top of page

Tahko tasoitti ottelusarjan - tiistaina jatketaan!

Tahko tasoitti puolivälieräsarjan voittamalla Hyvinkäällä lukemin 1-0 (5-5, 4-2). Juha Niemi pommitti viisi juoksua.

KPL taipui Tahkolle Hyvinkäällä pelatussa puolivälierien toisessa osaottelussa. Vahvalla taisteluilmeellä sarjaa tasoittamaan lähtenyt Tahko teki hyvin tilannetta, ja voiton takuumiehenä toimi kovassa lyöntivireessä oleva Juha Niemi. Niemen saldo sunnuntain ottelusta oli viisi lyötyä. Kopla meni johtoon avausvuorossa, mutta Tahko paineli rinnalle ja ohi. Toisessa vuoroparissa isännät karkasivat jo 4-2 -johtoon Niemen kahdella painavalla pommilla. Kopla kuitenkin taisteli tasoihin kolmannen aloittavalla, kun ensimmäisen ottelun ratkaissut Matti Latvala kotiutti ensin Tommi Mäentaustan, ja perään Janne Kivipellon lyönnistä Patrik Vartama viiletti kotiin. Neljännessä vuoroparissa Kopla tarrasi jo kiinni jaksovoittoon, kun Kivipelto löi Mäentaustan kotiin. Johto ei kuitenkaan pitänyt, sillä lopettavalla kentän hahmo Niemi tälläsi pelin tasoihin, juoksun tuojana Kalle-Tapio Huusko.

Vahvasti niin sisällä kuin ulkona pelannut Tahko hallitsi toista jaksoa. Kopla taas ei löytänyt otteisiinsa pudotuspeleissä tarvittavaa terävyyttä. Tahko paineli 2-0 johtoon Santtu Patovan ja Niemen lyönneillä kahden ensimmäisen vuoron aikana. Meriläisen kavennus kolmannen tasoittavalla oli laiha lohtu Pallonlyöjille, sillä Tahko tehtaili viimeisessä sisävuorossaan vielä kaksi lisäjuoksua. Näin ottelu Tahkolle 1-0.

Ottelusarja on nyt tasan 1-1. Pelit jatkuvat tiistaina 23.8. KSS Energia Areenalla. Ottelu alkaa 17:30.