top of page

Sade sammutti Koplan liekin

KPL kärsi tappion Koskenkorvan Urheilijoiden viereena lukemin 2 – 0 (3-2, 5-1). Räpylävirheillä tarjottujen juoksujen lisäksi sisäpeli oli tukossa eritoten nollatilanteessa ja kotiutuksissa. Ottelu keskeytettiin toisen jakson neljännen tasoittavalla rankan sateen vuoksi hetkeksi. KPL:n ykköspalkinnon pokkasi hyvin jokerina pelannut Joni Rytkönen.

tulos_kossu

Ensimmäinen jakso alkoi KPL:n kannalta suotuisasti, kun kärki teki tilannetta ja tasoittavalla kotijoukkue ei saanut etenijää edes kolmoselle saakka. Juoksujen teko aloitettiin toisen aloittavalla, kun Matti Latvalan välilyönti saatteli Teemu Nurmion kotiin. Ykköspalkittu Joni Rytkönen löi lisää löylyä kiukaalle pistämällä tarkan pystärin väliin, jolla Latvala kipitti kotiin. Kavennusjuoksu tuli Jere Dahlströmin mailasta. Lukkari Jesse Eskelinen tarjosi taktista väärää, mutta “Dalla” käänsi sai silti kovan vaakamailalyönnin puhkaisemaan kolmossauman. Eskelinen tarjosi muutenkin taktisia vääriään hyvin, sillä seuraavalla sisävuorolla samassa tilanteessa Dahlström tyytyi levittämään kätensä väärän merkiksi, kun etenijä puolestaan oli tulossa kolmoselta kovaa kyytiä kotiin. Tasoituksen löi myöhemmin ex-KPL Juho Toivola kovalla lyönnillä keskisaumasta. Neljännen tasoittavalla Toivola oli kolmanneksi viimeisenä lyöjänä yhden palon kakkostilanteessa mailan varressa. Anssi Lammila poltti matalaksi jääneestä pompusta ainoan etenijän kolmoselle, mutta seuraavalla lyönnillä Toivola löi pallon maisemiin kolmosjatkeelta ja kiersi kunnarin.

Rytkönen pokkasi KPL:n ykköspalkinnon

Toisen jakson aloittavalla alkoi todellinen kohellus. Ensin Mikko Mahlamäen kakkossaumaveto kimposi polttolinjassa räpylästä siten, että hyvin pelannut Tuomas Tuohisaari ehti kotiin. Lisää löylyä tuli seuraavalla Koskenkorvan sisävuorolla, kun Jere Dahlströmin kakkossaumaveto kimposi taas räpylän reunasta siten, että se meni ohi jatkeelle katkaisemaan juosseen kakkoskoppari Tommi Mäentaustan. Lyönti painui takaa mainosten läpi kolmen juoksun arvoisesti. Mikko Kytömäki kotiutti vielä kertaalleen sijoittamalla ottamattoman lyönnin kolmosjatkeelle. Sen jälkeen KPL:n ulkopeli kestikin kaksi vuoroa antamatta yhtään juoksua, mutta sisäpeli oli yhä tukkoista. KPL:n ainoan kavennuksen löi Sasu Toikka, kun pallo kimposi Juuso Myllyniemen räpylästä ja Rytkönen kipitti kotiin.

Henri Itävalo palkittiin Kossun ykkösenä

Koskenkorva löi miehen kotiin kahdeksan kertaa 15 yrityksestä, kun KPL:n lukema oli 3/13. Nollatilanteessa “Kossun” juoksijat onnistuivat kentällemenossa 13/18. KPL:n vastaava luku oli 9/19. Sattumallakin oli oma osansa. 2-2 -tilanteessa Matti Saukon kopparin ylittänyt lyönti katkesi mainosaitaan ja kunnari jäi kiertämättä, kun taas Toivolan ja Dahlströmin lyönnit menivät läpi aitojen. Noilla lyönneillä tuli voittojuoksut molemmilla jaksoilla. Huonoa tuuria on kuitenkin turha syyttää, sillä Koskenkorva oli sateesta huolimatta hyvätunnelmaisessa ottelussa parempi osapuoli. Annettuja juoksuja lukuunottamatta ulkopeli oli hyvää ja kopissa ei painettu päätä pensaaseen pelin jälkeen. Lauantaina levätään ja sunnuntaina laitetaan taas työhanskat käsiin.

KPL:n seuraava ottelu on tiistaina, kun Alajärven Ankkurit kohdataan Varkaudessa. Lisätietoja bussikuljetuksista löytyy täältä (klikkaa).