top of page

Supersunnuntai: Tenavaleirin avajaiset ja KPL – Kiteen Pallo


Sunnuntaina KPL jahtaa 18. perättäistä voittoon, kun Kiteen Pallo saapuu KSS Energia Areenalle. Joukkueet kohtasivat toukokuun lopulla Rantakentällä, jossa KPL nollasi KiPan lukemin 0 – 2 (0-3, 0-7). KPL on voittanut kuusi viimeisintä joukkueiden kohtaamista. Ottelun tauolla pidetään Kouvolassa 8.-13. heinäkuuta järjestettävän Tenavaleirin avajaiset. Yleisömäärän odotetaan alkavan nelosella. Otteluennakossa ääneen pääsee Sasu Toikka.


Sasu Toikalla on jo hurjat 40 tuotua juoksua. Sillä irtoaa etenijätilaston nelossija


Kiteen paidasta löytyy monta entistä KPL-peluria. Jani Ahonen ja KPL:n junioreissa pelannut Veli-Matti Sigvart toimivat etenijäjokereina, Valentin Ikonen kotiuttaa keskipalkissa, Jesse Eskelinen lukkaroi ja Sami Partanen toimii joukkueen moottorina sisä- ja ulkopelissä. KiPa on kärsinyt loukkaantumisista alkukaudella ja vasta keskikesäksi joukkue on saanut täyden kokoonpanon jalkeille. Joukkueen kärki on erittäin hyvä: Ville Hämäläinen on kokenut keulamies, Topi Hurskaiselta ja Simo Rahuselta löytyy vaihto-osaamista ja Partanen, Ikonen, Joni Tervo ja nuori Samu-Kalle Varonen ovat pystyneet kotiuttamaan tasaisesti.


Kiteen vahvuuden Sasu Toikka näkee kuitenkin ulkopelissä: ”Kitee on hyvä ulkopelijoukkue ja mitään ei saada ilmaiseksi. Joukkue on myös nousukuntoinen. He ovat saaneet pisteitä kolmesta viime ottelusta.”

KSS Energia Areenalla on riittänyt väkeä tänä kesänä


”Hienoa päästä pelaamaan leiriläisten edessä! Lisäksi on paljon yleisöä tulossa, mikä on aina siistiä. Leirit yleensäkin ovat jääneet kaikki mieleeni, mutta varmaan paras muisto on C-pojista. Ei päästy karsinnasta kilpasarjaan ja kabinetin kautta itsemme sinne vängättiin ja lopulta taistelimme itsemme kuudenneksi. Hävisimme mestari Oululle 3-1 vuonna 2005”, muistelee Toikka haikeana.

KPL on jyskyttänyt hurjalla tahdilla eteenpäin. Kuusi viimeisintä ottelua ovat tuoneet täydet sarjapisteet mukaan lukien kotipeli Vimpelin Vetoa vastaan ja täysi pistepotti vaikeaksi vieraspaikaksi tiedetyltä Seinäjoelta. Seinäjoen JymyJusseja vastaan Juha Korhonen oli jälleen hyvässä vireessä kotiuttaen onnistuneesti viisi kertaa. ”Kore” löytyy lyöjätilaston toiselta sijalta tehoilla 1+76. Tommi Mäentausta on loistavassa juoksukunnossa ja pitää etenijätilaston kakkossijaa Sotkamon Niilo Piiponniemen jälkeen.


Toni Laakso palasi räpylähommiin tällä viikolla


Infoa ottelutapahtumasta


Sunnuntai-illan ottelu alkaa kello 18:00, mutta portit avataan jo kello 16:30. Ajatuksena on saada runsas väkimäärä sisään jo hyvissä ajoin ennen ottelun alkua. Yleisömäärän odotetaan alkavan jopa nelosella.

Tenavaleiriläisille on varattu omat paikat kakkosjatkeelta ja betonikatsomon viereisiltä puupenkeiltä.

Yrityskumppaneiden Kopla-Klubi palvelee poikkeuksellisesti jäähallin harjoitusjäällä. Klubilaisille on laitettu infoa sähköpostiin ja paikan päältä löytyy selkeä opastus ruokailuun ja pelinjohtajien haastatteluun. Tarvittaessa kumppanit voivat ottaa yhteyttä toimiston puhelinnumeroon 040 358 6719.

Pääkatsomon takaa VisitKouvolan teltalta löytyy asiantuntevaa opastusta Kouvolan vapaa-ajanviettomahdollisuuksista leirille saapuvien vanhemmille ja miksei vaikka paikallisillekin.


Illan otteluisäntänä toimii Kouvolan K-Citymarket.

Irish Pub Old Tomin jälkipeleillä löylyä heittää Konsta Hyötyläinen.

Otteluun on myyty lippupaketteja paikallisille yrityksille. Upeaa tapahtumaa ovat mahdollistamassa seuraavat yritykset:

Kesän toistaiseksi voimassa oleva yleisöennätys on Haminassa Kymenlaakson paikallisottelussa tilastoitu 3925. Laitetaan se porukalla uusiksi!

Comentarios


bottom of page