top of page

Talvisuper jatkuu viikonloppuna Tampereella - ennakon haastattelussa Arttu Ruuska

Kouvolan Pallonlyöjien pelaajat Aapo Kinnunen, Tommi Mäentausta ja Matti Saukko seuraavat lukkarin syöttöä kotipesän kaarella

Kouvolan Pallonlyöjien seuraava Talvisuper-ottelu pelataan Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa sunnuntaina 3.3. klo 14.30. Vastaan tulee Haminan Palloilijat. Liput Talvisuperiin myy Ticketmaster ja Ruutu+ -palvelu näyttää viikonlopun ottelut suorana.


Viimeisin Talvisuper-viikonloppu Seinäjoella oli KPL:n osalta voitokas, kun pisteitä haettiin kotiin kahdesta pelistä yhteensä 5. Tulevana sunnuntaina pelataan neljäs Talvisuperin ottelu - tällä kertaa paikalliskamppailu Kaakon sijaan Pirkanmaalla.


KPL:n vasuritaituri Arttu Ruuska kertoo joukkueen tunnelman olleen luonnollisesti hyvä Seinäjoen tuplareissun voittojen myötä.


Kaikki saivat tärkeitä onnistumisia alle ja pelien jälkeen pystyttiin joukkueena toteamaan, että pelattiin tämän kauden parasta peliä. Kehitettävää löytyy moneltakin osa-alueelta vielä, mutta peliä on saatu uomiinsa näiden kolmen ensimmäisen matsin aikana.

Sunnuntaina vastaan tulee kahden vuoden tauon jälkeen Superpesikseen noussut Haminan Palloilijat, joilla on alla 4 ottelua Talvisuperissa. HP on tällä hetkellä B-lohkon 7. sijalla 3 pistettä kerryttäneenä. HP pelaa viidennen ottelunsa ensin lauantaina Manse PP:tä vastaan.


HP:n rivit täydentyivät pääsarjatasolle nousun myötä useiden jatkosopimusten lisäksi uusilla pelaajilla, kun "Oranssipaitoihin" siirtyivät Aleksi Rantala, Juho Hacklin, Lauri Rönkkö, Antti Kortteenperä ja Waltteri Hämäläinen. Joukkueen pelinjohtajana toimii Eerik Häkämies.


Mihin tämän viikonlopun pelissä sitten kiinnitetään erityistä huomiota Koplan leirissä? Ruuska painottaa pelin hallinnan tärkeyttä.


Vielä jäi täysi hallinta ottamatta voitetuissa peleissä, joten 8 hallittua vuoroparia olisi hakusessa sunnuntain koitokseen ja totta kai suora voitto. Pelillisiä asioita vielä keretään viilailla viikonloppuna yhdessä leireillen.

Kouvolan Pallonlyöjien Arttu Ruuska seisoo kotipesässä hymyillen pesäpallomaila kädessään

KPL:n osalta Talvisuperin alkulohko on noin puolivälissä ja sunnuntain pelin jälkeen pelataan vielä viimeinen tuplaviikonloppu 9.-10.3. Seinäjoella. Sarjatilanne on jo tällä hetkellä hyvä, kun KPL on lohkon toisena yhden ottelun ja yhden pisteen päässä kärjessä olevasta Hyvinkään Tahkosta. Parilla takana olevalla joukkueella on jo viisi ottelua pelattuna.


Voittamalla loput pelit päästään mittelemään hallimestaruudesta. Talvisuper on tuonut virkistävää täytettä talviharjoitteluun, sillä kaikissa peleissä on panoksena sarjapisteet, Ruuska summaa.

Oman treenikauden Ruuska kertoo sujuneen loistavasti ja (puuta koputtaen) ilman loukkaantumisia. Omiin otteisiinsa hän on pääosin tyytyväinen.


Vielä pitää räpylävarmuutta ja suoritustehoja kehittää kohti kevään ulkoilmaotteluita. Työrukkaset pidetään käsissä ja jatketaan hyvillä mielin eteenpäin!

Näissä tunnelmissa kohti peliviikonloppua - sekä miesten että naisten Talvisuperia on taas tarjolla koko viikonlopuksi Tampereella ja Ruudussa.


Viikonlopun otteluohjelma:


LA 2.3.

klo 11.00 Fera Rauma - Team NOBE Hamina (naiset)

klo 14.30 Porin Pesäkarhut - Manse PP (naiset)

klo 18.00 Manse PP - Haminan Palloilijat (miehet)


SU 3.3.

klo 11.00 Pöytyän Urheilijat - Helsingin Roihuttaret (naiset)

klo 14.30 Haminan Palloilijat - Kouvolan Pallonlyöjät (miehet)

klo 18.00 Hyvinkään Tahko - Manse PP (miehet)


 

Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksen erikoissäännöt


  • Pelinjohtaja valitsee kopin tai pudotuksen, jos pallo osuu lyönnistä kattorakenteisiin tai kattoverkkoon tai menee kattorakenteiden yli tai läpi pudoten pelialueelle. Lyönnillä ei voi syntyä paloja.

  • Kattoverkkoon jäävä koppilyönti ei haavoita tai tee turvattomiksi etupesiltä irti olevia etenijöitä eikä kolmospesältä ns. ”kumuralähtöä” hakevaa pelaajaa.

  • Harhaheitolla edetään omalla vastuulla.

  • Kakkospuolen katsomo ja katsomoväliköt ovat rajoitusaluetta, johon sovelletaan normaaleja pelisääntöjä rajoitetusta etenemisestä (38§). Myös kolmospuolella olevien laatikot ja esteet ovat rajoitettua aluetta.

  • Läpilyönnillä, joka menee läpi koskematta selvästi ulkopelaajaan, lyöjä ja kaikki kentällä olevat etenijät voivat edetä vapaasti yhden pesän yli ja sen jälkeen omalla vastuulla.

Комментарии


bottom of page