top of page

Superpesis valtaa Tukholman Zinkensdammin stadionin 22.4.2017 – KPL mukana!

”Finnish Baseball Goes Stockholm” – tapahtuma järjestetään Tukholman Zinkensdammin stadionilla 22.4.2017. Tapahtuma järjestetään neljän seuran yhteisvoimin (Joensuun Maila, Kouvolan Pallonlyöjät, Manse PP ja Porin Pesäkarhut). #FBGS2017-tapahtuma avaa Superpesiskesän historiallisesti, kun samana päivänä pelataan niin naisten kuin miesten Superpesiskauden avausottelut samassa tapahtumassa. Kouvolan Pallonlyöjät saa vastaansa Joensuun Mailan.

Suomi100-juhlatunnusta kantavan tapahtuman taustalla on halu viedä Suomen juhlavuoden kunniaksi Suomea ja sen kansallislajia tunnetummaksi kansainvälisesti. Tukholman tapahtuman lisäksi samana viikonloppuna järjestetään miesten Superpesisottelu Espanjassa. Tukholman kauden avaus on historiallinen, kun ensimmäistä kertaa suomalaisessa urheiluhistoriassa pelataan niin miesten kuin naistenkin viralliset pääsarjaottelut samassa tapahtumassa. Koskaan aikaisemmin vastaavanlaista tapahtumaa ei ole järjestetty.

Tapahtuman tavoitteena on viedä ylpeänä suomalaisuutta ja suomalaista liikuntakulttuuria maamme rajojen ulkopuolelle. Tukholma on tapahtuman järjestämiselle loistava ympäristö. Alueella asuu yli 70 000 ruotsinsuomalaista ja peliareenalle on reilun pallonheiton matka niin Tukholman keskustasta kuin Viking Linen terminaalista. Neljä seuraa toteuttavat yhteisen fanimatkan ja yritystapahtuman Zinkensdammin stadionilla. Tapahtuma onkin suurin suomalaisten urheiluseurojen järjestämistä tapahtumista ulkomailla Suomen juhlavuonna.

– JoMa pyysi meidät mukaan tähän ja totta kai olimme heti valmiina. Hienoa päästä ensimmäisenä tekemään jotain tällaista. Tapahtumalla on merkittävä PR-arvo kansallisesti ja myös kansainvälisesti sekä KPL:lle että Kouvolan kaupungille. Ilman muuta myös yhteistyökumppaneille tämä tarjoaa mahdollisuuden erilaiselle yhteistyölle, KPL:n toiminnanjohtaja Jukka Rasimus kertoo.

– Pesäpallolla on mahdollisuus olla rohkea ja kokeilla uudenlaisia juttuja. Hienoa, että seurojen välinen yhteistyö mahdollistaa tällaiset tempaukset, olemme ylpeänä viemässä pesäpalloa myös Suomen rajojen ulkopuolelle. Uskon, että tämä avaa jälleen uusia väyliä pesäpallolle ja tuo suomalaista urheilukulttuuria arvokkaalla tavalla esiin, Rasimus jatkaa.

KPL tarjoaa faneilleen mahdollisuuden lähteä keväiseen Tukholmaan inhimilliseen hintaan. Lisätietoja fanimatkasta löytyy tapahtuman verkkosivuilta.

Lauantai 22.4.2017

Naisten Superpesisottelu Manse PP – Porin Pesäkarhut klo 12.00 Miesten Superpesisottelu Joensuun Maila – Kouvolan Pallonlyöjät klo 15.00

Tapahtumasta lisätietoa löytyy tapahtuman nettisivuilta:  www.finnishbaseballstockholm.com

Lisätietoja:

Joensuun Maila, Jonne Kemppainen 045-1661832

Kouvolan Pallonlyöjät, Jukka Rasimus 050-3511964

Manse PP, Juha Antikainen 040-5350337

Porin Pesäkarhut, Vesa Saine 0500-852575

Comments


bottom of page