top of page

Se oli ihmeellinen pesäpalloilta - KPL taipui Pattijoelle

Perjantainen kamppailu Kouvolan Pallonlyöjien ja Pattijoen Urheilijoiden välillä tarjosi eriskummallisen, lähes kolmituntisen illan. Kaksijakoinen ottelu päättyi terävämmin esiintyneen Pattijoen Urheilijoiden voittoon. Koplan oli tyytyminen nollan pisteen kotitappioon 0-1 (9-12, 1-1) tuloksella.

”Umpisurkeahan se oli”, kuvaili KPL:n pelinjohtaja Iiro Haimi kotijoukkueen peliä. Sisäpelissä onnistumiset osuivat yhteen vuoroon, ulkopeliä taas leimasivat lukuisat virheet. KPL:n parhaana pelaajana palkittu Arttu Ruuska myönsikin, että kotijoukkueen lataus ei riittänyt:

”Pattijoki pelasi nälkäisemmän pelin ja ansaitsi voittonsa.”

Ottelun ensimmäinen jakso oli erikoisin näytös, joka KSS Energia Areenalla on nähty pitkään aikaan. PattU näytti jo menevän menojaan tarkan ulkopelin ja Martti Viitasalon kentän tyhjentäneen kunnarin voimin, sillä neljännen vuoroparin alkaessa vierailija johti peräti lukemin 0-6. KPL oli kuitenkin päättänyt taistella: kotijoukkue kampesi rinnalle ja ohi, kun pelaaja toisensa perään onnistui sisäpelisuorituksissa, ja ruletti pyöri pitkään ilman paloja. Arttu Ruuskalle merkittiin yleisöä riemastuttaneessa ilottelussa kolme lyötyä juoksua, Matti Saukko kiiruhti kotiin neljästi. Kirin jäljiltä Kopla johtikin yhtäkkiä vuoroa 9-6. PattU ei kuitenkaan luovuttanut. Tasoittavalla vuorolla vieraat tulivat tasoihin, ja jaksovoiton Raahelle ratkaisi Tuukka Sarkkisen komea kunnari, joka tuotti neljä juoksua. Näin jakso PattU:lle lukemin 9-12.

Toisessa jaksossa juoksut jäivät vähiin, kun molemmat joukkueet keskittyivät tilkitsemään ulkopeliään. KPL tarrasi kiinni jaksovoittoon, kun kolmannen lopettavalla Iiro Nokkala kotiutti Matti Saukon. PattU kuitenkin venyi tälläkin kertaa: Juuso Keski-Koukkarin väkevällä sivalluksella Martti Viitasalo toi tilanteeksi 1-1. Kun KPL ei enää onnistunut tasoittavalla vuorollaan, toinen jakso päättyi tasalukemiin ja näin koko ottelu Pattijoen Urheilijoille jaksoivoitoin 0-1 (9-12, 1-1).

KPL kohtaa seuraavaksi sunnuntaina 24.7. klo 17.00 vieraskentällä Seinäjoen Jymyjussit. KSS Energia Areenalla kasvojen pesuun päästään tiistaina 26.7. klo 18.00. Tuolloin vieraaksi saapuu Joensuun Maila.