top of page

Taisteluvoitto tunteita kuumentaneesta pelistä

KPL kohtasi vieraskiertueensa ensimmäisessä pelissä Kempeleen Kirin. Ottelussa nähtiin erikoisia, tunteita kuumentaneita käänteitä, mutta lopulta taistelun tauottua KPL oli saalistanut voiton ottelun kummaltakin jaksolta ja vei mukanaan kolme pistettä.

Kuva: Raine Martikainen

Ensimmäisessä sisävuorossa Ossi Meriläinen pääsi kotiutushommiin palottomaan ajolähtöön ja löikin kovaa keskisaumaan onnistuneesti. Juoksun toi Juho Hacklin. Yrittämään pääsi vielä myös Jasperi Luoma, mutta Kempeleen etukenttä teki varman palon Arttu Ruuskasta kotipesään. Tilanteessa 0-1 siirryttiin Kempeleen ensimmäiseen sisävuoroon. Marko Pelkonen tuli lyömään kahden palon ajolähtöön. Pelkonen löikin kovaa kolmossaumaan ja KeKi tasoitti puntit. Pelkosen epäonnistunut koppilyönti putosi koppari Juho Hacklinin ulottumattomiin ja näin KeKi siirtyi onnekkaasti 2-1 johtoon. Matti Korhonen löi vielä pallon kertaalleen väliin ja Topi Korhonen toi tilanteeksi 3-1.


Toisen vuoron aloitti Tommi Mäentausta pomputtamalla itsensä kentälle. Matti Saukko pomputti Mäentaustan kakkoselle sekä itsensä ykköselle. Hacklin ei onnistunut vaihtamaan Mäentaustaa kolmosellle, vaan tästä merkittiin ensimmäinen risti tauluun. Matti Latvala järjesteli takapesät täyteen. Kivipelto löi ensin kaksi kertaa ulkopelaajan räpylään, mutta kolmannella yllättäen palloa väliin. Saukko toi tilanteeksi 3-2. Tämän jälkeen tilanteen rakentelu tyrehtyi, eikä lisäjuoksuja syntynyt. Jere Lehto meni röyhkeästi kentälle KeKin sisävuoron alkajaisiksi, mutta Janne Kivipelto nappasi Onni Määtän epäonnistuneen lyönnin ja poltti Lehdon kakkospesälle. Seuraavaksi Kivipelto lähti Markus Keski-Petäjän lyhyen lyönnin perään ja poltti Määtän myöskin kakkoselle. Juhani Ojala saatteli Keski-Petäjän kolmoselle todella komealla lyönnillä. Marko Pelkonen onnistui kotiutuksessa ja näin tilanteeksi 4-2.


Mäentausta meni vuorenvarmasti kentälle kolmannen vuoron aluksi, mutta Koplan pahaksi onneksi Saukon ohitusnäppi jäi Antti Korhoselle ja tämä teki Mäentaustasta palon kakkospesälle. Hacklin pomputti Saukon kakkoselle. Latvala puolestaan pomputti Saukon kolmoselle. Kivipelto paukutti jälleen palloa väliin ja Saukko toi lukemiksi 4-3. Ruuskasta tuli vuoroon toinen palo. Keski-Petäjä poltti hienolla suorituksella Janne Kivipellon kakkoselle ja näin vuoro vaihtui. KeKi sai saateltua Jere Lehdon kolmoselle asti. Kun pesät saatiin täyteen, pääsi Marko Pelkonen jälleen kotiutuspuuhiin. Ensimmäinen lyönti suuntautui kopiksi ja kun Lehto oli pesältä irti, tuli hänestä kolmas palo.


Neljännen vuoron aluksi Tommi Mäentausta pääsi väärällä syötöllä ykköselle, mutta haavoittui kakkoselle. Matti Saukko selvitti itsensä ykköspesälle. Hacklin pomputti Saukon kakkoselle ja itsensä ykköselle. Matti Latvala joutui polttamaan itsensä, koska Saukko ei ollut vielä ehtinyt rauhassa palata laittoman lyönnin jälkeen kakkospesälle. Janne Kivipellon hyvän näköinen lyönti päätyi valitettavasti kopiksi, joten kenttä tyhjeni. Etupesät saatiin uudelleen täyteen ja Lassi Vuorela hoiti Kivipellon kolmoselle sekä Ruuskan kakkoselle. Takatilanteessa lyömään tuli Meriläinen, jonka lyönti kimposi Juhani Ojalalta kolmosrajasta pitkälle kentän ulkopuolelle. Näin sekä Kivipelto että Ruuska ehtivät kotipesään ja KPL siirtyi 4-5 johtoon. Kärjestä rakennettiin tilanne näytöstyyliin uudelleen ja Matti Latvala tuli kotiuttamaan ajolähtöön. Kotiutus ei kuitenkaan onnistunut, vaan Mäentaustasta tuli toinen palo kotipesään. Kivipelto jatkoi loistavaa lyönti-iltaansa ja kotiutti Saukon lyömällä tyylikkäästi kakkossaumaan. Seuraavaksi Ruuska kiskaisi upean lyönnin kolmosjatkeelle ja sekä Hacklin että Latvala kiiruhtivat kotipesään tuoden tilanteeksi jo 4-8. Tässä tilanteessa siirryttiin KeKi:n tasoittavalle vuorolle. KeKi sai rakennettua palottoman ajolähdön, mutta lisäjuoksut jäivät lopulta haaveeksi. Ensimmäinen jakso kirjattiin Koplalle 4-8.


Toisen jakson aluksi KeKi sai rakennettua kärjestä palottoman ajolähdön. Antti Korhonen löi pallon kolmosjatkeelle ja Sami-Jukka Korvola toi tilanteeksi 1-0. Kivipelto irrotti nykäisyllä Onni Määtän kolmoselta ja näin Määtästä kärpänen. Seuraavaksi vuorossa oli kunnon parran pärinää aiheuttanut tilanne, kun Matti Latvala nappasi kopin Matti Korhosen lyönnistä. Keski-Petäjä oli selkeästi irti kakkospesältä, mutta tuomaristo ei tätä huomannut, vaan antoi hänen jatkaa etenijän hommissa. KPL:n pelinjohtaja Iiro Haimi sai tilanteesta keltaisen kortin protestoituaan tuomarien työskentelyä. Toinen palo tuli ykköspesältä. KeKi sai vielä ajolähtotilanteen aikaiseksi, mutta kotiutusyritys jäi Matti Saukon räpylään. KPL:n tasoittavalla kärki lähti täyttämään pesiä onnistuneesti. Palottomaan ajolähtöön tuli lyömään Latvala. Latvala kiskaisi pallon takaa läpi ja tyhjensi kentän kiertäen itse kunniaa. Tilanteeksi yhdellä lyönnillä 1-4. Ossi Meriläinen kotiutti Latvalan ja lukemat vaihtuivat 1-5:een.


Toisen vuoron alkajaisiksi Jani Lassila löi pallon läpi kolmospuolelta, mutta KPL:n onneksi hän ei lähtenyt kunnaria yrittämään, vaan saldoksi jäi yksi juoksu, jonka toi Tommi Koivisto, joka oli ennättänyt kentälle edetä ennen Lassilaa. Matti Korhonen yritti kotiuttaa Lassilaa palottomassa ajolähtötilanteessa, mutta Iiro Nokkala poltti Lassilan kotipesään. Marko Pelkosen lyöntivuorolla pelituomari tuomitsi Kempeleen takaetenijälle estämisen ja näytti, että vuoro vaihtuu. Tämän jälkeen tuomaristo kokoontui ja kumosi tuomionsa. Näin tilanteesta tuomittiinkin juoksu KeKille. Iiro Haimi kävi tilanteesta syystäkin kuumana ja kun hänellä oli keltainen kortti alla, tuomittiin tilanteesta toinen keltainen kortti ja Haimi joutui jättämään kentän. Tilanteen tiimoilta torikokoustettiin pitkään. Lopulta toisen tasoittavalle lähdettiin 3-5 -tilanteessa. Kakkoskärjestä saatiin rakennettua yhden palon ajolähtö. Meriläinen yritti kotiuttaa Ruuskan, joka tilanteessa paloi kuitenkin kotipesään. Lassi Vuorela pääsi toistamiseen yrittämään kotiutusta ja onnistuikin saattelemaan Iiro Nokkalan kotipesään. Myös Tuomas Mattila sai kotiutustilanteen onnistuen loistavasti, ja Jasperi Luoma toi numeroiksi 3-7.


Kolmannen aloittavalla vuorolla Matti Korhonen löi tilanteeksi 4-7. Jasperi Luoma haki tilanteessa ensimmäisen palon kolmospesältä. Jatkotilanteesta ei KeKi lisäjuoksuja saanut, joten KPL pääsi tasoittavalle sisävuorolle. Kärki järjesti jälleen pesät täyteen palottomasti – Juho Hacklin tuuletti syystä onnistuneita suorituksia ykköspesälle siirtyessään. Latvalan pussari oli erittäin hyvä, mutta hiuksenhieno palo tuli Mäentaustasta kotipesään; hyvä suoritus KeKin Keski-Petäjältä ulkopelissä. Janne Kivipelto onnistui kotiutuslyönnissään jälleen ja Matti Saukko toi tilanteeksi 4-8. Ossi Meriläinen löi vielä komeasti kakkospuolelle ja Juho Hacklin toi numeroiksi 4-9.


Neljännessä vuoroparissa KeKin ensimmäinen palo tuli Onni Määtästä kakkospesälle. Yhden palon ajolähtötilanteessa Peltonen onnistui kotiuttamaan Keski-Petäjän, joka toi kotijoukkueen viidennen juoksun. Tommi Koivisto kotiutti vielä Juhani Ojalan, joka kavensi tilanteeksi 6-9. Jussi Korhonen pääsi vielä yrittämään pesiä täyteen, mutta kun lyönti suuntautui kopiksi Mäentaustalle, kenttä tyhjeni. Lisätilanteita ei KeKi saanut aikaan, joten tämän tulikuuman ja varsin tunteikkaan matsin toinen jakso lopulta Koplalle luvuin 6-9.


Pelinjohtaja Haimi oli ymmärrettävästi turhautunut tuomarien toimintaan ottelun tauottua. Saku Kapanen, joka oli tuuraamassa kakkospelinjohtaja Niemelää, joutui ottamaan vastuun pelinjohdosta, kun Haimi joutui jättämään pelin kesken. Vielä tiistaina Kapanen oli tuuraamassa poissaolijoita pelaajan roolissa.


Voittoon Haimi oli luonnollisesti erittäin tyytyväinen ja korosti joukkueen sitkeyttä:

- Todellinen taisteluvoitto ja hiton hienot pisteet. Otteluiden alut eivät ole olleet aina yhtä juhlaa, mutta olemme jaksaneet jauhaa. Ennemmin tai myöhemmin se on tuottanut tulosta.


Seitsemännellä peräkkäisellä voitollaan Kopla nousi kahden pisteen päähän sarjakärki Vimpelin Vedosta. Sijoitus sarjataulukossa on edelleen neljäs kahdeksan pelatun ottelun jälkeen. Edellä olevista joukkueista sekä Sotkamo että Vimpeli ovat pelanneet yhden ottelun enemmän kuin Pallonlyöjät. KPL jatkaa pelejä jo heti lauantaina Raahessa, kun vastassa on Pattijoen Urheilijat klo 17 alkavassa ottelussa.


Kempeleen Kiri-Kouvolan Pallonlyöjät 0-2 (4-8, 6-9)

- Katsojia 1067


KeKi:

- 1-palkittu Sami-Jukka Korvola

- 2-palkittu Onni Määttä

- kolmostilanteet 21

- kärkilyönti% 67

- Lyödyt: Marko Pelkonen 4, Matti Korhonen 3, Jani Lassila 1, Tommi Koivisto 1, Antti Korhonen 1

- Tuodut: Tommi Koivisto 3, Topi Korhonen 2, Markus Keski-Petäjä 2, Jani Lassila 1, Sami-Jukka Korvola 1, Juhani Ojala 1


KPL:

- 1-palkittu Matti Latvala

- 2-palkittu Ossi Meriläinen

- Ruutu-tähtipelaaja Janne Kivipelto

- kolmostilanteet 22

- kärkilyönti% 71

- Kunnarit: Matti Latvala 1

- Lyödyt: Matti Latvala 3, Janne Kivipelto 4, Ossi Meriläinen 5, Arttu Ruuska 2, Tuomas Mattila 1, Lassi Vuorela 1

Kommentare


bottom of page