top of page

Sunnuntain 2. finaali on LOPPUUNMYYTY!


Sunnuntain 2. finaali on loppuunmyyty

Ennakkotiedoista poiketen Kouvolan Pallonlyöjät on tehnyt päätöksen olla myymättä lippuja porteilla. Syynä  tähän on runsas kysyntä ja tapahtuman turvallisuus.

– Seuran hallitus ja toimisto ovat käyneet aktiivista keskustelua aiheesta ja tulimme siihen päätelmään, että pienen määrän jättäminen porteille aiheuttaisi vain närää liputta jääneiden ihmisten keskuudessa. Alun perin suunnitelmana oli jättää  lippuja myytäväksi porteille. Myymällä kaikki liput ennakkoon vähennämme turhaa liikennöintiä tapahtuma-alueen läheisyydessä,  kommentoi  KPL:n myyntipäällikkö Simo Pyöriä.

– Keskustelimme vielä mahdollisuudesta kasvattaa myytävien lippujen määrää 2000:sta sadalla tai kahdella sadalla runsaan kysynnän vuoksi, mutta kysyntä tuskin olisi loppunut noiden lippujen vapauttamiseen, kun taas 5–10 % kasvu yleisömäärään puolestaan olisi syönyt turvavälejä entisestään. Ratkaisumme jättää varmasti monia ihmisiä tyytymättömiksi, mutta seurana tämä on meistä vastuullinen tapa toimia, Pyöriä jatkaa.

Vierasfani- ja kumppanikiintiöistä saattaa vielä vapautua joitain kymmeniä lippuja myyntiin, mutta tämä ei ole varmaa. Lippujen mahdollisesta vapautumisesta ei tiedoteta etukäteen.

Portit auki normaalia aiemmin

Sunnuntain ottelussa portit avataan varttia normaalia aiemmin (klo 12.45), jotta porteille ei ehtisi muodostua ruuhkia. QR-lippujen lukuun käytettäviä lukulaitteita tulee olemaan kolminkertainen määrä aiempaan verrattuna.

Itse ottelu alkaa kello 14.00, mutta alkuseremoniat maakuntalauluineen pyörähtävät käyntiin jo kello 13.50. Toivomme yleisön kunnioittavan seremoniaa olemalla paikoillaan jo hyvissä ajoin.

Yritysvieraat otetaan sisään jo 12:30

Yrityksiä palvelevalla Kopla-klubilla ruokatarjoilu aloitetaan jo kello 12.30. Ottamalla yritysvieraat sisään aiemmin yritetään myös välttää porttien ruuhkautumista. Ryhmät otetaan sisään Ässätornin portilta (Salpausselänkatu 40 / Ilmarinkuja 4).  KPL:n hallituksen jäsen Jyrki Hyttinen ottaa ryhmät vastaan ja opastaa käytännöissä ja kulkemisissa. Klubilla on pöytiin ohjaus ja klubilta katsomoon siirryttäessä ryhmille annetaan selkeät ohjeet omista paikoista. VIP-paketteja on vielä joitain jäljellä.

Turvallisuusasiat

Koko kesän aikana ulkoilmatapahtumien tartuntoja tai altistumisia ei juurikaan ole ollut. Pesisliike ja suomalainen jalkapallo ovat hoitaneet asiansa erittäin hyvin. Turvallisuus on ollut tapetilla myös KPL:n toimistolla läpi alkuviikon. Välierissä nähty 2083 katsojan yleisömäärä tulee kasvamaan noin 2500 katsojaan sunnuntain loppuottelussa.

– Olen käynyt keskusteluja Kymsoten hygieniakoordinaattori Katja Laineen ja Kouvolan kaupungin turvallisuuspäällikkö Johanna Franzénin kanssa. He ovat tyytyväisiä seuramme varotoimenpiteeseen koronatilanteessa. Tästä huolimatta tulemme vielä lisäämään joitain varotoimia esimerkiksi kenttähenkilökuntamme osalta. Pitkälti asetamme luottamuksen kuitenkin paikalle saapuviin ihmisiin. Kaikki varmasti ymmärtävät, että istumapaikan laadusta saattaa joutua tinkimään turvavälit pitääkseen. Koronasta on jauhettu meidän peleissä koko kesä, mutta osin juuri sen takia pesiskausi onkin saatu menemään näin hyvin kohti loppuhuipennusta, Pyöriä päättää.

Muutama tärkeä muistisääntö

  1. Saavu otteluun vain terveenä!

  2. Saavu ajoissa paikalle

  3. Älä istu kausikorttitarralla merkatulle paikalle tai ihan sen viereen. Myös yrityksille varatut paikat on merkattu selkeästi varatuiksi

  4. Paikkaa ei saa vaihtaa kesken ottelun

  5. Kunnioita turvavälejä myös jonottaessa

  6. Käytä käsidesiä. Sitä löytyy jokaiselta sisäänkäynniltä, myyntipisteeltä ja kaikista WC-tiloista

  7. Kunnioita muita katsojia ja kysy kenttähenkilökunnalta, jos et tiedä jotain

Finaalien otteluohjelma:

La 19.9. klo 15.00 Sotkamon Jymy – Kouvolan Pallonlyöjät, Sotkamo (JIM-kanavalta ja Ruudusta) Su 20.9. klo 14.00 Kouvolan Pallonlyöjät – Sotkamon Jymy, KSS Energia Areena (Ruudusta)

tarvittaessa La 26.9. klo 14.00 Sotkamon Jymy – Kouvolan Pallonlyöjät, Sotkamo (Ruudusta)

Turvallista ja viihdyttävää pesäpallokauden huipennusta!

Comments


bottom of page