top of page

Raportti: Lumipyryssä tasapeli

KPL ja Tahko pelasivat 1-1 (6-3, 1-2) tasapelin lumipyryn säestämässä ottelussa lauantaina. KPL oli avausjaksolla murskaava, mutta toisella jaksolla ote herpaantui. Ottelun toisella jaksolla pelattiin vain kaksi vuoroa kovan tuulen ja lumipyryn takia.

– Vähän oli kylmä. Eka jakso oli mallikasta koko joukkueelta. Rähäkkää peliä, sisäpeli ja ulkopeli toimivat. Tokalla jaksolla keli rokotti. Ei nähnyt palloa ja täytyy myöntää, että vähän pelotti, kun edessä seisoi, Sasu Toikka kertoi.

Pelikeli oli vähintään erikoinen

Avausvuorossa joukkueet eivät onnistuneet juoksun teossa, mutta toisessa KPL laittoi tuulemaan. Valentin Ikonen avasi juoksutehtailun komealla kakkossaumalyönnillä. Lisää tuli Juho Hacklinin keskipompulla, joka ei pysynyt Tahkon linjan räpylässä. Sasu Toikka lisäsi johdon välilyönnillä 3-0:aan. Pelinjohtaja Eero Pitkänen laittoi hyvin kumuraa viljelleelle Toikalle uuden merkin päälle viimeiselle ja Anssi Lammila toi 4-0.

Tahkon sisäpeli oli kohmeessa kaksi ensimmäistä vuoroa, eikä se saanut kuin yhden kolmostilanteen. Kolmannen aloittavalla Ikonen löi pallon väliin ja Konsta Hyötyläinen antoi painetta kolmosluukkuun. Tilanne vaihtui 6-0:aan. Tahko sai hieman kiriä päälle neljännen tasoittavalla Juha Puhtimäen kolmosluukkupuhkaisun ansiosta, joka tuotti kaksi juoksua. Ville Kero onnistui vielä kumuralla lataamaan jakson päätösluvuiksi 6-3.

KPL loi hyvin tilanteita varsinkin avausjaksolla

Toisella jaksolla molempien joukkueiden peliä vaikeutti lumipyry. Tahko hallitsi sääolosuhteet hieman paremmin ja avausvuorossa Puhtimäen ja Teemu Nikkasen lyömät juoksut riittivät jaksovoittoon. KPL:n Juho Hacklin sai kavennettua 1-2, mutta kahteen vuoropariin päätetty ottelu ei tuonut enää lisäjuoksuja.

KPL:n kokoonpanosta olivat poissa Juha Korhonen ja Matti Latvala.

Joukkueet kohtaavat tiistaina harjoitusottelussa Hyvinkäällä, ottelu alkaa klo 17.30. KPL:n kotiottelut Superpesiksessä alkavat lauantaina 6.5. klo 15.00 Alajärven Ankkureita vastaan.

teksti: Harri Liekola kuvat: Teemu Parta