top of page

Reissublogi: Kouvola-Pattijoki-Kouvola

blogi

Runkosarjan toiseksi viimeinen ottelu pelataan sunnuntaina 7. elokuuta Pattijoen Urheilijoiden vieraana. Viime vuonna kausi alkoi komealla kotivoitolla Sotkamon Jymystä, mutta vastavuoroisesti vieraspelien startti oli ehkä huonoin koskaan. KPL jäi kokonaan ilman kolmostilannetta Pattijoen voittaessa 1 – 0 (0-0, 5-0)*klikkaa*. Joukkueen focus on ollut aina seuraavassa ottelussa, mutta aina toisinaan lähestyvä Pattijoen reissu on noussut esiin samalla kuivakalla vitsillä: “Lähdetään parantamaan viime vuodesta”. Viime vuosien tilasto yön-yli-reissuilta on karu: tänä vuonna ollaan käyty Joensuun, Oulun ja Kempeleen vieraana, viime vuonna käytiin Sotkamon ja Pattijoen vieraana hotelliyön jälkeen. Saldona noista otteluista on nolla pistettä. Synkkä putki katkeaa sunnuntaina kello 17:00 alkavassa ottelussa.

Koplan matkasta kuvia löytyy Instagramin puolelta *klikkaa*.


Pattijoen Urheilijat kaadettiin kotiavauksessa 2 – 0 (4-3, 4-2)

La 6.8. klo 11:32 Perjantaisen Vimpeli-ottelun jälkeen lepoaika jäi varsin vähille, kun KPL:n edustus kokoontui lauantaiaamuna yhdeksältä pukukopille. Edessä oli aamutreenit ennen bussimatkaa Pohjois-Pohjanmaalle. “Jokainen jumppaili oman maun mukaansa ja laittoi hikeä liikkeelle eilistä pettymystä purkaen. Lyhyt setti, itellä meni 40 minuuttia. Lajia ei tehty ollenkaan, illalla tehdään”, ynnäili Matti Latvala.

La 6.8. klo 12:34 Latvala ottaa roolia reissulla ja pistää matkaveikkauksen pystyyn. Joka jätkää piirtelee oikeita vastauksia seuraaviin kysymyksiin: 1. Superpesis (la): Seinäjoen JymyJussi – Alajärven Ankkurit? (1×2) 2. Kuka lyö eniten kärkilyöntejä ottelussa JymyJussit-Ankkurit? 3. Veikkausliiga (la): PS Kemi – PK-35? (1×2) 4. Ykköspesis: Ylivieskan Kuula – Siilenjärven Pesis? (1×2) 5. Futiksen kakkonen: Kouvolan Sudet – Käpylän Pallo? (1×2) 6. Superpesis (su): Kempeleen Kiri – Koskenkorvan Urheilijat? (1×2) 7. Superpesis (su) Kiteen Pallo – Oulun Lippo? (1×2) 8. Superpesis: PattU-KPL, yli vai alle 12,5 juoksua? 9. Yleisömäärä PattU-KPL? 10. Kuka lyö eniten kärkilyöntejä ottelussa PattU-KPL? (molemmat joukkueet) 11. Pulu Hyötyläisen kärkilyönnit? (PattU-KPL) 12. Eniten lyötyjä juoksuja (su) Kitee – Oulu? 13. Su, naisten Superpesis: Manse-Pesäkarhut, yli vai alle 7,5 juoksua? 14. Su, IPV-Manse (Ykköspesis)? (1×2) 15. Pasi Kokkosen kärkilyönnit IPV-Manse? 16. Onko hotellilla Latvalan tyynyllä karkki? Jos on, niin mikä karkki? (Karkin pitää nimenomaan olla tyynyllä) 17. Saapumisaika Kouvolaan su-ma yönä?

Visailun ohessa pelinjohtaja Eero Pitkänen soittelee muiden pelinjohtajien kanssa ja nuoriso-osasto katselee Pattijoen aiempia pelejä videolta.

La 6.8. klo 13:43 Ruokailu Vaajakosken ABC:llä. Ei oltu ominemme, vaan paikan samaan aikaan sapuskalle saapui vaasalaisyhtye Klamydia. Latvala oli Kiteen vuosina antanut bändille KiPan pelipaidan. Konklaavillamme ei kuitenkaan ollut ylimääräisiä paitoja mukana, joten pumpun paitatilanteeseen ei valitettavasti saatu päivitystä. Tommi Mäentausta täyttää huomenna 26 vuotta ja lähestyvän juhlan kunniaksi “Mäxä” tarjosi koko porukalle jäätelöt.

La 6.8. klo 16:43 Ruokailun jälkeen korttirinki huijasi toisiaan, osa nukkui ja loput koittivat koluta internetin syövereitä läpi. Tulospalvelun kautta seurattiin Haminan otteita Ykköspesiksessä. Jalasjärvi kaatui lukemin 0-2 ja Etelä-Kymenlaakson pesisylpeys varmisti täten sarjapaikkansa Ykköspesiksessä. Päivän ainoa Superpesis-ottelu Seinäjoen JymyJussit – Alajärven Ankkurit (1-2s) oli myös seurannassa. Seuraava stoppi pidettiin Kärsämäen kohdalla. Kahvia, rahkaa ja rahapeliautomaatteja. Matka jatkuu Juho Hacklinin vitsikimaralla.

La 6.8. klo 21:13 Iltaan se meni tämäkin päivä. Käytiin ottamassa tuntumaa Rännärin kenttään iltatreenien muodossa. Etukenttä on pomppukunnossa, mutta takakentällä on melko pehmeää, joka voi aiheuttaa huomenna virhepomppuja. Iltatreenien jälkeen Raahenhoviin syömään pastaa & kanaa ja saunomaan. Illan ohjelmassa Olympialaisia, palaverin juttujen kertausta ja rentoutumista. Huomenna seiskalta pystyyn ja aamupalan kautta treenaamaan. Raahe hiljenee tältä päivältä.

Su 7.8. klo 10:30 Kello 7:30 alkaen aamupala nekkuun hotellilla ja Rännärille. Pienet pallohönöt alkulämpäksi ja sen jälkeen rätkittiin palloa kolmessa letkassa. Meriläis-Ossilla kävi keppiin aika mukavasti, etenkin kolmospuolen lyönnit. Ossin uran ensimmäinen Superpesis-kunnari syntyi juurikin Rännärillä kevätkaudesta 2014, kun mies tyhjensi pajatson kolmosjatkekumurallaan. Kyseisellä pommilla otettiin silloin otteluvoitto 0 – 1 (3-3, 2-6). Tänä vuonna ei ole tarkoitus jättää yhtään pistettä ottamatta. Meidän treeniaika päättyi klo 10:00 ja PattUn pojat valtasivat kentän sen jälkeen.oj “Raikulipojiksi” rempseän pelityylin takia kutsutut raahelaiset näyttivät nekin kyllä sille, että illan pelin pisteet maistuisivat. Nyt hotellilla suihku- ja ruokailuhommia. Ehkä pienet päikkärit. Muissa uutisissa: Hacklin on edelleen huumorituulella.

Peliksi selkenee, mutta nyt räimii jonnin verran vettä. Saattaa vaikuttaa pompun lyömiseen

Peliksi selkenee, mutta nyt räimii jonnin verran vettä. Saattaa vaikuttaa pompun lyömiseen


Su 7.8. klo 13:07 Lounas syöty. Kanaa, paahtopaistia ja riisiä. Jälkiruoaksi marjapiirakkaa ja vaniljakastiketta. Muuan jokeri intoili: “Siistiä kun saa olla jokerina, niin saa syödä mitä haluaa ja ei tarvi verrytellä!” Saattoi olla myös vitsi. Naureskelu on muuten vähenemään päin. Ajatuksia suunnataan jo illan otteluun ja jokainen käy sovittuja asioita läpi omineen. Olympialaiset pyörii telkkarissa. Joku käy kaupassa hakemassa banaaneja ja vichyä. Sasu Toikka puhuu pelkästään englantia ja tiedustelee sääoloja. Mahdollinen sade ja kova tuuli voivat vaikuttaa lyöntipeliin.

Kokoonpanot otteluihin julkaistaan aina YLE:n tekstitv:ssä sivulla 222 kolme tuntia ennen otteluiden alkua

Kokoonpanot otteluihin julkaistaan aina YLE:n tekstitv:ssä sivulla 222 kolme tuntia ennen otteluiden alkua


Su 7.8. klo 15:33 Rännärillä taas. Tällä kertaa viimeistä kertaa tämän ekskursion aikana. Joukkue kertaa kopissa muutamaa tarkennusta vastustajan kotiuttajista. Pitkin viikonloppua on muuten puhuttu jonkin verran tänään Ukonniemessä pelattavasta Ykköspesiksen kärkikamppailusta IPV-Manse. Kolmen pisteen voitolla Imatran Pallo-Veikot nousisi Superpesikseen. Etenkin imatralaislähtöiselle Toni Laaksolle nousu maistuisi. Päivän aikana “Tono” fiilisteli Youtubesta 90-luvun alun finaaleja, jossa isämies Pertti “Pepe” Laakso löi pomppua ruutuun. Siinä sivussa tuli toki katseltua myös PattUn aiempia otteluita Superpesiksen videopalvelun kautta. Puolentoista tunnin päästä myllytetään!

Su 7.8. klo 21:48 No voittohan se sieltä kolahti tilille! Taululla seisoi pelin jälkeen lukemat 0 – 2 (2-6, 0-3). Otteluraportti *täältä*. Pelin jälkeen hoidettiin perusteellinen loppuverryttely, sillä edessä on taas reipas kuusi tuntia bussimatkailua. Loppuverkalta vielä kertaalleen Raahenhoviin syöpöttelemään ja pikaisella saunalla illan viimeiset hikoilut. Bussi irtosi satamasta joskus yhdeksän jälkeen ja joku humoristi pisti Luokkakokous -elokuvan pyörimään bussin minitelkkareista. Sitä ennen Latvala kertasi bussivisan tilannetta. Joukkueenjohtaja Marko Kivioja on ollut parhaiten hajulla kahdeksalla oikealla vastauksellaan, mutta kakkospelinjohtaja Jukka “Mehu” Mäkinen voi vielä kiriä rinnalle, mikäli bussi on kopilla 3:53. Pulu Hyötyläinen vetää kestovirne kasvoillaan ja mikäpä siinä: viikonlopun saldona kotiutukset 4/4! Pitkänen ja kumppanit juonivat pudotuspelien mahdollisia otteluohjelmia kotiedulla ja ilman. KPL:n A-pojilla ja edustuksella on vaarana joutua hirveään pelimankeliin. Onneksi kuuden joukkoon pääseminen varmisti meille vähän harjoitusaikaa ensi viikolle.

Ainiin – Mäentaustan Tommilla tuli tänään mittariin 26 ikävuotta!

Ma 8.8. klo 1:35 Vaajakosken ABC:lla. “Sape” ostaa jostain käsittämättömästä syystä cheeseballseja ja rapistelee. Ossi tuomitsee. 440 kilometriä takana, jokunen jäljellä. Muuten matkaa on taitettu lähinnä vaakatasossa. Kuljettajille kahvit ja eteenpäin.

Ma 8.8. klo 4:13 Bussi saapui kopille 3:47, joten bussivisan voitto meni joukkueenjohtaja Kiviojalle. Viimeisimmän voiton ennen “Pyttistä” vei Joni Rytkönen. Kamat kopille, kotiin ja potan kautta punkkaan. Seuraava vierasreissu onkin sitten puolivälierissä!

Comments


bottom of page