top of page

Silmäoptiikan otteluraportti: KeKi laittoi Koplan ahtaalle

Kopla haki arvokkaat kaksi pistettä Kempeleeltä, vaikka kotijoukkue Kempeleen Kiri laittoikin KPL:n ahtaalle. Selvän avausjakson jälkeen KeKi voitti toisen jakson. Lopulta Kopla voitti ottelun supervuorossa 1–2 (2–8, 4–2, 2–3).

Kopla oli avausjaksolla omaa luokkaansa, vaikka KeKi antoikin muutaman juoksun räpylästä. Juho Hacklin ja ulkokentälle palannut Sasu Toikka vei Koplan johtoon, josta se ei luopunut jakson aikana.

Ottelussa nähtiin myös yksi kunniajuoksu, joka syntyi ensimmäisen jakson toisessa vuoroparissa. Matti Saukko löi tyhjään kenttään pallon kakkospuolelta läpi ja juoksi kunnarin. Tämän jälkeen KPL myös meni menojaa, kun toisen vuoron jälkeen joukkue johti 2–5.

Ensimmäisellä jaksolla nähtiin myös vähän epätavallisempia kotiuttajia, kun Santeri Löppönen löi Tommi Mäentaustan kotiin ja hetken päästä Löppönen juoksi kotiin Ville Pesun lyönnistä. Toni Laakso kaunisteli vielä jaksovoittolukemat lyömällä Saukon kotiin.

Toinen jakso olikin sitten täysin toista maata avausjakson kanssa. KPL ei saanut sisäpeliään käyntiin missään vaiheessa ja KeKi nousi jaksovoittoon.

Valtteri Kleemola siirsi KeKin johtoon heti avausvuorossa. Laakso tasoitti juoksut toisen tasoittavalla kotiuttamalla Saukon, mutta ohi keltapaitaiset eivät nousseet missään vaiheessa.

KeKi sai hurmoksen päälle Matti Korhosen ja Ossi Meriläisen onnistuneilla kotiutuksilla ja myös sinipaitaisten ulkopeli tilkistyi samalla. Meriläinen onnistui vielä kertaalleen neljännen aloittavalla, joten Koplalle jäi vielä mahdollisuudet nousta jakson voittoon.

Pienet virheet kuitenkin vesittivät kirin, eikä KPL saanut kuin yhden kavennusjuoksun Hacklinin kotiuttaessa Mäentaustan. Näin ollen ottelu eteni supervuoropariin.

KPL avasi supervuoron sisällä ja hetken näyttikin, että vierailijat jäävät nollille. Laakso kuitenkin avasi hanat kahden palon tilanteessa kotiuttamalla kolmannen kerran ottelussa Saukon. Tämän jälkeen Latvala löi puolestaan komealla lyönnillä ottelun parhaana palkitun Antti Hartikaisen kotiin.

Kolmannen juoksun Kopla sai Toikan lyödessä pallon kakkospuolelta läpi ja Laakson juostessa kotiin. KeKin ulkopelin ripeä toiminta esti kentän rullaamisen ja Toikan kunnarin.

KPL siirtyi ulos kolmen juoksun johtoasemassa, mutta KeKi laittoi jälleen ahtaalle. Kempeleläiset olivat vielä nollilla kahden palon tilanteessa, kunnes Meriläinen löi illan kolmannen. Joona Suni toi KeKin hetkeä myöhemmin jo juoksun päähän.

Tämän jälkeen kotijoukkue sai vielä rakennettua ajolähdön, mutta tämän Kopla sai estettyä ja nappasi kaksi pistettä matkaansa.

KPL:n kausi jatkuu jo heti huomenna, kun joukkue matkaa Raaheen kovavireistä PattUa haastamaan. KSS Energia Areenalla joukkueen näkee seuraavan kerran tulevana sunnuntaina, kun se kohtaa kiihkeässä kärkikamppailussa Vimpelin Vedon!