top of page

Silmäoptiikan raportti: KPL ei pystynyt katkaisuun – ratkaisu nähdään torstaina Sotkamossa


Kouvolan Pallonlyöjät ei pystynyt katkaisemaan välieräsarjaa Sotkamon Jymyä vastaan tiistai-iltana täpötäydellä KSS Energia Areenalla. Jymy otti voiton supervuoron jälkeen 1–2 (1–4, 6–2, 0–1). Ottelusarjan ratkaisu nähdään torstaina Sotkamossa. Myös viime vuonna joukkueet taistelivat finaalipaikasta viidenteen otteluun saakka.

– Tänään Jymy oli valmiimpi peliin, emmekä saaneet koneita käyntiin alkupelistä ja sitä kautta hallinta kääntyi. Tilanteen rakentelukaan ei oikein toiminut. Tilannemäärien pitäisi kyllä periaatteessa riittää, KPL:n pelinjohtaja Matti Iivarinen mietti.

Ottelussa nähtiin varsin vaihtelevaa pesäpalloa. Vierasjoukkue Jymy oli tullut kamppailuun veitsi kurkulla ja oli heti valmis painiin. KPL sitä vastoin odotteli toiselle jaksolle saakka ennen kuin kädet saatiin pois taskusta.

– Surkea esitys. Tällainen ilme oli jo Sotkamossa, mutta siitä vähän paransimme. Ei kyllä ansaitsekaan voittaa kahta peliä putkeen. En tiedä mikä mättää. Vastustaja pelasi hyvää ulkopeliä ja siitä se tuska kasvoi. Vielä yksi peli jäljellä ja sehän on mahtava paikka päästä taas vitospeliä pelaamaan, KPL:n ykköspalkittu Janne Kivipelto latasi.

Sasu Toikka ja Ville Väliaho jatkavat taistelua torstaina


Ensimmäisen jakson ratkaisu nähtiin jo avausvuorossa, kun Antti Korhosen kumura pomppasi Juho Hacklinin yli ja Jymy meni 0–2-johtoon. Lauri Rönkön lyönnillä tilanne oli jo 0–3. KPL ei saanut jakson aikana miestä kotiin riittävästi, vaikka tilanteita se loi Jymyä enemmän. Lopulta jakso päättyi Jymyn 1–4 voittoon.

– Ensimmäinen jakso oli Sotkamon hallintaa ja pääsivät karkuun. Meidän taso ei riittänyt, että olisimme sen kiinni saaneet, Iivarinen kertasi.

Jymy jylläsi myös toisen jakson alussa. Saman tien 0–2 taululle, mutta näytös oli vasta alussa. KPL tuli mukaan tyylillä. Maukas ansa sytytti kotiyleisön ja hurmio kantoi myös sisävuoroon. Kolmannen tasoittavalla alkoi sitten rytistä kunnolla. Ensin Jymy avitti helpohkolla harhaheitolla kakkospesältä ja Tommi Mäentausta kiiruhti 1–2:een.

Matti Latvala räjäytti Areenan


Matti Latvalan astellessa purkamaan ajolähtöä Areena räjähti. Täydellinen lyönti kolmosluukusta sujahti läpi ja KPL siirtyi ensimmäistä kertaa ottelussa johtoon 3–2. Mylly jatkui ja Iiro Nokkala pyssytti pallon väliin, 4–2. Tommi Mäentausta upotti pallon takaa läpi kunnarin arvoisesti ja tilanne vaihtui jo 6–2:een.

– Toisella jaksolla saimme yhden hyvän vuoron ja se alkoi jälleen maistumaan pelaamiselta. Hyviä suorituksia teimme ja juoksuja alkoi syntyä, Iivarinen mietti.

Edessä oli supervuoropari. KPL pääsi kaksi kertaa kokeilemaan kotiutusta, mutta ilman tulosta. Jymy rakensi yhden palon ajon Roope Korhoselle, jonka hyvään saumalyöntiin Valtteri Luoma syöksyi väliin, mutta heitto karkasi liian vaikeaksi. Niilo Piiponniemi toi voittojuoksun ja ratkaisu siirtyi torstaille Sotkamoon.

– Superissa ei ollut tarpeeksi jämäköitä ratkaisuja ja sitä kautta ei tullut juoksuja ollenkaan. Luomalta hyvä otto linjasta ja vaikea sanoa, että mitä olisi tapahtunut, jos olisi kotipesässä kiinni saanut Janne sen. Oliko jalka pesässä, se on jossittelua, Iivarinen päätti.

Torstaina ratkaiseva kamppailu Sotkamossa alkaa jo klo 16.30.

Comentários


bottom of page