top of page

Raportti: KPL nöyrtyi JoMan edessä

Joensuun Maila nappasi KPL:stä melko selvän voiton Halli-SM-sarjan ottelussa lukemin 0-2 (0-2, 2-6). KPL:n sisäpeli pysyi nihkeänä lähes koko ottelun ajan. KPL onnistui juoksun teossa ainostaan toisen jakson toisessa vuorossa. KPL:n juoksujen lyöjinä olivat Toni Laakso ja Juha Korhonen. KPL:n parhaana palkittiin tasaisesti pelannut Anssi Lammila (5/7 kl). JoMan ykköstykki oli neljä kertaa onnistunut Juha Niemi. Kolmostilanteissa JoMa oli edellä 10-17 (avausjaksolla 3-7).

– Harmittaa kovasti. Ei ollut sellaista meininkiä, että oltaisiin oltu lähelläkään voittaa. Eka jaksolla Niemen toinen kotiutus oli hyvä keskipomppu. Jäi sellainen kuva, että annettiin räpylästä tilanteita ja JoMa pääsi painostamaan enemmän kuin me. Meilläkin oli toki omat paikkamme 1-0-tilanteessa, Lammila kertasi avausjaksoa.

Juha Niemi aloitti ottelun juoksun teon KPL:n ulkokentän avustuksella. Toisen aloittavalla Niemen kakkossaumaan suunnattu lyönti meni polttolinjan läpi heppoisesti. KPL:llä oli paikka tasoittaa ottelu omalla tasoittavalla, mutta Juha Korhonen ja Matti Latvala eivät onnistuneet kotiutuksissa. JoMa siirtyi 2-0 -johtoon neljännen aloittavalla hienolla Niemen keskipompulla. Neljännen tasoittavalla jokeriksi vaihdettu Matti Latvala oli rakentaa palottoman ajon, mutta tuomaristo oli eri mieltä. Hieman epäselvä vaihtotilanne tuomittiin lopulta estämiseksi ja taululle ilmestyi kaksi paloa.

– Toinen jakso alkoi niin kuin ei sovittu. Pari nopeaa paloa siihen ja sitten jouduttiin takaa-ajajiksi. Toinen vuoro oli hyvä. Selvästi parempi oli JoMa tänään. Lyötiin paljon näppejä laittomiksi tai niistä tuli paloja. Kovat kantoivat kopiksi. Sisäpelissä oli suurin ero. Ulkona kohtalaista suorittamista kuitenkin. Oli kova pettymys. Jotakin positiivista pitää kaivaa. Vastustaja oli hyvä, sitä ei käy kieltäminen, Lammila myönsi.

Numerolla 3 pelannut Lammila oli KPL:n paras

KPL aloitti toisen jakson vahvasti, mutta tilanne kuivui kasaan ennen kuin se ehti kunnolla alkaakaan. Anssi Lammilan ykköstilanteen läpilyönti meni takaa läpi ja Tommi Mäentausta eteni suoraan kolmoselle. JoMan haparoidessa Mäentausta katsoi tilaisuuden koittaneen ja lähti kotipesää kohti sinne kuitenkaan ehtimättä. Näin hyvältä vaikuttanut tilanne vaihtui kahden palon kakkostilanteeseen.

JoMan vastaus tasoittavalla oli tyly. Ensin Niemi kiskaisi pallon ajotilanteessa kakkosrajasta läpi ja jatkuneesta tilanteesta saumalyönti löysi myös tilaa. Tilanne vaihtui 2-0:aan. Lisää tuli vielä Aleksi Rautiaisen tappikumuralla, kun kolme juoksua ottelussa tuonut Mikko Kemppainen kiirehti kotiin. KPL ei kuitenkaan myynyt nahkaansa näin halvalla. Toisen aloittavalla sisäpeli osoitti heräämisen merkkejä. Ensin Toni Laakson takatilanteeseen tarjoama kumura koppareiden väliin kavensi 3-1:een. Juha Korhonen kiskaisi jatkuneesta tilanteesta kakkospuolen kumuralla 3-2. Janne Kivipelto ja Sasu Toikka eivät kuitenkaan onnistuneet tuomaan jaksoa tasoihin.

KPL nollasi JoMan toisen tasoittavalla, mutta sisäpeli ei antanut mahdollisuuksia tasoitukseen kolmannen aloittavalla. JoMa ratkaisi jakson kolmannen tasoittavalla hieman halvasti. Valtteri Luoma teki hienon polttoheiton Niemen tillikasta, mutta Kivipellon takapalo ei onnistunut. Harhaheitto kakkoselta ja tilanne 4-2:een. Rautiaisen illan toinen kotiutus suuntautui Lammilalle, jonka polttoheitto ei jäänyt Kivipellolle, näin tilanne 5-2:een. Jonne Kemppainen taituroi Juha Niemen vielä kotiin ja jakso oli taputeltu.

KPL:n Halli-SM jatkuu la 18.2. Imatralla Kiteen Palloa vastaan kello 15.00. Ottelu Koplaradiosta suorana.