top of page

Silmäoptiikan otteluraportti: Koplalle kirvelevä tappioKPL:n ja Sotkamon Jymyn välieräsarja saatiin käyntiin keskiviikkona Hiukan pesäpallostadionilla. Tiukkaakin tiukempi avausottelu pysyi koko pelin ajan niin sanottuna yhden juoksun pelinä. Ensimmäinen jakso tasattiin, mutta toisella jaksolla Jymy oli juoksulla parempi ja vei ottelun 1–0 (5–5, 3–2).

– Hiukan jäi kotiuttamisessa ja ulkopelissäkin parannettavaa, mutta ne menivät nyt noin ja Jymy vei voiton. Ei tässä mitään narinoita ole, varmasti molemmille jäi parannettavaa, KPL:n pelinjohtaja Matti Iivarinen kommentoi. 

Kopla avasi pellit välieräsarjassa toisessa vuoroparissa, kun Juho Hacklinin kumura tippui väliin ja Tommi Mäentausta kirmasi kotiin. Sasu Toikka säesti hetkeä myöhemmin, niin ikään vastustamattomalla kotiutuslyönnillä. Jymy kuitenkin vastasi huutoon tasoittavalla vuorolla ja tykitti peräti neljä juoksua perätysten.

Joni Rytkönen löi pallon vapaalla lyönnillä kakkosjatkeelta läpi ja juoksi kunniaa. Samalla lyönnillä Niilo Piiponniemi ehti kotiin. Niko Korhonen löi vielä kunnarin lyöneen Rytkösen kotiin ja hetkeä myöhemmin Roope Korhosen välilyönti toi Jymylle jo neljännen juoksun. Kopla ei kuitenkaan hurjasta sisävuorosta hätkähtänyt.

KPL tuli juoksun päähän, kun Janne Kivipelto kotiutti Anssi Lammilan. Jymyllä oli paikka polttaa etenijä kolmoselle, mutta ulkokentän ajatukset eivät menneet yksiin ja Lammila ehti kotiin sekä Matti Saukko kolmospesälle. Ulkopelin nollatessa Jymyn hyökkäyksen kolmannen tasoittavalla, avasi tämä paikan nousta jaksovoittoon.

Sisäpeli onnistuikin, kun Toikka ja Kivipelto löivät toiset juoksut mieheen ja KPL meni 4–5-johtoon. Kopla oli jo lähellä jaksovoittoa, mutta Lauri Rönkkö tasoitti kahden palon tilanteessa tilanteeksi 5–5, joka jäi myös jaksotulokseksi.

Toinen jakso ei aivan samanlaista juoksujuhlaa ollut, kuin ensimmäinen. Korhoset Niko ja Roope veivät kotijoukkueen kahden juoksun karkumatkalle toisen aloittavalla vastustamattomilla kotiutuslyönneillä. Sasu Toikka löi illan kolmannellaan Koplan juoksun päähän kolmannessa vuoroparissa.

Jymyn viimeisellä sisävuorolla Korhosista Antti vei jälleen sotkamolaiset kahden juoksun johtoon, mutta lisäjuoksuja Kopla ei antanut, joten mahdollisuudet jaksovoittoon olivat edelleen voimassa.

Mäentausta toi KPL:n kavennusjuoksun Hacklinin kolmospuolen saumalyönnillä ja keltapaidat olivat enää yhden juoksun päässä supervuorosta sekä kahden juoksun päässä ottelun voitosta. Viimeinen kotituspaikka tuli jokeriksi siirretylle Kivipellolle, joka oli myös tilanteessa viimeinen lyöjä. Viimeisenä lyöntinä lyöty kumura ei aivan tippunut väliin, vaan kantoi kopiksi ja näin ollen Jymy nappasi ottelun voiton ja säilytti kotietunsa.

– Kireää vääntöä tulee varmasti myös perjantaina Kouvolassa ja hereillä tulee olla silloin, kun ne hetket on. Uskon, että hyvin samanlainen ottelu tulee olemaan.

– Ottelu oli juuri sellainen, kun ounastelimmekin, eli erittäin tiukkaa vääntöä. Ensimmäisellä jaksolla oli meiltä hyvä nousu, kun Jymy pääsi Rytkösen lyönnillä vähän karkuun. Toisella jaksolla olimme takaa-ajoasemassa, mutta emme aivan päässeet painamaan loppuun asti, KPL:n ykköspalkittu Antti Hartikainen kommentoi.

Sarjan toinen kohtaaminen pelataan perjantaina KSS Energia Areenalla kello 17.00 alkaen! Liput matsiin tietenkin Kopla-shopista! 

Comentários


bottom of page