top of page

Surunauhoissa pelanneelle KPL:lle niukka tappio


Kouvolan Pallonlyöjien miehistö kunnioitti sunnuntaina Imatralla halli-SM-alkusarjan ottelussa entisen pelikaverin Mika-Matti Ojalan muistoa pelaamalla surunauhoissa. Ojala menehtyi vaikean sairauden uuvuttamana sunnuntaina aamuyöstä. Kouvolan Pallonlyöjät ottaa osaa Miksun omaisten ja läheisten suruun.

KPL:n kasvatti Ojala pelasi mustakeltaisissa kaudet 2001–2014. Yhteensä hän edusti KPL:ää 250 Superpesiksen runkosarjan ottelussa. Ojala oli mukana voittamassa kahta SM-hopeaa kausina 2009 ja 2010.

– Miksu oli joukkuepelaaja viimeisen päälle. Omassa joukkueessa aivan mahtava tyyppi ja näytti aina esimerkkiä omalla asenteellaan. Sitkeästi teki töitä ja koskaan ei valittanut. Sairastumisen loppu kuvastaa hyvin Miksua. Ei valittanut, vaikka olisi varmasti ollut aihetta, KPL:n kapteeni Anssi Lammila muistelee Ojalaa.

Päivän ottelussa IPV kampesi voittoon, vaikka KPL voittikin avausjakson melko selvästi. Ottelu päättyi lopulta kotiutuskisan jälkeen IPV:n 2–1 (2–6, 3–2, 1–0) voittoon.

KPL määräsi avausjaksolla tahdin ja marssi selvään 2–6 voittoon. Toni Laakso aloitti juoksujen teon ensimmäisen tasoittavalla ja löi yhteensä ottelussa kolme juoksua. Kärjessä Tommi Mäentausta, Anssi Lammila ja Antti Hartikainen pelasivat varsinkin ensimmäisellä jaksolla vakuuttavasti. Laakson lisäksi KPL:n juoksuja löivät lyöntijärjestyksen keskipalkissa pelanneet Matti Latvala, Juho Hacklin ja Janne Kivipelto.

Toisella jaksolla KPL sortui virheisiin ja hyppysissä ollut voitto luiskahti imatralaisille. Ulkokentällä KPL lipsautti kahdella harhaheitolla IPV:lle kaksi juoksua ja sisäpelissä tuherrettiin muutamia turhia kopinnostopaloja. Kotiutuskisassa KPL jäi nollille ja IPV:lle riitti voittoon Sami Partasen lyömä juoksu.

– Tosi iso steppi otettiin peli-ilmeessä. Toinen jakso oli seurausta, siitä, että meininki jäi koppiin. Tapahtui kaikenlaista, vaikka noustiin ihan hyvin tappioasemasta johtoon. Tuolla (Imatran hallissa) on aina yhden juoksun pelejä, erot ovat tuolla pienet. Pelin suunta on kuitenkin nyt oikea. Oltiin pelillisesti ja henkisesti paljon parempia varsinkin avausjaksolla kuin kauden avauksessa, ottelussa kaksi juoksua tuonut Lammila miettii.

Comments


bottom of page