top of page

Tahko niisti avausvoiton

Kouvolan Pallonlyöjien harjoituspelikausi käynnistyi tappiolla Hyvinkään Tahkoa vastaan. Vierasjoukkue Tahko oli vakuuttavalla lyöntipelillä parempi 0-2 (3-5, 4-5) lukemin.

– Paljon oli hyvää. Saimme hyvää harjoitusta ja kokeiluja. Tahko rakensi paljon kolmostilanteita osittain meidän kokeiluiden vuoksi ja toki turhan paljon juoksuja. Hieman puolittainen suoritus meiltä, siihen olen hieman pettynyt, pelinjohtaja Eero Pitkänen mietti.

– Kaikkiaan ihan ok peli ensimmäiseksi otteluksi. Ei tehty merkkivirheitä ja A-ikäisten Ikosen ja Hyötyläisen ulkopeli oli todella hyvää, mies jatkoi.

KPL:n lukkarina aloitti Toni Laakso ja toisella jaksolla lautasellä hääri Joni Rytkönen.

– ”Ryde” tuli hyvin peliin mukaan tauon jälkeen ja sai pidettyä ihan hyvää vauhtia. Eihän tämä lukkareiden keli ollut, Pitkänen pohti noin seitsemässä lämpöasteessa pelatusta ottelusta.

Tahko aloitti ottelun pirteästi ja oli avausjaksolla koko ajan kuskin paikalla. Kauden avausjuoksun löi Tahkon uusi kotiuttajajokeri Ville Kero, onnistui viimeisellä lyönnillä lyömään kumuran vastustamattomasti väliin ja Juha Katajisto toi 0-1:een. KPL rakenteli palottoman ajotilanteen omalla tasoittavallaan ja Juho Hacklin löysi saumasta tilaa. Matti Saukko toi 1-1:een. Tätä ennen Hacklin oli yllättää jo ensimmäisellä Tahko-koppari Ville Harjun, mutta lyönti leijaili täpärästi laittomaksi.

Lisäjuoksuja piti odottaa kolmanteen vuoropariin. Jokerina pelannut Juha Korhonen löi pallon väliin ja myöhässä lähtenyt Teemu Nikkanen toi 1-2:een, kun Tommi Mäentaustan polttoheitto ei pysynyt lukkari Toni Laakson räpylässä. Kero jatkoi hyvää lyöntipeliä ja komea kumura upposi kolmosjatkeelle, Roni Wahl toi 1-3. KPL ei tästä lannistunut, vaan kolmannen tasoittavalla Sasu Toikka ja Mäentausta tasoittivat jakson 3-3:een.

Tahkon neljännen aloittavalla Matti Saukko teki komean palon Keron näpäyksestä, mutta Riku Hokkanen yllätti koppari Juho Hacklinin kahden juoksun arvoisesti. KPL sai tasoittavalla vielä pallon väliin Ossi Meriläisen lyönnillä, mutta Teemu Nikkasen hyvä heitto päätti jakson Tahkon voittoon 3-5.

Yksi hyvä sisävuoro ei riittänyt voittoon

Päätösjaksolla KPL iski isoa vaihdetta silmään toisen aloittavalla. Ensin Toni Laakso vaihtoi itselleen kolmostilanteen, eikä Pitkänen epäröinyt laittaa merkkiä päälle. Komea saumapuhkaisu ja Saukko toi 1-0:aan. Ossi Meriläinen sai jatkoajot yhdellä palolla. Meriläisen vastustamattomat lyönnit löysivät kentästä tilaa ja tilanne muuttui nopeasti 3-0:aan. Tilanne vaihtui vielä 4-0:aan Valentin Ikosen kotiutuksella.

Kolmannen tasoittavalla Juha Korhonen otti roolia lyömällä samalla lyöntivuorolla tilanteeksi 4-2. Lisää tuli vielä Valtteri Virtasen pörriäisellä, joka tippui syöksyvän Mäentaustan eteen.

KPL ei saanut enempää juoksuja aikaan ja Tahko tuli viimeisen tasoittavalle juoksun perässä. Juha Korhonen tasoitti jakson mainiolla 3-rajanäpyllä. Jaksovoiton ratkaisi Ville Kero, kun pallo tippui väliin.

Ottelun kolmostilanteet Tahkolle 14-21 (avausjaksolla 6-15).

Tahkon onnistujia olivat mailan varressa hyvin pelanneet jokerit Korhonen, Kero ja Wahl. Myös ulkopelissä Tahko onnistui katkaisemaan KPL:n iskun paikat epäröimättä. KPL:n parasta ulkopeliä esittivät Valentin Ikonen ja Konsta Hyötyläinen, joka pelasi miehelle hieman oudommalla kakkosvahdin tontilla. Sisäpelissä KPL:n kärki eteni hyvin, mutta kotiuttamiseen olisi tarvittu enemmän laatua.

KPL:n harjoitusottelut jatkuvat vappuaattona Jyväskylän Kiriä vastaan kello 14.00. A-pojat kohtaavat sunnuntaina 24.4. kello 14.00 Haminan Palloilijoiden Ykköspesis-miehistön.

– Katsotaan tämä ottelu nauhalta ja mietitään jatkoa. Pelaajat huomasivat heti ottelun jälkeen sijoittumiseen liittyviä asioita, Pitkänen päätti.

teksti: Harri Liekola kuvat: Jukka Rasimus