top of page

Sunnuntaina suuntana Seinäjoki


KPL ja JymyJussit kohtasivat edell. kerran 11.6. Kouvolassa. (Kuva: Raine Martikainen)

KPL matkustaa sunnuntaina Seinäjoelle runkosarjan toiseksi viimeiseen otteluunsa. Kotijoukkue Areenalla Koplan vastaanottaa JymyJussit, joka kamppailee tiukasti kahdeksan parhaan joukkoon sijoittumisesta ja pudotuspelipaikasta. Kopla puolestaan tarvitsee kaikki mahdolliset pisteet päästäkseen valitsemaan itselleen mahdollisimman mieluista puolivälierävastustajaa.


Joukkueet kohtasivat edellisen kerran runkosarjan alussa (11.6.) Kouvolassa pelatussa ottelussa. Tuolloin kotijoukkue oli vahvempi jaksoin 2-0 (3-2, 6-4). Ottelun sankariksi nousi Matti Latvala, joka löi 1+3 sekä toi yhden juoksun (kl 5/7). Kunnarinsa Latvala pamautti ottelun viimeiseen vuoropariin ratkaisten näin jakson ja ottelun Koplan eduksi. Kotiutusyrityksiä Latvalalla oli ottelussa kaikkiaan viisi.


Muut Koplan juoksut olivat Matti Saukon (2), Ossi Meriläisen (2) ja Valtteri Hämäläisen (1) käsialaa. Kentälle menot onnistuivat Tommi Mäentaustalta (5/6) ja Ville Pesulta (3/4) hyvin. Iiro Nokkala ja Juho Hacklin vaihtoivat ykkös-kakkosväliä 100% tarkkuudella. Samassa hommassa Matti Saukko onnistui kolme kertaa neljästä.


JymyJussien kotiutusvastuu lepäsi täysin jokerilyöjä Jukka-Pekka Vainionpään harteilla. Hän löi ottelussa kaikki JymyJussien kuusi juoksua, joista yksi oli kunnari. Myös Vainionpään kunnari osui ottelun viimeiseen vuoropariin. Se ei lopulta kuitenkaan voittoon riittänyt. Viisinkertainen superpesiksen lyöjäkuningas (2014, 2016, 2018, 2019 ja 2020) on paukuttanut kesän aikana toistaiseksi jo 4+71 juoksua!


Toinen hienosti kesäkuisessa Koplan ja JymyJussien kohtaamisessa onnistunut JymyJussi-pelaaja oli numero yksi hihassaan viilettänyt Tuomas Raunio, joka hankkiutui kentälle kuusi kertaa seitsemästä yrityksestään.


Tarkan ulkopelin ottelussa KPL onnistui rakentamaan 17 kolmostilannetta. JymyJussit merkkautti 3-tilanteiden sarakkeeseen kymmenen onnistumista. Kärkilyöntiprosenteissa joukkueiden välillä oli selvä ero; KPL:n kärkilyönnit onnistuivat 64-prosenttisesti, kun JymyJussien kärkilyöntiprosentti jäi 43:ään.


Koska ottelu pelattiin runkosarjan alussa, onkin sunnuntain pelissä mielenkiintoista seurata sitä, kuinka joukkueiden peli on kesän aikana kehittynyt. Koplan sisäpeli on ollut viime aikoina tukkoista, eikä ulkopelikään ole aivan totuttuun tapaan toiminut. Toivottavasti joukkue on saanut hyvää nostetta peliinsä kairattuaan tärkeän voiton Pattijoen Urheilijoista perjantaina upean toisen jakson lopun nousun jälkeen. Kaiken kaikkiaan joukkueen tekeminen on ollut runkosarjassa vahvaa, onhan se ottanut 20 voittoa pelaamistaan 25 ottelusta. JymyJussien peli on tilastojen valossa ailahdellut selvästi enemmän. Sillä on tilillään 13 voittoa sekä 13 tappiota. Tällä hetkellä (ennen la 21.8. pelattavia otteluita) pistekeskiarvo 1,27 / ottelu oikeuttaa Seinäjoen sarjataulukossa sijalle 9. KPL:n pistekeskiarvo ottelua kohti on 2,12. Tällä irtoaa sarjataulukossa kolmas sija. Suoria kolmen pisteen voittoja Koplalla on tilillään 11, JymyJusseilla puolestaan neljä.


Katso sarjataulukko tästä.


JymyJussien aiemmat pelit sekä tilastot näet tästä.


Seinäjoen JymyJussit vs. Kouvolan Pallonlyöjät su 22.8. klo 17:00 (Ruutu+)

Komentáře


bottom of page