top of page

Sunnuntaina Vimpeliin - ennakossa Arttu Ruuska

Päivitetty: 25. heinäk. 2021


Kuva: Vesa Sailio

KPL matkustaa sunnuntaina Vimpeliin, jossa se kohtaa Saarikentällä sarjan kakkospaikkaa pitävän Vimpelin Vedon. Kyseessä on todellinen kärkikamppailu, kun vastakkain ovat sarjan tämän hetken ykkönen ja kakkonen. Joukkueet eivät ole kohdanneet kuluneella kaudella ennen sunnuntain peliä.


Ottelua ennakoivassa haastattelussa kävi Arttu Ruuska, joka siirtyi C-poikaikäisenä Halsuan Toivosta Vimpelin Vetoon. Ruuska pelasi Vimpelissä vuoteen 2019, jolloin hän siirtyi Kankaanpään Mailaan. Kankaanpäästä Ruuska tuli kaudelle 2021 Kouvolan Pallonlyöjiin vaihtaen ulkopelipaikkansa polttolinjasta sieppariksi. Hän on pelannut uudella tontillaan erinomaista ulkopeliä.


Ruuska oli haastattelussa sitä mieltä, että voitto haetaan Vimpelistä ihan samoilla eväillä kuin aiemmistakin peleistä. "Tullaan näkemään, kumman lyöntipeli aukeaa kunnolla. Molemmilla joukkueilla on hyvä ulkopeli, mutta sisäpelissä ratkaistaan, kuten eilenkin nähtiin. Juoksujen lyönnit on kuitenkin se, mikä ratkasee näissä kärkipeleissä", Arttu kertoi.


Hän toivoo voivansa tuoda joukkueeseen hieman rauhaa, mitä tulee Saarikentällä pelaamiseen. Onhan kenttä hänelle erittäin tuttu paikka. KPL sen sijaan on ollut vaikeuksissa viime vuosina Vimpelissä - voittoja ei juuri ole kotiin tuomisina ollut. Ruuska totesi, että vaikka kenttä on erikoisempi (mm. joki ympärillä), niin pesäpalloa sielläkin kuitenkin pelataan - mailalla pitää lyödä palloa.


Ruuska palaa Vimpeliin erittäin mielellään. Hän totesi, että Vimpeliä vastaan on helppo pelata, kun tuntee joukkueen myös pelikenttien ulkopuolella. Veljestään Pertusta Arttu totesi, että helppo on häntä vastaan pelata: "Sen syötöistä on saanu lyötyä aika monta kertaa uran aikana." Katsomossakin on varmasti paljon Ruuskan tuttuja, joten mukava on lähteä kotikonnuille pelaamaan.


ViVestä Ruuska nostaa esille Matias Rinta-Ahon, joka pelaa rennosti ja jolla on kova läpilyöntiuhka Saarikentällä. Rinta-Aho on lyönyt peräti 1+45 juoksua pelaamassaan 15 pelissä. Hänet Koplan täytyy Ruuskan mukaan saada ulkopelissä kiinni, jottei turhia uimareissuja tarvitse Savonjokeen tehdä. Enemmän juoksuja Vimpelin joukkueessa on lyönyt vain Janne Mäkelä 4+45, mutta hänellä yrityksiäkin on ollut Rinta-Ahoa enemmän. Rinta-Ahon kotiutusprosentti on 69, kun se Mäkelällä on 56. Kumpainenkin on varmasti erittäin vaarallinen kotiutushommiin päästessään. KPL:n joukkueessa eniten lyötyjä juoksuja on tällä hetkellä Ossi Meriläisellä (2+33) ja Janne Kivipellolla (3+18).


Arttu Ruuskan haastattelun pääset katsomaan tästä.


Eniten tuotuja juoksuja Vimpelin Vedon joukkueessa on Jere Saukolla (24) ja Elmeri Anttilalla (22). Heitäkin enemmän juoksuja on tuonut Mikko Kanala (33 tuotua), joka on kuitenkin henkilökohtaisten syiden takia toistaiseksi pois pelikentiltä. KPL:n eniten juoksuja tuonut pelaaja on Matti Saukko (24 tuotua). Toiseksi eniten juoksuja on tuonut Ville Pesu (19).


Pesäpallon tulospalveluun pääset tästä.


Vimpelin Veto vs. Kouvolan Pallonlyöjät sunnuntai 25.7. klo 16:00 (Saarikenttä, Vimpeli). Ruutu+ näyttää ottelun klo 15.55 alkaen fanikameralähetyksenä.

Comments


bottom of page