top of page

Raportti: KPL avasi hallikauden voitolla!


KPL avasi hallikauden voitokkaasti Imatran Pallo-Veikkojen vieraana. KPL kotiutti ottelussa vahvasti ja pelasi tiivistä ulkopeliä. Molemmat joukkueet rakensivat tilanteita kiitettävästi, mutta varsinkin IPV:n kotiutuksista puuttuivat tehot. KPL:n Juha Korhonen tinttasi kolme komeaa juoksua. KPL:n kokoonpano eli koko viikonlopun ajan, ja vielä lämmittelyssä Sasu Toikka tippui pois yhdeksiköstä. Ykkösvahtina pelannut Valtteri Luoma oli ulkopelissä kentän näkyvin hahmo lukuisine polttoheittoineen.

– Ihan hyvä ensiesiintyminen. Ehjää ulkopeliä jätkiltä ja sisällä saatiin tilannetta hyvin. Myös vastustaja pelasi ihan hyvää ulkopeliä, Juha Korhonen mietti.

Avausottelu uudessa paidassa ei tuonut kokeneelle pelimiehelle vatsanväänteitä.

– Sellainen odottava fiilis oli ennen peliä, ei tässä iässä enää näitä harjoituspelejä niin jännitä, mies naurahti.

Avausjaksolla IPV oli aktiivisempi alussa. Joukkue rakensi avausvuoroissa palottomat ajotilanteet kärjestä, mutta molemmat jokeri Ville Liukun kotiutukset tuottivat palot kotiin ja kolmospesälle. KPL avasi juoksuhanat Janne Kivipellon välilyönnillä, kun Tommi Mäentausta karkasi kotiin. Juha Korhosen kova kakkossaumalyönti siirsi kolmannen aloittavalla tilanteeksi 2-0, ja Matti Latvala upotti heti perään kumuralla 3-0:aan.

Anssi Lammila pelasi hieman oudompaa paikkaa kolmosvahtina


Korhonen avasi toisen jakson juoksuhanat lyömällä pallon keskisaumasta koppareille saakka. Matti Saukko toi Toni Laakson saumapuhkaisulla 2-0 ja Korhosen komea pitkä näpäys riitti Konsta Hyötyläiselle, tilanne 3-0:aan. IPV sai neljännen tasoittavalla yllätysotolla avausjuoksun. Juuso Latun nostonäpy ykkös-kolmostilanteessa kavensi tilanteen 3-1:een, mutta enempää IPV ei saanut aikaiseksi.

– Kaksi pitkäaikaispotilasta pääsi peliin. Siihen nähden, että toukokuussa ovat viimeksi pelanneet, niin hienot otteet, pelinjohtaja Eero Pitkänen kertoi Janne Kivipellon ja Toni Laakson paluusta pelikentille.

– Oikein tyytyväinen olen tähän peliin. Ykköstilannetta on treenattu, perusjuttu oli siinä hyvä. Tietenkin se hieman romuttui, kun miehiä tippui pois, Pitkänen jatkoi.

KPL:n ottelut jatkuvat viikon päästä sunnuntaina Halli-SM -ottelulla Joensuun Mailaa vastaan Joensuu Areenassa. Korhosen mukaan pelin luonne muuttuu.

– Peli muuttuu täysin. Enemmän kesän tyylistä peliä. Täällä näpyt eivät kulje. Käsittääkseni pomppu tulee myös peliin mukaan. Tästä viedään hommaa eteenpäin, mies kertoi.

Kokoonpano (suluissa toinen jakso):

 1. Tommi Mäentausta 3K (7)

 2. Konsta Hyötyläinen 2V

 3. Anssi Lammila 3V

 4. Toni Laakso 3P

 5. Janne Kivipelto L

 6. Eero Kuitunen S

 7. Matti Saukko 2P (1)

 8. Valtteri Luoma 1V

 9. Valtteri Hämäläinen 2K

 10. Juha Korhonen

 11. Sasu Toikka

 12. Matti Latvala

KPL:n alkuperäisestä kokoonpanosta tippuivat flunssaiset Juho Hacklin, Teemu Nurmio ja Valentin Ikonen. Lämmittelyn jälkeen Sasu Toikka vaihtoi varotoimenpiteenä jokeriksi ja Eero Kuitunen tuli sieppariksi.


Comments


bottom of page