top of page

Taistelu runkosarjavoitosta kiihtyy – Vimpelin Veto saapuu KSS Energia Areenalle torstaina


Superpesiksen runkosarjaa on joukkueesta riippuen jäljellä kolme tai neljä ottelua. Runkosarjavoiton ratkaisevat KPL ja Vimpelin Veto. Torstain kuuman taisteluparin välillä eroa on vain yksi piste, mutta ViVellä on yksi ottelu enemmän pelattuna. Veto on hävinnyt kauden aikana neljästi, KPL vain kolmesti. Kahdessa kauden keskinäisessä ottelussa molemmat voittivat omat kotiottelunsa puhtaasti 2-0. Otteluennakossa ääneen pääsee 39 juoksua tällä kaudella tuonut Teemu Nurmio.

Superpesiksen neljän kärki on melkein 20 pistettä viidentenä olevaa Seinäjoen JymyJusseja karussa ja KPL:n kolme seuraavaa ottelua ovat juuri kolmea muuta kärkijoukkuetta vastaan. Jokaisessa ottelussa on kuitenkin jaossa samanarvoiset kolme pistettä, oli vastassa sitten mestarikandidaatti tai keskikastin joukkue. Tämä todentui sunnuntaina Raahessa, kun Pattijoen Urheilijat kaatoi KPL:n 2-0.

”Pattijoella saatiin ihan hyvin tilanteita, mutta ei ihan niin hyvin miestä kotiin kuin tällä kaudella on totuttu. Lisäksi vastustaja löi tosi hienosti palloa väliin hyvillä lyönneillä niin vaihto- kuin kotiutustilanteissa. Peli oli nihkeä, joka oli toisaalta hyvä asia, koska syksyllä pelit tulee olemaan tiukempia ja vähäjuoksuisempia”, kertaa Nurmio.

Teemu Nurmion kausi on mennyt pääosin etenijäjokerina


”Huominen peli on luonnollisesti molemmille tärkeä kotiedun kannalta, mutta ei runkosarja vielä lopullisesti huomiseen ratkea. Pelejä on vielä sen jälkeenkin. Vastustajalla on ilmeisesti ollut vähän enemmän loukkaantumisia kuin meillä, mutta Vimpelillä on joka tapauksessa erittäin kova porukka, oli kokoonpano mikä tahansa. Mielenkiintoista olisi myös, jos Perttu Ruuska syöttäisi huomenna myös meitä vastaan”, jatkaa Nurmio.

Teinisensaatio Perttu Ruuska, 17, tuurasi tiistain ottelussa Pattijoen Urheilijoita vastaan lukkari Janne Heimosta, joka sai pallon päähänsä sunnuntain ottelussa Koskenkorvalla. Heimosen lisäksi Vedon kokoonpanosta on puuttunut jokerikotiuttaja Janne Mäkelä ja aina luotettava kakkoskoppari Mikko Haukkalakin on nähty usein jokeripaidassa. Veto vahvistui siirtotakarajalla tutulla miehellä, kun uransa viime kauteen lopettanut Tuomo Lönnmark palasi sinivalkoisiin pelattuaan ensin joitain otteluita Alajärven Ankkureiden paidassa.

Henri Puputin peli-ilme on aina ollut KSS Energia Areenalla kohdallaan. Kesäkuussa Puputti löi kaksi juoksua KPL:n voittamassa ottelussa


Vedon kärki on totutun kova: Teemu Isoketo menee ykkösenä, kärkilyöntitilastoa johtava Sami Haapakoski vaihtaa monipuolisesti kakkosena, fysiikkaihme Mikko Kanala löytyy numerolla kolme ja viime vuonna vuoden pesäpalloilijaksi valittu Henri Puputti pelaa nelosena. Nopeita jalkoja löytyy myös Nurmion tapaan etenijä-/vaihtajajokerina pelaavalta Jere Saukolta, joka pelaa uransa parasta kautta. Vaihtajana ja numerolla viisi pelannut Olli Heikkala (4+16/57) tarjoaa myös monipuolisuutta, mikäli on kokoonpanossa.

Nurmio toi kesäkuun KPL-ViVe -ottelussa kaksi juoksua


KPL:n osalta kokoonpano pysynee samana, eli Toni Laaksoa tuuraa todennäköisesti Iiro Nokkala. Viime ottelussa kotiuttaminen oli tosiaan vaikeaa, mutta tilannetta (18 kolmostilannetta) KPL pystyi tekemään samalla tahdilla kuin aiemmin. Tilanteiden jatkuvuuden kannalta KPL:n joukkueen laajuus on ollut läpi kauden yksi joukkueen vahvuuksia: kolmen kärjeksi vakiintuneet Tommi Mäentausta (59 tuotua), Sasu Toikka (59) ja Anssi Lammila (47) saavat tukea juoksuhommiin jokeripaidassa viilettäviltä Matti Saukolta (44) ja Nurmiolta (39). Nopeita etenijöitä kotiuttaessa epäonnistunutkin lyönti voi riittää. Nurmio rikkoo todennäköisesti tuotujen juoksujen ennätyksensä (44 tuotua vuonna 2017) tänä vuonna, mutta henkilökohtaiset saavutukset ovat toissijaisia syksyn pelejen lähestyessä:

”Oma kausi lähti tänä vuonna vähän vaisummin käyntiin kuin viime vuonna, mutta ihan hyvin tänä vuonnakin on kuitenkin mennyt. Kova odotus on jo pudotuspeleihin. Aika jännittävä loppukausi tulossa, kun on useampi joukkue, jotka pystyvät voittamaan kenet vaan. Pudotuspelisarjoista on tulossa varmasti tiukempia kuin aiemmin.”

KPL on ollut koko kauden ylivoimainen yleisömagneetti


Säät ovat koko kauden olleet otolliset pesäpallon seuraamiselle ja huomisellekin Nurmio lataa kovat odotukset yleisön suhteen: ”Huomenna on taas hellettä KSS Energia Areenalla niin paljon, että turistimittarissa ei taida riittää edes asteikko. Sen kun yhdistää siihen, että vastassa on Vimpeli, niin veikkaisin yleisömääräksi 3388. Tiedä vaikka tulisi enemmänkin sakkia!”

Kouvolan Pallonlyöjät – Vimpelin Veto Torstaina 9.8.2018, kello 18:00 KSS Energia Areena, Kouvola

Otteluisäntänä: DataGroup SataIT, jonka toimittamia maksupäätteitä löytyy muuten nykyään Topless-kioskissa kuuluttamon alla, betonikatsomon alapuolella olevassa hirsimökissä, sinisessä Maire-kioskissa, betonikatsomon yläkioskilla, fanishopissa ja VMP-terassilla.

Pelin jälkeen Irish Pub Old Tomin jälkipeleillä Matti Latvala.

Komentáře


bottom of page