikonlopuksi Joensuuhun miesten Talvisuperin finaaliviikonloppuun. KPL sijoittui lopulta alkusarjassa B-lohkon toiseksi ja saa täten välierissä vastaansa A-lohkon ykkösen Kempeleen Kirin.


Viikonlopun tavoite on selkeä - välierävoitolla mitellään mestaruudesta. Kempeleen riveissä viime kaudella peliä johtanut Petri Tuuva johdatti joukkueensa tuolloin loppuotteluihin ja on tehnyt saman nyt KPL:n riveissä Talvisuperissa.

Koko joukkue odottaa viikonloppua innolla, kun päästään pelaamaan Talvisuperin mitaleista. Välierässä on mielenkiintoista kohdata viime vuoden joukkueeni Kempele. Vaikka vastustajat ovat todella kovia, tavoitteemme on voittaa molemmat pelit, Tuuva kertoo.

Kuvassa on Kouvolan Pallonlyöjien pelinjohtaja Petri Tuuva Talvisuperin ottelussa Seinäjoella.

Kaudella 2023 KeKi sijoittui runkosarjassa neljänneksi ja pudotti lopulta pronssiottelusarjassa Manse PP:n mitaleilta varmistaen samalla seurahistoriansa ensimmäisen Superpesismitalin. Voitokkaan kauden jälkeen KeKin pelinjohtajaksi palasi sapattivuodeltaan Mikko Korhonen ja lisäksi remmiin kiinnitettiin nuoria lupauksia - omat kasvatit Saku Saloranta ja Santeri Holma, MuPS-kasvatti Teemu Riekki sekä try-out -sopimuksella Rene Ruokojärvi. Useiden jatkosopimusten myötä rivit ovat pysyneet muutoin tuttuina.


Tilastollisesti KeKi pelasi Talvisuperin alkusarjassa suht puhdasta peliä häviten yhden ottelun ja voittaen viisi, joista neljä täysin pistein. Alkusarjat ovat kuitenkin nyt takana ja ajatukset on suunnattu finaaliviikonloppuun. Mutta koska KPL ja KeKi olivat alkusarjassa eri lohkoissa, eivät joukkueet ole pelanneet vastakkain sitten viime kesän. Välieräottelusta on tulossa varmasti vaiherikas ja tiukka ja Kouvolan Pallonlyöjät on siihen valmiina! Tuuvan sanoin:


Joukkue on täydessä iskussa leikkauksesta kuntoutuvaa Matti Saukkoa lukuunottamatta. Hieno viikonloppu on edessämme!

Alla viikonlopun otteluohjelma, linkki Koplacastin uusimpaan jaksoon sekä Joensuu Areenan erikoissäännöt.


Miesten Talvisuperin finaaliviikonlopun otteluohjelma


LA 6.4.

klo 13.00 Manse PP - Joensuun Maila

klo 17.00 Kempeleen Kiri - Kouvolan Pallonlyöjät


SU 7.4.

klo 12.00 Pronssiottelu

klo 16.00 Loppuottelu


 

Koplacastin finaaliennakko kuunneltavissaKoplacastin uusimmassa jaksossa Harri Liekola ruotii tulevaa finaaliviikonloppua yhdessä Anssi Lammilan, KPL:n oman lyöntitykin Patrik Wahlstenin ja Kempeleen Kirin Ossi Meriläisen kanssa.


Kuuntele koko 22. jakso Koplacastia oheisesta linkistä


Mukana Koplacastia tekemässä: Ramotec Oy, Mailapelihalli Femma ja ravintola Angela's


 

Joensuu Areenan erikoissäännöt


  • Kattorakenteisiin ennen ensimmäistä suojaverkkoa jäävä lyönti on aina laiton.

  • Pelinjohtaja valitsee kopin tai pudotuksen, jos pallo osuu lyönnistä ensimmäiseen tai toiseen suojaverkkoon tai kattorakenteisiin, tai menee kattorakenteiden yli tai läpi pudoten pelialueelle. Lyönnillä ei voi syntyä paloja.

  • Katsomorakenteet kolmospuolella ja kotipesän molemmin puolin ovat rajoitusalueita, joihin sovelletaan normaaleja pelisääntöjä rajoitetusta etenemisestä (38 §).

  • Läpilyönnillä ja harhaheitolla edetään aina omalla vastuulla.

Comments


bottom of page