top of page

Tahko vei maratonottelun voiton


Kuva: Vesa Sailio

KPL ja Hyvinkään Tahko pelasivat Kouvolan tiistai-illassa melkoisen maratonottelun, joka ratkaistiin lopulta kotiutuslyöntikilpailun viidennessä vuoroparissa. Voiton vei matkaansa Hyvinkäälle Tahko, joka voitti jaksoin 1-2 (2-4, 2-1, 0-0, 7-8).


KPL aloitti ottelun sisävorolla, joka ei tuottanut juoksuja. Tahkon ulkopeli toimi erinomaisesti ja Koplan lyöntivuoro jäi numeroon viisi. Tahko aloitti pirteästi myös sisällä ja sai rakennettua yhden palon ajolähdön omaan ensimmäiseen sisävuoroonsa. Juha Korhonen onnistui kotiuttamaan Patrik Vartaman ja vieraat siirtyivät 0-1 johtoon. Vuoron päätti Janne Kivipelto irrottamalla väärällä syötöllä etenijät sekä ykkös- että kakkospesältä kahden palon arvoisesti.


Toisessa sisävuorossaan KPL rakensi yhden palon ajolähdön, mutta kotiutus jäi haaveeksi. Tahko rakensi palottoman ajolähdön ja Korhonen kiskoi palloa läpi kolmospuolelta. Tuloksena kaksi juoksua ja jo 0-3 johto. Tahko pääsi pyörittämään peliään uudelleen kärjestä, kun Valtteri Hämäläisen syöksykoppi oli tyhjentänyt kentän. Kalle-Tapio Huuskon lyöntivuorolla kokeiltiin yllätysottoa, mutta Valtteri Luoma teki varman palon kotipesään. Lisäjuoksuja ei syntynyt.


Kolmannessa vuorossa Toni Kohonen pääsi lyömään palottomaan ajolähtöön kärjen tehtyä työnsä hyvin. Tommi Mäentausta toi Kohosen lyönnillä tilanteeksi 1-3. Matti Latvala kotiutti vielä Matti Saukon saaden hieman apuja Tahkon ulkokentältä. Lisäjuoksuja ei KPL saanut ensimmäisellä jaksolla aikaiseksi.


Tahko kaunisteli kolmannen tasoittavalla lukemiksi vielä 2-4, kun Santtu Patova onnistui kotiuttamaan Jere Vikströmin. Matti Saukko oli tilanteessa hyvin mukana, mutta heitto suuntautui kotipesään niin, ettei Janne Kivipelto saanut sitä kiinni. Ensimmäinen jakso vieraille juoksuin 2-4.


Toisen jakson aluksi KPL:n ulkopeli toimi hyvin. Juha Korhonen tuli viimeisenä lyöjänä kahden palon tilanteeseen ja sai kuin saikin kotiutettua Elmo Peltosen. KPL:n tasoittavalla vuorolla Ville Pesu ja Matti Saukko täyttivät ensin etupesät ja lopulta myös takapesät - harhaheiton turvin. Juho Hacklin kotiutti Ville Pesun ja KPL tasoitti tilanteeksi 1-1. Iiro Nokkala vei voiton Tahkon etukentästä ja Saukko toi lukemiksi 2-1.


Toisen vuoron aluksi Koplan ulkopeli toimi jälleen hyvin - Jasperi Luoma ja Matti Saukko junailivat palon Patrik Vartamasta, eikä Jere Vikströmkään päässyt etenemään. Hetken aikaa peli oli kokonaan poikki, kun Saukko kävi pukukopissa vaihtamassa piilolinssinsä. Pelin jatkuttua Luoman veljekset junailivat palon Teemu Nurmiosta. Hienoista keskustelua aiheutti tilanne kolmospesällä, jonne tuomarien mielestä etenijä ehti, mutta Koplan pelaajien mielestä kyseessä oli selkeä palo. Sama keskustelu tuomarien kanssa jatkui tasoittavalla vuorolla. Ensin Tommi Mäentausta otettiin pois kentältä haavoittuneena, kun KPL oli vahvasti sitä mieltä, että pallo päätyi räpylään maan kautta. Seuraavaksi Ville Pesusta tuomittiin kakkospesälle palo; Koplan pelaajien mielestä hän oli käytännössä kainaloita myöten pesässä ennen kuin pallo pesävahdin räpylään napsahti. Lisäjuoksuja ei saatu aikaan.


Lisäjuoksuja ei saatu aikaan kolmannessa ja neljännessäkään vuoroparissa. Sen sijaan komeita ulkopelisuorituksia nähtiin kyllä. Niitä esittivät Koplasta mm. Arttu Ruuska, Matti Latvala, Janne Kivipelto sekä pariinkin otteeseen Valtteri Luoma, joka hääri etukentällä mainiosti. Sisäpeli sen sijaan jatkui valitettavan nihkeänä. Näin myös supervuoroparissa, jossa kumpikaan joukkue ei saanut aikaiseksi juoksun juoksua. Ottamatta mitään pois Tahkon ulkopeliltä, KPL:n sisäpeli oli luokattoman huonoa supervuoroparissa.


Kotiutuslyöntikilpailussa tahkottiin vuorosta toiseen. Viiden lyöjän jälkeen oltiin tilanteessa 2-2. Ensimmäisissä jatkopareissa kummankaan joukkueen kolme kotiutusyritystä eivät onnistuneet. Toni Kohonen onnistui tämän jälkeen kotiuttamaan Tommi Mäentaustan ja Juho Hacklin Ville Pesun, mutta kun Tahkokin sai tehtyä kaksi juoksua, kotiutuskilpailua jatkettiin edelleen. Neljännessä vuorossa Matti Latvala löi ensin pallon takaa läpi, muttei aivan ehtinyt kiertää kunniaa. Tämän jälkeen saman tempun teki hieman keskemmältä kenttää Juho Hacklin, jonka lyönti karkasi Tahkon koppareilta niin kauas, että kunnari syntyi. KPL siirtyi 7-4 johtoon ja voitto näytti lähes varmalta. Tahko kuitenkin taisteli itsensä tasoihin ja lopulta viidennessä vuorossa löi ratkaisevan 8. juoksun, kun KPL:n kotiutukset olivat epäonnistuneet. Näin kotiutuskilpailu lopulta Tahkolle lukemin 7-8.


KPL-Tahko 1-2 (2-4, 2-1, 0-0, 7-8)

KPL:

- kolmostilanteet 16

- kärkilyönti% 53


Tahko:

- kolmostilanteet 14

- kärkilyönti% 51


Kaikki ottelun tilastot tästä.


KPL jatkaa sarjataulukon toisena. Tahko on sarjataulukossa tiistain pelin jälkeen sijalla kuusi. Sarjataulukon näet tästä.


Seuraavan kerran KPL pelaa jo torstaina, kun se kohtaa Sotkamon Hiukan pesäpallostadionilla hallitsevan Suomen mestarin, Sotkamon Jymyn. Ottelu alkaa klo 18 ja sitä voi seurata Ruutu+ -palvelun kautta.

Comments


bottom of page